Salı Sofrası Alkışların büyüğünü Hurşite göderiyoruz

featured

Salı Sofrası

 

Alkışların büyüğünü Hurşite göderiyoruz

Sakaryaspor dört haftalık hasretin ardından, üç puanla Bandırma maçında tokalaştı. Bu maçın hikayesini tam leziz sözlerle yazmaya, akşamın içinden farklı galibiyete alkış göndermeye hazırlanırken ,orta sahanın yıldızı M. Nalepanın uzatmalarda kırmızı görmesi neşemizi kaçırdı. Bandırma önünde alınan üç puanın içinden akşamın sol ayaklı yıldızı, attığı üç golle hatriçk yapan Hurşit’e ,kalesinde kritik anlarda iki pozisyonu bertaraf eden kaleci Cihanı, Burak Süslemenle başlayan Rossinin asistiyle gelen Hurşit golüne , M. Nalepanın yaptığı iki asistle gelen Hurşit ve Wolery gollerinde emeği olanlara topyekûn alkış göndermek gerek. Bu galibiyet Rüstemlerdeki korkuyu az da olsa bertaraf etmiştir. Bu galibiyet Sakaryasporun kazanma iştahını ateşlemiş olduğunu düşünmek istiyorum. Sakaryaspora geldiği günden beri en uzun zaman dilimi içinde süre alan Graveside en nihayet görme şansımız oldu. Mazisine sözümüz yokta  ,bu haliyle graves bu takıma ne verir hala soru işareti. Sonu iyi biten akşamın içinde neşemizi kaçıran Kırmızı olmasaydı, bu maçı daha keyifli yazardık da, işte o kırmızı iştahımızı kaçırdı. Umarım M.Nalepa uzatmada gördüğü kırmızı kartın altında ezilmez. Kritik virajdaki bu kırmızıda sorumsuzluğun olduğunun da altını çizmek gerek. Bu maçın hikayesine nokta koyarken takımdaki gayretli oyuna da alkış göndermek gerek. Atılan gollerdeki gelişmelerin içine özel alkışlar gönderirken, takımdaşlık ruhununda az da belirginleşmişi olduğunu yeşil siyah futbol notu olarak buraya düşmek gerek.

CÜNEYT ÇAKIR HAK ETİ (DÜNYA TARİHİNE GECECEK )

Kim ne derse desin, Avrup da başka ,Türkiye’de başka düdük çalıyordu dedikleri Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinde geçmişte ne var ne yok hepsini Hakem sepetine hapsedip bir çuvala koyup Marmara denizine attı. Dünyada ,Avrupa marka olmuş, Dünya kupalarına ,Avrupa kupalarına Türk hakemliğini taşımış olan Çüneyt Çakıra Ferhat Gündoğdu MHK sı çok büyük kötülük yaparak, onun Katar da dünya kupasında ülkemizi son kez temsil etme hakkını ,haksız bir şekilde elinden almışlardır. Bu Türk hakemlik tarihine kara bir karar olarak geçmiştir. Şimdi günün TFF yönetim kurlu ona hakemliğini bir jupile ile noktalaması için hoş bir davranışı önüne koydular. Cüneyt çakır Türkiye –Çekya özel maçında 5 dakika düdük çalıp hakemliğe veda edecek. TFF nin bu kararına UEFA dan da onay çıktı. Cüneyt çakır bu yöneteceği maç ile hakemliğe bir özel maçta 5 dakikada olsa düdük çalarak veda edecek olması ,onu Dünyada bir ilke imza atmasına vesile edecek. Cüneyt Çakır bunu bana göre fazlasıyla hakkediyor. Yerine biri ne zaman gelir? Valla bu gün ki koşullarda çok zor.

TEKNİK ADAM KIYIMIMI ? (FİKRİ YILMAZ-APDULLAH İLELİ)

Süper amatör kümede B grubunda Erenler ,C grubunda K. Aziziye ,yenilir yenilmez ilk işleri mevcut teknik adamları göndermek adına hemen düğmeye basmışlar. Ne gariptir ki K. Aziziye ve Erenler namağlup unvanlarını kaybedince bu yola başvurdular. Erenler hemen elinin altında olan Sportif trektör Fevzi Çapkınları takımın başına getirdiklerini açıkladı. Bu yazı yazılırken Aziziyenin teknik adam konusunda attığı net bir adım yoktu. Olursa da ,yazarız bir şeyler. Ben bu olaya şöyle yaklaşmak istiyorum. Bu teknik adam kıyımımı ? Hayır. Eğer bir takımın hedefi varsa, elinizdeki mevcut teknik adamın bu hedefi taşıyacak gücü yoksa ,tabiki yönetimler gitmeyeceğine göre ,teknik adamlar gider. Bunu böyle okumak doğrumu? Hayır, eksiği var. Ne o eksik ,siz para harcıyorsunuz ,kendinize göre belirlediğiniz hedefe uygun adamlar alıyorsunuz ,bunun sonucunda istenilen gelmeyince ,kabak teknik adamın başına patlıyor. Bu istifalar eşliğinde soruyorum, bu işte gazetelere boy transfer haberleri verenler, biz Bala çıkacağız havası basanlara da söyleyeceklerimiz olur.. Siz bu şartlarda oluşturduğunuz takımın şoförünü, han ki kriterler eşliğinde belirliyorsunuz?   Bu işin başındaki yönetimlere ben daha fazla fatura keserim. Bu işin planlamasını yapan yönetimler, yolun başında kadro ve teknik adam belirlemesini yaparken, ince eleyip sık dokumak zorunda olduklarını bir kenara not etsinler. Ben bu iki teknik adam ayrılığını bu şekilde okuyorum. Farklı okuyanlar olursa da onları da dinlerim. Ha bu arada Balda Sakarya sonuncusu Kazımpaşa Birlik Bülent Yıldırımla el sıkışıp ayrılmış. Mehmet kama gelmiş. Hoş gelmiş sefa gelmiş. Bülent Yıldırımın gecen sene tarih yazan Kazımpaşa Birlik çıktığı yere uygun takım kurdumu? Koskocaman hayır. Gençlik ateşi yetmezdi, yetmedi. Ve Yıldırım gitti. Gelen ne yapar ? Siz zahmet etmeyin ben söyleyeyim, daha ilk maçta bu takım düşer demiştim, Kasımpaşa Birlik düşer. Bunu Mehmet kamanın ayağa kaldırması çok güçtür.

TRT SİPİKERİNİN YEŞİL SİYAH TARAFTAR TESBİTİ

Sakaryaspor Rize maçını anlatan TRT Spikeri Sakaryasporun mazisini, Sakaryasporun Türk futbolunda bulunduğu yerin önemine vurgu yaparken sözü döndü dolaştı seyreden sayısına getirdi  akşamki maçı toplam 4 bin seyirci izlemiş. Bu o akşamın değil, sezon başının tribün resmi. Sakaryasporun aldığı başarısız sonuçlar deyin ,Ülkenin ekonomik çıkmazının insanları cebine yüklediği ağır yük deyin ne derseniz deyin, Sakarya şehrindeki Yeşil Siyah sevda sayısı bu değil. Rize maçı sonrası Serkana ,yönetime tepki verenlerin bu tavırlarını nasıl okumak gerek? Bana göre gün tepki günü değil, gün birlik beraberlik günü. O taraftarlara sormak gerek yanı başımızdaki Kocaeli nerede? Bursaspor nerede ? Eskişehirspor nerede? Siz yıllardır gırtlağınız patlarcasına Sakaryaya TFF 1 yakışır, süper lig yakışır derken sakın evdeki bulgurdan olmayalım. Bu takımın ilk hedefi önce geldiği yerde tutunmak olmalı. Sakaryasporda yönetimi istifaya, serkanı yuhalayanlar bunu iyi  düşünsünler. Sakaryaspor TFF çıkana kadar sizinle beraber çok çile çekti.

BİZİM ÇOCUK MİTHAT

Sakaryaspor Rize maçında konuk takımda tanıdık bir genç vardı. Bir zamanlar Demirsporda kıvırcık saçlarıyla, oynadığı gelecek vaat eden oyun sitiliyle ,takip edenlerin dikkatini çekmesi sonrası Rize Mithatla beş yıllık sözleşme imzaladı. Gelecek adına yatırım gözüyle bakılan Mithat son üç sezondur çeşitli takımlarda kiralık oyuncu olarak kendini geliştirdi. Afyonda Sakaryaspora attığı golden sonra sevinmeyen Mithat, şimdilerde transfer tahtası kapalı Rizesporda, ilk on birde sağ kanatta oynuyor. Valla iyide oynadığını gördük. Eloğlu geleceği olduğuna inandığı gençleri alıyor, kiralıyor, gelişimini tamamlayınca da takıma monte ediyor. Rizespor Mithat’ın kıvama geldiğini görünce formayı sırtına verdi. Bakalım Sakaryasporun alt yapı bahçesi ne zaman gelişecek? Bakalım bulunan gençler nasıl Yeşil Siyah formayı giymeye hazır hale getirecek? Yahu bu ilde futbolcu yok mu? Hani Sakarya futbolcu tarlasıydı. Öyle gözüküyor ki Sakaryaspor adına bu tarla kurumuş.

SARI KIRMIZI GELECEK ( KARASUSPORUN ALT YAPI YATIRIMI)

Karasuspor bu sezona iki eski futbolcularına sorumluluk yükleyerek başladı. Üst yapıda bir çok profesyonel takımda teknik adam deneyimi olan Zeki Çakırın gelmesi ,alt yapıda Mahmut Hanefi ve Selçuk Çakmakın birlikte, geleceğin sarı kırmızılı gençlerini yarınlara hazırlama projesi devreye girmesi doğru bir adımdır. Bu gün sahada üç Karasulu oyuncusu olan, yedek kulübesinde alt yapıdan yetişen gençlerin oturduğu Karasusporda şimdilik ilk adımlar atıldı. Bu ataçlımlar karşılık bulursa konuyu dillendirmeye devam ederiz. Hayreddin maçı öncesi Karasuspor alt yapı oyuncularının hem konuk takımla, hem maçın hakemleriyle, hem de üst yapıdaki abileri ile resim çekilmesi, alt yapının ,üst yapıya hazırlanması adına ,sarı Kırmızılı forma aşkının işlenmiş olmasını ,bu görüntülerin maç öncesine konulmasının iyi bir düşünce olduğunu düşünüyorum.

YENİLEREK ÖĞRENMEK( CEM DİZDAR ANLATIYOR)

Sizi bilmem ama  ben her kanaldaki spor programlarına takılmam. Ben genelde TRT de Cem Dizdarın anlatımlarını önemserim Rengi Siyah Beyazdır ama Siyah beyaz konuşmaz, anlatımları diğer çok bilen sansasyon yorumcularına göre çok farklıdır. Her konuda okjektif olmasını ben önemserim. Konulara hakimiyeti ,anlatım dağarcığındaki kelime haznesinin zenginliği her konuya hakimiyet eli uzatmasına kolaylık sağlıyor. Geride kalan Pazarteside onu dinliyorum,bir ara hep kazanmanın bir takımının hatalarını görmesi adına önündeki en büyük engeldir demez mi. Yahu biz hep kazanmaya odaklanmış taraftar grupları bunu anlamaz. O anlattı ben dinledim ,ikna oldum. Cem Dizdar diyorki bir takım,hedefi olan veya başka hesapları olan takımlar hep kazanırken ,takımlarının gerçek güçlerini, eksiklerini göremezler. Bu nedenle arada bir yenilirseniz, elinizdeki kadro değerini futbol kantarına koyup tartmayı, takımın eksiklerini görme şansınız olur. Onun içinde ara sıra alınan bazı yenilgiler vardır öğretici olur.

BİRLİK KAFA TUTTU

Bal ligi 11 grupta Kazımpaşa Birlik, Trakya’nın hedef koyarak sezona başlayan ,aldığı başarısız sonuçlarla Yusuf Şimşek gibi ,bu liglere lüks bir teknik adamı yanına alarak Sakaryaya gelen Çorluya Ekrem Karaberberde yeni teknik adamıyla resmen kafa tuttu. Bu maçın kesin fovarisi gösterilen Çorlu önünde kalesini iyi koruyan ,rakibine fazla pozisyon vermeyen Kazımpaşa Birlik zaman zamanda gol yollarında görüntü. İkinci yarıda çorlu, kornerden gelen topta, başarılı kurtarışlarıyla dikkat ceken Erkutun topu kendi kalesine tokatlaması sonrası gelen Çorlu golüne verilen karşılık çok nefis Kazımpaşa Birlik golü olarak ayakta alkışlandı .Furkan Karabaşın attığı nefis gole herhalde golü yiyen kaleci bile alkış göndermiştir. Kalan dakikalarda Corlunun üç puan baskısı ,Kazımpaşa Birlikin kontrataklarla kucaklaşan oyun anlayışından gol çıkmayınca iddalı Çorlu umduğunu değil de bulduğunla yetinerek evine döndü. Bana göre genç Kazımpaşa birlik rakibinden korkamadan ,o alağan üstü ö mücadele ederek haftanın Bal alkışını aldı. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi, size lazım olanları alın, kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!