Salı Sofrası) Altınordu okulu

featured

Salı Sofrası

Altınordu okulu

Yerli Malı  ,tam kadro yerli oyunculardan kurulu Altınordu futbolda marka olmaya bedavadan aday gösterilmiyor. Türkiyeyi tarayan futbol okulları projesi,alt yapı modeline hergün farkındalık katan Altınordu, son olarak alt yapı gruplarına sadece futbolu değil,futbol oyun kurllarınıda öğretmeye başladı. Futbol oyun kuralları kitapı alt yapı oyuncu gruplarına tesislerde slaytlar eşliğinde  gösteriliyor. Altınordu neden alt yapıda başarılı? Altınordu neden herkes üçer beşer yabancı ile oynarken ,onlar kendi özkaynak düzenini önemsiyorlar? Sonuç ortada. Altınordu Türkiyede alt yapı denilince  ilk akla gelen isim.Onlar bu konuda çok iyi örnek. Umarız gözler önünde sergilenen Altınordunun futbola bakışı diğer kuluplerede örnek olarak geriye dönüş yapar. Ben Altınorduyu kutluyorum.Buluyor ,eğitiyor,eğittiklerinden gelir getirenleride hemen pazarlıyor. Son olarak Sakarya  Sapanca Akademiden aldıkları  Sakaryalı kaleciyi Muhammedi Trabzonspora pazarladılar. Kim kazandı? Altınordu kazandı.Kim kazandı ?kaleci kazandı. Kim kazandı? Türk futbolu kazandı.

SONER VEFALI ÇOCUKMUŞ

Vefa sadece boza değilmiş. Gecen hafta bu şehrin profosyenellerini yazı dizisi içine konuk ettiğim Soner İyemi dinlerken vefanın ne demek olduğuna tanık oldum. Soner İyem diyorki benim futbolda gittiği yolda bana el veren iki insanı hiç unutmam. Soner İyem futbolda çıkış yaşamamak adına attığı adımlarda Tekspordayken hocam olan tamer ilacanı  hiç ama hiç unutmama . Soner İyem ikinci olarakta Tuncay şanlının ismini önümüze koydu. Tuncay şanlı ile bir süre Teksporda beraber oynadığına vurgu yapan soner İyem Profosyenellikte son takımı olan Küçükçekmecede oynarken yaşadığı sakatlık sonrası, ameliyet masraflarını tümünü ödeyen,benim bu vesileyle futbola devam etme katkısı veren Tunçay şanlıya minnattarlık duduyun söyleyen Soner İyem ,bu açıklamalarıyla futbolun sadece boza değil ,içinde vefanınında olduğu konusunda bize hatırlatmada bulundu. Vefalı insanların çoğalması dileyiğiyle bu konuyu arif olanların irdelemesi adına soframın üstüne koyuyorum.

BAĞDATLIDAN ŞIK DAVRANIŞ

Hendekspor teknik sorumlusu Sami Bağdatlı ligde alınan sonuçtan kendini sorumlu tutarak önümüzdeki sezon için ben yokum demiş. İlk bakışta böyle bir davranışın içine şık ,anlayışı vede yönetimin önünü açmak adına yapılan olumlu bir açıklama demek mümkün. Gerçekten bunun içinde bizim bilmediğimiz bir şey yoksa  Sami hocanın  bu davranışı ona yakışan bir davranış olmuş. Sonuçta Sami Bağdatlı ve Hendeksporun yolları gün gelir yine kesişir. Sonucta Hendekspor ve Sami Bağdatlı aynı ilçeden besleniyorlar. Bana sorarsanız ,bu sezonki imkanlar eşliğinde Hendekspor grupta hiçde fena işler yapmadı. Bir sene evvel TFF 3 ligin kapısından dönmek Hendekspora o süreç için eksi yazar. Bu sezon genelde Sakaryalı vede ederi fazla ağır olmayan oyuncularla kurlu Hendekspor Bal liginde grupunda renk yaratan takım olmuştur. Umarız bu gidilen yolun taşlarınla fazla oynanmadan ,yeni sezon plan projesi buna göre yapılır.

ÖNCÜ KARASU 100  GÖRDÜ

Karasu benim sanki ikinci yaşam alanım gibi. Burada çok şeyler yaşadım,çok şeyler gördüm. Halen yaşamaya vede görmeye devam ediyorum. Seksenli yıllarda başlayan karasu sevdam gecen yıl Öğretmenler sitesinde kaldığım kendime ait bir odalı sarayım sayesinde , Karasu sevdam daha düzenli bir şekle büründü. Karasuda gelişmeye yüz tutan Medya kuruluşları adına  bedenimde yüklü olan Basın  tecrübemi yer yer bazı dostlarla paylaştım. Amacım Gelişime aday karasu ilçesine medya bağlamında deneyimlerimi gençlere aktarmak.  Karasu  Öncü  bu ölçülere uygun ,idaelleri dinamizim yüklümek adına gençlik ateşi yanan genç bir gazete. Sahibi bayan. Ayşenur Elmacı. Calışanlar,yazanlar  birkaç istisna hariç  Z kuşağı gibi. Karasuda dört gazete içinde  barınmak adına  bayağı yol kateden Karasu Öncü gecen hafta 100 saysını gördü. Bunun verdiği heyecanın içine sade bir yemekli kutlama ,ardından kesilen pasta  eklendi. Bu akşama  bende davetliydim. Sağolsunlar tüm yazanlara çizenlere ,çalışanlara olduğu gibi ,banada bir plaket verdiler. Aldım anılarla yükü medyatik kalbime koydum. Umarım Karasu Öncünün bu gün var olan ileriye yürüyüş aşkı uzun soluklu olur.  Şimdilik sadece yüz adım attılar. Umarım bundan sonraki adımları atarken bu günki heyecanlarını kaybetmezler. Çünkü heyecanın bittiği yerde bırakın bir gazetenin  yaşamasını  ,ot bile bitmez. Heyecan insan bedeninde canlı tutulması gereken en önemli özelliktir. Bu duygular eşliğinde  Ayşenur Elmacı önderliğinde ki Karasu Öncüye  yüz sayı heyecanı içinde nice yıllar dilerim. Umarım Karasu bu gençlik ordusu ile yüklü karasu Öncüye sahip çıkar.

TFF YE YABANCI TEPKİSİ  ÇOĞALDI

Futbolda yabancı sayısı her an  karşımıza farklı önerilerle çıkıyor. Son olarak Fatih Terimin icadı 14 yabancılı statüye TFF farklı bir yaklaşım yükledi. Periyotik olarak azalacak yabancı sayısına önce GS itiraz etti. Hatta GS Tahkime kadar bile gitti. Biz bu işin içinde sadece GS var diye biliyorduk. Baktıkki Süper ligte 9 takım TFF ye karşı bu konuda başkaldırmış. Bakalım bu yabancı menşeli filim nasıl sonlanacak?. Bakalım TFF yıllara yayarak  yabancı sayılarını azaltmak adına vizyona koyduğu yeni uygulamada kulüpleri dinleyip geri adım atacakmı? Biliyoruzki TFF içinde üç büyüklerinde olduğu güçlü itiraz karşısında farklı bir yabancı filmini devreye sokabilir. Bekelyelim görelim. Corono zamanında TFF nin zikzak çizen uygulamalarını, Yabancı sayısındada devreye sokarsa şaşırmam.

YETENEK

Bu bir alıntı yazıdır. Bir çok konuya ışık tuttuğu için aldım benim soframın üstüne koydum. Zaman zaman bu güne ,yaşama ışık tutan yazılar karşıma çıkarsa bu yazıları sizinle paylaşacağım. İşte size Yahya Kemal Bayatlı ile bir genç arasında gecen  olayı sizinle paylaşıyorum. Bir gün bir genç Yahya Kemal Beyatlıya gelerek ; Üstad Ben ya ressam yada  şair olacağım. Henüz bir karar veremedim. Kararımda bana yardımcı olurmusun? Der. Yahya Kemal Beyatlı delikanlıya ; Resimlerin ve  Şiirlerin yanındamı ? diye sorar. Delikanlı ; Şiirlerim yanımda  der ve Beyatlıya gösterir.Yahya Kemal şiirleri okuduktan sonra ,delikanlıya  şöyle der. Sen Ressam ol evladım. Delikanlı  şaşırır ve Ama daha resimlerimi görmedinizki ? Der. Yahya Kemal Beyatlı  cevap verir ,Ama Şiirlerini gördüm.

SAKARYASPOR

Bu gün Salı, benim Salı Sofrası gazetenin baskı dizayni gereği erken baskıya giriyor. Böyle oluncada bu gün Sakaryasporla ilgili ,Sakaryasporun yola devam edip Playoffta  nerede olduğunu buraya not olarak düşemedim. Saat 21.00 de başlayan maçın  yangılarını  yarına saklamak zorunda kaldım. Umarım  Salının içinde Sakaryaspor çoşkusu TFF 1 umudu yer alır. Daha önce ben Ankara Demir karşısında Sakaryasporu daha şanslı  olarak futbol kantarına koyup tartmıştım. Umarım bu inancım  içinden Yeşil Siyah zafer çıkmıştır.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!