Salı Sofrası )Apdullazizin günü

featured

Salı Sofrası

Apdullazizin günü

Kastamonudan taşınan umudun içindeki  Okan’ın kafasıyla buluşan golün asistini ,Abdülaziz yaptı. Hem de vallahi billahi adrese teslim, şık bir ortaydı.  Farkı açacak golleri atıp, takımı rahatlatması muhtemel gollük pozisyonları harcayan adamın adlıda Abdülaziz. O kaçırırken kalesini net iki golden kurtaran adamın adı da, son haftaların en formda ismi kaleci  Oğuzdu. Abdülaziz kaçırırken Bekir’in kesik yediği, ve eski bildik savunma hattının devreye girdiği ve rakibe çok pozisyon vermeyen savunma duruşu, üç puanın hikayesi içinde öne çıkan başlıklardı. Bekir’in kesilmesi, yerine eski ,gecen yıl alkış alan savunma hattının dev reye sokulması , Bu gün için  emanetçi teknik adam olarak gözüken  Murat Balaban aklıymıydı ,yoksa yanındaki Futbol şubesi ve yeni yönetimin ısmarlama düşüncesi miydi ,bunun hakkında şüphelerim var.  Ama olsun, tarih Kastamonuyu yazarken  ,takımın başındaki teknik adamın ismini Murat balaban olarak yazacak. kastamunuda taraftarların onu tribüne çağırmasında iyi bir anı olarak Balabanın gönlüne artı yazar.

İYİMİ OYNADIK ?

Kastamonuda  Azizin şık ortası nın suskun golcü Okan’ın adrese giden kafası ile, erken gelen golün üstüne yatıp ,üç puan almak yeşil siyahlı renklere  gelecek adına umut taşır mı? Oynanan futbolun içinden çok fazla umut çıkmaz da ,puan durumu, takımı, mevcut yönetimi yukarıları için hesap kitap içine itebilir. Yukarıda saydım kaleci, savunma iyi oynadı. Diğerleri? Gol noktalarında Berk İsmail’e sözüm olmaz. Amma velakin bu takımın kanatları, orta sahası yine soru işaretleriyle dolu. Okan gol attı yattı. Onu ikinci yarıda valla 60 dakikada hücuma çıkarken gördük. A. aziz ikinci yarıda hiç ama hiç yoktu. Kazandık eyvallah, ancak kazanırken üç puanı çok hacetimizi, ağzımızın sularını akıtan türden oynadığımızı  söyleyemem. Maçın başında rakibin savunması ne kadar kötüyse ,bizim savunmamız ve kalecimiz bir o kadar başarılıydı. İnanmıyor sanınız Spor ekspresteki kısa görüntüleri  bi izleyin. Özetle sakaryaspor  Kastamonuda  yine de kazanmaya yakın olan taraf olarak kazandı. Ne iyi oynadı nede kötü. Eski gücünden çok uzak Kastamonu’yu yenerken orta şekerli futbolla ,orta şekerli bir üç puan aldık.

OTO PARK VE SAYAC PROJESİ

Sakaryasporun yeni yönetimi, Yeşil Siyah gelir getirici projeler için bildik iki proje için düğmeye basmış. Birincisi Otopark ihalesinin tekrar Sakarya spora verilmesi, ( Oto park projesi önceden özel bir şirkete verildi) İkincisi ise sayaç okuma bedeli. Sizce sayaç okuma bedelini ,sizce oto park ihalesini Sakaryaspora verirler mi? Bu kurumların gelirini elinde tutanlar devreden çıkar mı? Sanmıyorum. Böyle bir şey olsaydı eğer, giden yönetime verirlerdi bu iki gelir getiren ihaleyi. Ben umutsuzum, siz umutlumunsunuz? Biliyormuşsunuz  bu iki proje için girişimlere başlayan yönetimi göründe ,daha önce İbrahim Nalbant Başkanlığındaki yönetimi eleştiren Satso Başkanının  o süreçteki açıklamaları aklıma geliyor. Sakaryaspora ekonomik desteği bizler yapacaksak siz ne iş yaparsınız demişti. Bitmedi mademki paranız yoktu neden sakaryaspor yönetimine talip oldunuz dediğinin daha gazetelerdeki mürekkebi kurumadı. Bakalım her dönem ismi sporda siyasette gezinen Satso başkanı yeni yönetimin bu istekleri için ne diyecek?

KARASU STORE

Karasusporla ilgili yaptığım haber Sakarya’da büyük ilgi görmüş. Spor dünyası Karasusporun yeni yönetiminin tesisleşme konusunda ortaya koyduğu olumlu performansı ,benim gazetemden okuyup bana anlatıyor. Aklın yolu bir günümüzde Türk ekonomisi tepe taklak giderken, bir çok takım  ligden çekilirken, bir çok takım parasızlıktan transfer noktasında sıkıntı çekerken, geleceğini alt yapı yatırımına doğru çevirmek sadece karasusporun değil her takımın futbol mutfağında olmalı. Bu günler iyi günler, işsizliğin arttığı ,eğitimli insanların iş bulamadığı ,yokluğun arttığı süreç tatbiki futbolluda içine alacaktır. Nitekim aldı bile. Bu nedenle bu süreçte Mehmet Aktaş Başkanlığındaki Sarı Kırmızılı Karasuspor yönetiminin  kulübe gelir getirici STORE Açması, Store demişken, bu Sarı Kırmızlı ürün merkezini Merkeze alırsanız iyi olur be Başkan. Sonuç olarak son yıllarda ,bu sezonda dahil paralı transferlerle sevişen Karasusporun 65 yıla merhaba demeye hazırlandığı şu günlerde alt yapıya merhaba demesi, Sarı Kırmızılı futbol evinin mutfağına alt yapı heyecanı yüklemesi ,ileride Karasusporu  rahatlatacak, Sakarya ve Türk futboluna Karasulu gençleri kazandıracaktır diye düşünüyorum.

********

YÖNETİM TARZI

Gecen hafta Rüstemlerde bomba gelişmeler yaşandı. Yeni Yönetim, Bodrum beraberliğini sanki bir felaketin başlangıcıymış gibi ,peş peşe aldığı radikal kararlarla ,yeşil siyah renklerin içine, kendi hedefindeki kararları pompaladı. Bu gün ki mevcut yönetim  daha önce  birinci icraat olarak, önce kendi zamanlarında kulüp muhasebesinde görevli iken, giden yönetim tarafından işten el çektirilen ( 3 puan silinmesi olayı nedeniyle fatura onlara kesilmişti) iki muhasebeciyi tekrardan geriye çağırarak işe başlamıştı.. Genç Yönetiminin icraatlarını anlatmaya devam ediyorum. Gecen yönetim tarafından oluşturulan kadro içinden  altı oyuncuyla yolla ayrıldı. Aydın Yılmaz, Taşkın, Alpaslan, Erdican Şehit, Hüseyin Bilge , Ali Fırat Okur a kendilerine kulüp bulmaları tebliğ edildi.  Bana göre  bu isimlerin içine Okan ,bu isimlerin içine Albdullaziz,bu isimlerin içine Yaser’de ilave edilebilirdi. Deprem etkisi yaratan operasyonu anlatmaya devam edelim.  Giden yönetimin Apdullah Ercan’dan sonra takımın başına getirdiği Suat kaya ilede yolları ayrıldı.  Şaşırdık mı ? Bir gün evvel gazetelere Suat kaya ile olumsuzluk haberleri gazetelere sanki servis edilmişti. Bitmedi ,devre arasında da kadro uyarlaması varmış. Ben bu  şok etkisi yapılan gelişmelerden  şunu anlıyorum, mevcut yönetim  ,eskinin izlerini silip, kendi icraatlarını devreye sokuyor. Bakalım güçleri nereye kadar yetecek. ? Yönetimlerin kendi doğrularıyla yol alması çok doğal. Ancak aldıkları kararların getirisini götürüsünü iyi ayarlamaları gerekecek. Devre arası üç dört nokta transferin ipuçlarınızda gazetelere servis eden yönetime  hatırlatmak isterim,  o güne kadar önünüze çıkması beklenen  futbolcu alacak dosyaları ne olacak. ?  Vergi yapılandırması, Elektrik borçlarının yapılandırma ne olacak ? Bunları yeniden geri getirdiğiniz iki muhasebecinize bi sorun. Umarım  bu hamleleri yapanlar, Sakaryasporun şampiyonluğunun arkasına sığınanların yaptığı hesaplar tutar. Sonuçta bu takım hepimizin takımı.

FUTBOL KEPENKLERİ KAPANIYOR

Adapazarıspor, Karasu Güven sezon başında futbol evlerinin kapısını kapatmış, süper lige veda etmişti. Sonrasında, lige son anda katılan, ligden çekilmeyi içine sindiremeyen karasu Yalıspor ,bir süre direndi ,direndi sonunda oda pes etti. Onları klasman liginden Şehvarmaz takip etti. Bu gidişle bu kervana Kocaalispor, Karapürceksporda katılabilir. Katılmasa da ekonomisi iflas bayrağı çekmiş günümüz Türkiye’sinde ite kaka yürüyen bir çok takımı da aynı tehlikeler beklediğini hissediyorum. Sürecin içinde kötü yönetimler olsa da, esas hastalık ekonomik be dostlar. Türkiye  iyi yönetilmiyor, böyle olancada ekonomik iflastan etkilenen, ak belediyeler de eskiden olduğu gibi  oy uğruna yaptıkları yardımları takımlarla buluşturamayınca , futboldaki iflaslar devreye giriyor. Bu daha iyi günlerimiz. Bakın Süper lige ,bakın bakalım kimler iddialı? Hadi sizin yerinize ben bakayım,,iddialı Karasunun b aşında şimdilik çok istekli bir yönetim var. Bayağı para harcadılar ve iyi takım kurdular. Onlar sanki gelecekteki sıkıntıyı görmüşçesine alt yapı hamlesini devreye sokmuşlar. Sapancaya gecelim, onlarda sivil ve de paralı yönetimle iddia kulvarına demir attılar. Erenlerspor eski alışkanlığından istekli ve paralı yönetim anlayışı ile kabuk değiştirdi. Bu değişim onlara grupta zirve ikramında bulundu. Velev ki Erenler tekledi ,alt yapısı seçenek olarak ceplerinde olduğu için ,olası krizden onlar fazla etkilenmezler. Arifiyespor son yıllarda iddia kürsüsünde geziyor. Belediye ve iş çevreleri onlara bu yönüyle testsek çıkıyor. Nereye kadar? As Akyazı nerede ? Ben söyleyeyim ,marka değer oluşu ile ayakta. Belediyeden testsek yok. Böyle olancada futbol kenti Akyazı içinde tehlike canları calıyor.İsterseniz bu karanlık futbol günlüğüne bir süre ara verelimde içiniz fazla kararmasın. Bana göre bunlar ülke ekonomisinde olduğu gibi amatör futbolda da iyi günlerimiz. Daha çok futbol evinin kapıısı kapanır bekleyin görün. Gitmeden Baldan Pamukova 1968  bende Bal liginde yokum derse ben şaşırmam ,sizde şaşırmayın emi.

DOĞRULUK ÜZERİNE

Bu günü çok iyi anlatan bir resmi önünüz koyuyorum . Neyin Doğru olduğunun tartışmayın, Neyin Doğru olduğuna karar verin. ( KOPFÜÇYUS) Ey Sakarya ,ey Türkiye 17 yıldır ,kimin doğru olduğunu tartışmayı bir kenara bırakıp neyin doğru olduğuna hala karar veremediniz mi?  Bakın Türkiye’nin haline bakın ekonominin tepe taklak haline. Bakın işsizlik nerelere geldi? Tarihinin en yüksek işsizlik rakamı karşınızda takla atarken siz hala neyin doğru olduğuna ,ülkenin nasıl yönetildiğine ve bu günlere nasıl geldiği konusunda neyin doğru olduğuna karar veremiyorsam ,bakın işinize bakalım işimize.

ASIL MARİFET BULUTTAYDI AMA ..

Sakaryanın sol siyasetinde Ünal Ozanla birlikte ün yapan, sol siyasetin önemli isimlerinden Selçuk Gediklinin yaşama veda edişi iki yılı geride bırakıp üçüncü yıla merhaba demiş. 24 Kasım da kabri başında iki dostu , Ergün Özkan ve Nazmi Sevincin olduğunu görünce, bende hatırlamayanlar kervanından biri olarak ,onu anımsadım. Ergün Özkan’ın bürosunda asılı duran resminin altında yazılı olan şu dizeler beni çok etkiler ve etkilemeyende devam ediyor,. ASIL MARİFET BULUTTAYDI AMA,HERKES YAĞMURA ŞİİR YAZDI. Selçuk Gedikliyi rahmetle anarken ,yaşayan il ve ilce yönetimlerine bir not düşmek isterim. Bakın dostlar bu ilde Ünal Ozan ismi, bu ilde Selçuk Gedikli ismi sol siyasetin içinde çok büyük bir yer kaplar. Ölünce bir kenara itilmeleri, içinde insan sevgisi öncelikli  rehber olan ,biz Sosyal demokratlara yakışmaz. Sanırım il ve ilce yönetiçileri delege seçimlerine odaklandıklarından Selçuk Gediklinin ölüm yıldönümünü unuttular. Unutmamaları için bir not daha düşüyorum,büyüklerinizin ölüm tarihlerini takvim yapraklarına not düşün günü geldiğinde hatırlar gereği neyse yaparsınız.

BU OYUNCU GRUBU SORGULANMALI

Sporcu egemenliği Rüstemleri sarmış gibi gözüküyor. Gecen hafta Yerel basın dan bazı kalemler buna dikkat çekmiş. Yönetimi istemeyen , Teknik adamı istemeyen oyuncu gruplarından takımlarına fayda gelir mi? Gelmez. İşine bakan , giydiği formanın hakkını veren ,sorumluluk sahibi oyuncular ne yazık ki ,(istisnalar hariç )son yıllarda Sakaryasporda azınlıkta kaldılar. Hepsi önce kendi çıkarlarını masa üstüne koydular. Biz bunu bu sezon daha ilk yarı dolmadan çok gördük. Giden Yönetimi istemeyen ,giden teknik adamı ( Suat kayayı) istemedikleri konuşuluyor gazete sayfalarında. Biliyoruz ki mevcut oyuncular Suat kayayı istemezken ,gelen yönetime el vermişlerdi. Bakınız efendiler ,Sakaryasporu yönetenler, bu gün sizi isteyenler ,yarın sizi istemezler ise şaşırmayın. Benim bildiğim ,bir takımda yönetimlerin değil ,futbolcuların dediği oluyorsa, taraftar gruplarının dediği oluyorsa o takımın bulunduğu yerde sabah zor olur. O nedenlerde bu takımın her şeyden önce güçlü yönetime ihtiyacı varda ,bu şehirde bu şartlarda böyle bir yönetimi bulmak çok zor. O nedenlerde bizler bu konuda olanla idare etmeye alıştırıldık.

SUCLU AYAĞA KALK

Sakaryasporda şimdide Ferhat yazgan şoku yaşanıyor. İddiaya göre yaklaşık iki ay önce,Ferhat yağana 64 bin tl ödendi diye bir evrak imzalatılmış. Yazgan’ın avukatı  biz  böyle bir evrağa imza atmadık  diyerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş. Bu durumda hedefte kim var? Yeni Başkan bu işin yaklaşık iki ay öncesine dayandığını iddia etmiş. Böyle olunca iki ay önce bu takımın başında Nalbant yönetimi vardı.  Eski yönetim hadi bakalım ses ver. Size işinizi ben öğretmeyeyim. Bu işi irdelemek süreci sorgulamak sizin işiniz. Birde merağımı hoş görün ,iki ay önce olduğu iddia edilen bu olay neden bu gün medyaya servis ediliyor? Bu işte üç puan silinme olayında olduğu gibi yine karanlık izler var gibi geliyor bana. Bu karanlık olayları aydınlatmak giden yönetime düşüyor. 64 bin lira krizi için geçmiş süreçte işbaşında olan yönetimin her birinden imza örneği alınacakmış. Daha öncede belirttim Sakaryaspor  geçmişte o kadar kötü yönetildik, nereye el atsanız elinizde kalıyor. Her gün bir mussibet Rüstemlerin kapısını çalıyor. Şimdiki  musibet ismi İmza Krizi. Başkası  olmasa bari. Bu haftalıkta benden bu kadar siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!