Salı Sofrası – Altıda beş

featured

Salı Sofrası – Altıda beş

Sakaryasporun yeşil siyah tff 1 ci umudu  Turgutlu yenilgisiyle bir kez daha sarsıldı. Beşte beşin ardından gelen Turgutlu yenilgisi için, kötü oyun mazeret tahtasına konuldu. Futbolda ,iddialı evin bacasından tüten dumanlar bazen  renk ve umut değiştirebilir. Turgutlu  kendi sahasında iyi öten ,ama dış sahada aynı başarıyı gösteremeyen bir takım olarak bizi yenerek iddialı takım kervanındaki yerine yeni umut yükledi. EEE dile kolay Sakaryaspor gibi gözü yüksekte olan ,pahalı oyuncu grubu olan bir takımı tamda istim üstündeyken yenmek ,kazanan takıma .coşku taşır. Turgutlu yenilgisinin iş kazası olarak geride kalması için bundan sonra içerde dışarıda kazanan bir sakaryasporun tekrardan devreye girmesi gerekir. Turgutlu yenilgisi sonrası felaket tellallığı yapan, bu sonucu sorgu masasına taşıyanlar kadar umutsuz değilim. Çünkü ben biliyorum ki bu Sakaryaspor bu grupta bir çok takımdan daha iyi bir takım. Beşte beş yapan bu takıma güvenmeye devam etmek  gerek.

ATATÜRKÜN ANKARAYA GELİŞİ

Gecen hafta Ulu Önder,Türkiye Cumhuriyetinin kurucu önderi, Dünya da eşibenzeri olmayan Mustafa Kemal Atatürkün Başkent Anklaraya gelişinin 101 yılı kutlandı. Diğer bayramlarda olduğu gibi ,kısıtlamalara rağmen bazen etkinlikler  Atatürkün Ankaraya geliş yıl dönümünde kutlandı. Bu arada bu önemli gün için Ankaranın iki tarihi takımı Ankaragücü ve Gençlerbirliğinin hazırlanan güzel vidoalarla  bu güne katkı vermesi gözlerimiyaşarttı. Her şeye rağmen ,her engellemeye karşın ölümsüz liderim nMustafa Kemal Atatürkü ,onu önemseyen Yüreğinde Cumhuriyuet ,yüreğinde Atatürk sevgisimolanları bir kez daha yürekten kutluyorum.

YENİ YILMI ?

Eskisinden ne gördükki yenisinin içini umutla ,sevgiyle dolduralım. Sporda siyasette,ekonomide tepe taklak olmuş ,umutsuzluğun egemen olduğu bir coğrafyada dolaşan biri olarak ben size her şey güzel olacak diye umut tacirliği yapamam. Bu nedenlede 18 yılın en kötü son iki yılından sonra gelecek olan 2021 gelsede olur gelmesede olur. Ekonomi düzelmeyecekse,gelir adaleti sağlanmayacaksa, işsizlik azalmıyacaksa,istihdan sağlanmayacaksa,paralı yollar,paralı hastaneler ,paralı hava yolları  yerine, faprikalar yapılmıyacaksa ,ülkede gelir adaleti olmayacaksa  üretime değil tüketime dayalı sistem devam edecekse yeni yılın içi nasıl umut dolu olsunki. Hem sonra artık yeni yıl falan kalmadıki.. Yeni Türkiye, yeni yıla karşı. Bense inadına yeni yılı yaşamaya devam edeceğim. Ben eskiye değil yeniye ,gelişime ,çağdaşlığa aşık biriyim. Bakın buraya yazıyorum,karanlık baki değildir.Eninde sonunda aydınlığa yenik düşer. Öyleyse ben size yeni yılın içinden aydınlık ,sağlık ve sevgi göndereyim.

TEKNİK RESİM( OKAN BURUK)

Sporda  nerede  ,hanki koltukta olursan ol ,izlenen ,takip edilen bilinen bir futbol resmin varsa  etrafa yayacağın görüntülere çok dikkat edeceksin. Kibirli olmayacaksın, tavır ve davranışlarınla  örnek olacaksın. Gecenlerde  Başakşehirin TFF 2 lig takımı Turgutlusporu yendiği maçın sonrasu, Okan Burukun ,maç boyunca oyunu çirkinleştirmeyen,skora aldırmaksızın sahada mücadele veren Turgutluspor teknik kadrosunu ,oyuncularını soyunma odasına teprikler eşliğinde göndermesi  gönül almıştır,sevgi kazanmıştır. Toplumda yer edinen teknik adamlar  ,futbola hizmet verirken sadece şampiyonluklarıyla ,başarılarıyla değil örnek davranışlarıyla da gönüllerde yer kaplarlar. Okan Buruku kutlarım. B u tip örnekler ülke futbolunada sevgiyi ,hoşgörüyü aşılar.

BATUHAN VE ALİ AKMAN

Bursasporun zorunluluktanda olsa  kendi futbol bhcesinden çıkardığı pırıl,pırıl gençlerle TFF 1 de ve kupada verdiği mücadele son haftaların alkış yağmuruna tutuldu. Kupada Göztepeyi 5-4  yenip bir üst turu gören Genç Bursasporda  Batuhan  Gör attığı dört golle yıldızlaştı. 19 yaşında geleceğe kanat cırpan Türkiye ve Avrupanın radarında olan Batuhan , Ali Akman   bana göre  ekonomik buhranda olan Bursasporun yarınlarına el verecek üçretlerle transfer yapacakalrdır.  Bursaspordaki bu hareketlilik bana göre iki futbolcuyla sınırlı kalmaz. Biz sezon bitene kadar Batuhan ve Aiden başka  daha bir çok yeşil Beyazlı gençin isminede tanık oluruz. Özetlemek gerekirse, Bursaspor alt yapı gençlerine güvenerek,geçmişte alt yapısına yatırım yaparak bu zor günlerin üstesinden gelmek adına  çok ama çok önemli bir yeşil Siyah örnek hareketi futbolumuzun içine ışınlamıştır. Ne diyelim darısı alt yapı faprikası diye anılan bizim evin yeşil Siyah futbol evide,  bu alanda resim verir. Konuyu bitirmeden genç Bursaspor İstanbulspor önünde 3-0 dan 3-3 geriye dönüş hikayesi kupadan sonra TFF 1 liginede damga vuran sonuç olarak futbol kitapına taşındı.

A.NUR CEBİ BİR KONUDA HAKLI

Geçtiğimiz günlerde  Beşiktaş Başkanı A.Nur Cebi çok konuşulan tartışılan açıklamlarda bulundu. İ.inder TFF,İçinde UEFA,içinde kulüpler birliği ,içinde hakemlerin ,varınyer aldığı başlıklar içinde Trabzonla anlaşan  ancak Beşiktaştan alacağından   vazgeçmeyen Apdullah Avcıyada göndermede bulunan Ahmet Nur Cebinin açıklamlarının tamamınıa değil ama, bir kısmına katıldığımı belirtmek isterim. Beşiktaş Başkanı diyorki pandemi döneminde ne TFF den nede UEFA dan hiçbir testek görmedik. A.Nur Cebi başkan burada sonuna kadar haklı. TFF bizlere bu zorlu süreçte kuruş yardımı ve testeği olmadı. Oysa Corono tüm dünyayı sararken ,bir dizi önlemler alınırken ,maçlar seyircisiz oynanırken ,tüm kulüpler önemli ekonomik kayıp yaşarken  UEFA kulüplere bazı kolaylıklar sağlayacağını belirtmişti. Ne oldu ? Tık yok. Aynı şekilde TFF de bizim evin futbolunda zor günler yaşayan kulüplere hiçbir katkı sunmadı. Ahmet Nur Cepiye şurada katılmıyorum,. UEFA nın ve TFF nin futbolcu haklarını koruması gayet doğal. Eskidene ipler kulüplerin elindeyken yaşananlara bir bakmak gerek. Şimdi roller değişti. Öyleyse kulüpler ağlamıyacak ,sızlamayacak yapacağı anlaşmalara çok dikkat edecek. Bu gün A.Nur Cebi ağlayıp sızlanırken bundan sonra BJK adına işini iyi yapacak. Kaldıki bu konuda  bu sezon bayağı olumlu siyah beyaz adımlar gördük.

YETİŞTİR ATİLLA

Atilla Karaoğlan Sakarya Hakemliğini yukarıya taşıyan ,iki sezonda  önemli çıkışın ayak izlerini  giden ve yeni gelen MHK nın önüne koyan , kısa sürede adından çok bahsedilen hakem konumuna gelen ,Sakarya hakemliğinin geçmişinin üstünde kendine  daha yüksek bir yer edinen bu kardeşin önü açık. Bana göre ,bazı otoritelere göre FİFA kokartı ona çok yakın. Ne güzel. Bir hakemin yükselişi kitapında ilerde  sakaryada onun ismi okunur. Atilla kendi adına geleceği yere  koşar adım geldi. Şimdi onu başka işler bekliyor. Artık o bir lider, o artık kendinden başka sorumluluklarının yükünüde sırtına aldı. Lider sadece kendini değil,bulunduğu ilin geleceğinide düşünen ,bu uğurda çalışmalar yapan kişidir. Lider Hakemliği tarif ederken o lider kimlikli kişinin kendinden sonraki hedefi  kendindenden sonra bayrağı alacak hakemleri bulup yetiştirmek olmalı .Lider Hakemin gözü  ,gönlü hakem tartarken taraflı olmamalı. Lider Hakem herkesi kucaklayana  bu uğurdada bedenine saygınlık yükleyen kişi olmalı.  Nacizhane ona kendimden örnek vereyim,profosyenel hakemliğim bittikten sonra ben hemen bayrağı düdüğü asıp birileri gibi hemen sahalardan  cekilmedim. Peki ne yaptım? İki yılda yaşom dolana kadar amatör kümede hakemliğe devam edip yetişme cağında olan hakemlere önderlik ettim.  Ben Bay Atilla senin kadar yükseklerde olamadım ama karınca kararınca genç hakemlere ağabeylik yapıp hakemliğe öyle nokta koydum. Kıssadan hisse  bu  yaşadıklarımı  hakem anı cebimden çıkartıp önüne koydum. Nasıl okuyacağın sna kalmış bir şey.

BİTMEYEN YEŞİL SİYAH DERTLER

Sayıştay  Büyükşehiri denetlerken yeni Atatürk stadı ile ilgili  bazı yaptırımların karşısında yatan ödenmemiş borcları masa üstüne koymuş. Stad kiralama b edeli,Elektrik,su,doğalgaz ,stad bakımı  karşılığında yatan paralar  ödenmemiş.  Sakaeryasporla Büyükşehirin arasındaki ödeme protokolunu bilemem , bildiğimiz vede medyaya yansıyan ödenmesi gereken paranın miktarı 1. 864.483 bin tl. Bu parayı Sakaryasporun  bu günki haliyle ödemesi imkansız. O zaman bu günün iktidarının Büyükşehir belediyesi bu parayı ödeyecek. Nasılmı? Valla  iktidar belediyesi bulur bir yolunu.

BİR YAŞ GÜNÜ HİKAYESİ ( EROL HIZAL )

Gecenlerde, yeni caminin Teksas semtinin,Yeşil siyah vede Sarı lacivert renkler altında futbolda unutulmazlar arasında yer alan Erıl Hızal 72 yi bitirip 73 den gün aldı.Yeni yaşını kutlayan Hızal Erolla ilgili bu vesileyle bizde bir şeyler karalayalım. Hızal Erol   bu şehrin futbolunda vitrinden kendine yer edinen ender savunma oyuncularından biridir. O bu günlerin Erolu olsaydı bisiklet üstünde emeklilik yaşayan değil, son model arabalarla futbol sonrası emeklilik yıllarını yaşardı. Bunu anlatırken futboldan hak ettiğini alamayan bir Yeşil Siyah yıldız olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İşte  o Erol Hızalı Sakaryaspor kendi sayfasından yaş günü nedeniyle kutlamış. Güzel hoş bir şey. Yeşil Siyaf sayfadan olsada eski futbolcuların unutulmaması güzel bir davranış modeli. Bu daha farklı yollardanda  testeklenebilir. Mesela yaş günü futbolcunun evine ,adresine çiçekte gönderilebilir. Sonuc Kaptan Erol Hızal Sakaryasporun bu jestinden dolayı duygulanmış. Beni hatırlayanalara çok ama çok teşekkür ederim diyerek yaş günü hediyesi olarak oda Sakaryaspordan şampiyonluk istedi. Nice yıllar Kaptan diyerek Erol Hızala sağlıklı ömürler dileyerek bu yaş günü hikayesinin üstünü örtüyorum.

HAFTANIN ALKIŞI YÖNETİME GİDİYOR

Bodrum felaketinden sonra Sakaryasporda önemli gelişmeler yaşandı ,sonunda doğru bulundu.  Mevcut Yönetimin Cevat Ekşinin istifasına rağmen sakaryasporu yönetmekte  olan ısrarı  Yeşil Siyah futbol yolculuğuna önemli katkı yaptığına tanık oluyoruz. Şimdilerde  Rüstemlerde  her delden uyumlu ,mutlu ses yükseliyor. Cevat Ekşi Başkanlığındaki yönetim  futbolcuların maç başılarını ,futbolculara tahaut edilen  primleri  farklı kazanılan Karabuk maçı öncesi  futbolcularına ödeti.  Bunu yaparkende yönetimin primleri kendi ceblerinden ödediklerini duyduk. Dışarıdan Başkan adaylarının gündem yaratmak adına primleri biz ödeyelim  mesajlarıda böylelikle askıda kaldı. Yönetim zaten  primleri ,maç başılarını ödüyor. Sakaryaspora yardım yapmak isteyenler çok isteklilerse eğer giderler Sakaryaspoe derneğine para verebilirler. Bunda sorun yok.  Özetle  şu sıralar sakaryasporda Yönetim,Teknik kadro,futbolcular el ele vermişler  futbolcular saha içinde ,yönetim saha dışındaki sorunları el birliği ile aşıyorlar. Bu nedenle  bizde  haftanın yeşil Siyah alkışını  mevcut yönetime gönderiyoruz.  Bu gün için Sakaryasporun dışarıdan esecek yeni yönetim havasına hiç ama hiç ihtiyacı yok.

NEYMİŞ NEYMİŞ ( KİRLİ OYUNMUŞ)

GS Karagümrük maçı içinde ve sonrasında yaşanan olaylar sonrası GS yönetimi Fatih Terime verilen  ceza sonrası basmış isyanı. Hakemede yüklenen zatı muhteremler şampiyonluk yarışında GS üzerine kirli oyunlar yapılıyor imasında bulunmuş. Bundan iki sezon öncesi Rizede alınan üç puan ,BJK maçında alınan üç puan sonrası sezon sonu ne olmuştu? Rizedeki Serkan Cınar ,ve Bulent Yıldırımın hakemliği MHK tarafından ellerinden alındı.Neden alındı? Yorumu siz yapın.neden GS kulupu o süreçte süt dökmüş kedi gibiydi. Rahmetliefsane Başkan Süleyman Seba  GS ın Ankaragücünü 8-0 yenip avarjla şampiyon olduğu yıl ne demişti? Şerefli ikincilikler, şerefsiz birinciliklerden çok daha iyidir. O gün kimse .çıkıpta Süleyman Sebaya sen diyorsun Başkan dememişti. Ruhu şad olsun. Bu ülke futbolunda  hakemlerden vede TFF yönetimlerinden en son isyan edecek takımın adıdır GS. Hakemler dünde hata yapıyordu ,bu günde yapıyorlar. Bu hatalar zaman zaman bazı takımların canını çok yaksada ,bizim ülkemizde başarısızlıklar sonrası en ufak hakem hatası bu gün olduğu gibi çok konuşulur. GS bedava bağırmayacak. Fatih Terim de kendini sorgulayacak. O dokunulmaz değil. TFF iyidir kötüdür ama sonuçta yaşanılanların içinde olanlara  gereken cezayı kesmiştir. Fatih terime beş maç,Karagümrük başkanı Süleyman Hurmaya  150 gün ceza. Bağıran çağıran GS gitti Trabzonu 2-0 yendi. Tık yok. Yenilince havanda su tepenlerin koro başı GS birde üstüne üstlü lider oldu. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu size lazım olanları alın kalanlar  benim olsun. Haftaya buluşmak dileği ile Bizim Sakarya ile kalın

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!