Salı sofrası) 6 YILDIRIM DÖNEMİNİN İLK İZLERİ

featured

Salı sofrası   6 YILDIRIM DÖNEMİNİN İLK İZLERİ

Sakaryaspor Şaban Yıldırım komutasında evinde Kahraman Maraş’ı iki golle geçti. Yani Yıldırım kazanarak işe başladı. İlk kırk dakika topu hep rakibe bırakan, bu süreçte Bekir’in talihsiz sakatlığı ile oyun planı değişen yeşil Siyahlı ekip, dün yazdım Bal yapmayan arı misali oynayan, kaleye kadar giden hatta ceza sahası içinde gezinen rakibi önünde Nuri Fatih Aydının akıl dolu ilk  pasında Abdülaziz’le üç puan kilidini açtı. Sonra Oğuzun muhteşem kurtarışına İsmail Berkin gol mü değil mi tartışmasına sebebiyet veren golüyle ,maçı koparmıştık. Serkan Odabaşoğlu’nun ikinci sarıdan atılışı bana göre ağırdı. Hakemin bu kararına maçın gözlemcisi ne der bilemem ,ancak Serkan Odabaşoğlu da bir sarı kart cepteyken, hareketlerine dikkat edecek. Umarım bu karttan ders çıkartmıştır. Maçın hikâyesi böyleydi. Gelelim Şaban Yıldırımın dokunuşlarına. Ferit’in sakatlığında Özgüre, asinin cezalı olduğu günde Bekire forma uzatması, Kastamonu maçının galip kadrosuna fazla dokunmaması normal bir teknik düşünceydi. Ayrıca takımı da çok iyi tanıması onun altıncı gelişinin artıları arasındaydı. Bekir’in talihsiz sakatlığı sonrası genç  takım  patentli Cihada forma vermesi, sonrasında orta sahaya Görkemi alması bana göre oyuncu tercihleri konusunda şaban Yıldırım dokunuşuydu. Ben Cihat konusunda ,genç oyuncular konusunda giden yönetimi çok uyarmıştım. Hatta bir ara yaşar Zımbaya şunu demiştim, yahu niye stoper arıyorsunuz şu Cihat denilen çocukta iş var. Verin ona ve onun gibi gençlere forma demiştim, dinlemediler. Bu gün Şaban Yıldırımla ben inanıyorum ki ,alttan üste gelmekten yorulan gençler bu takımın yarınlardaki futbol değirmenine çok su taşıyacaklardır. Bu takımın başına Yıldırım yerine Apdullah Ercan’ı pompalayan Bülent uygun olmasaydı Sakaryaspor bu gün çok daha farklı yerlerde olur, hatta yönetim bile değişmezdi. Neyse olan oldu. Şaban Yıldırımla  inşallah alt yapı gençleri güzel günler görecekler. Kim kazanacak? Tatbiki Sakaryaspor.

20 BİNE KOŞUYORLAR

Sakaryaspor Kastamonudan sonra Maraş’ı da yenip kayıpsız iki hafta yaşadı. Bu süreçte zirvedeki Bandırma ve Tuzlanın yenilmesi ile üst sıra iştahı artan oyuncularında üçte üç yapmaları halinde  yönetimin üç maçlık galibiyet için belirlediği 20 bin tl lil primi ceplerine indirmek adına, önlerinde sadece  bir 90 dakika kaldı.  Bayburt maçından deplasmanda alınacak üç puan yeni yıla girerken futbolculara para ,Sakaryasporada TFF birinci lig umudunu aşılayacak. Bu gidiş bunun işaretleriyle beraber yol alıyor.

SEYİRCİ NEDEN AZ ?

Sakaryaspor Maraş maçı için tribünlerin hali çok o kadar iç açıcı değildi. Seyirci neden yok? Yönetimin kaçak girişleri önlemek için turnike sistemini devreye soktuğu buna gerekçe olarak gösterilse de ,Kastamonu deplasmanından üç puanla dönen, yeni yönetimle şehirde heyecan yaratan bir takımı desteklemek adına ,taraftar daha istekli olmalıydı  diye düşünüyorum. Bu arada yönetim turnike sistemine geçti ama ,protokol kapsını bir süre gözlemledim. Orada yönetici var ama etkili değil. Yine bir takım sıkıştırmalar, eski yöneticilerin bazılarının yanında adam taşıyarak maça girmelerini seyrederken üzüldüm. Protokol kapısı ve orada görev yapanların daha fazla denetlenme gerektiğini düşünüyorum. Ben böyle düşünü yorumda gerisi yönetime kalmış bir şey.

HAKAN OLKAN VE ALPASLAN DEMİR

Alpaslan’ın sucu ne ? Kötü futbolcu olması mı ,yoksa onu bu takıma Yaşar Zımbanın getirmiş olması mı? Alpaslan demir kötü oyuncumu? Yaşlımı? Bakın onun geçmişindeki Milli olma dosyası akranlarına göre bir hayli kabarıktır. Eğer siz Apdullazize gösterdiğiniz sabrı, Okan’a gösterdiğiniz sabrı, Aydına gösterdiğiniz ilgiyi, bu çocuğa gösterseydiniz eğer, belki Sakaryaspor giden Suat Kayanında dediği gibi, bu çocuktan para kazanırdınız. Siz ne yaptınız? Alt yapıdan gençleri yukarıya taşırken 1999 doğumlu Alpaslana kendine kulüp bul dediniz. Biliyormuşsunuz Kastamonu maçında solaçık oynayan ,Trabzonspor’un 25 maç oynatma şartıyla Kastamonu’ya kiralık  verdiği Hakan Olkan, FB de Alpaslan Demİrin yedeğiymiş. Size hatırlatmak isterim bu çocuğun alıcısı varken ,Sakaryasporluluk ruhu onu Yeşil siyahlı renklere taşıdı. Ne diyelim hayırlısı olsun. Ben inanıyorum ki Alpaslan Demir gelecekte iyi yerlere gelecektir. Onun tek hatası, onu isteyen yere değil, istemeyen yere gelmesi. Eh bun dada onu Sakarhyaspor aşkı ,taranga ruhu etkiledi. Ona tavsiyen Sakaryasporu sev ama önce kendini kanıtlayacağın yere, önce iç huzurun olduğu yere git.

GİDİCİ BUNLAR ( İHK )

Sakarya Hakemliğinde Özgür Aygün Başkanlığındaki yeni İHk, hakemliğin geleceği için bazı ileriye dönük düşünceleri devreye sokmaya başlamış. klasman ligine ,Süper lige yapılan hakem atamalarında bakıyorum da ,yeni hakemleri devreye sokmuş . İHK işine bakıyor, yeni hakem yüzlerini amatör futbol piyasasına süre dursun, İHk den gidişlerini bir türlü içine sindiremeyenler, sağda solda gidici  bunlar  düşüncesini etrafa pompalıyorlarmış. Bu ne hırs be . Ha unutmadan bu zatı muhteremlerin ( Onlar kendilerini bilirler)  her konuda MHK ye zurnacılık yaptığı iddiaları da hakem evinden bana ulaştı. Arkadaş bu dünyada yaşam baki değil, hepimiz geldiğimiz gibi gidiciyiz. Koltuklar kimsenin tapulu malı değil.. Tabi ki gün gelecek bu gün ki İHK de gidecek. Gidecekte bu işi bulandırmak niye ki.  Diyelim ki, yeşilli meşeli dostlar bunlar gitti siz geldiniz, siz gitmeyecekmişsiniz? Türkiye’nin bu çarpık yapısında ,her yıl MHK lerin değiştiği ,her zaman taşların yerinden oynadığı  bir hakem dünyasında, git geller olur be dostlar. Sıranızı bekleyin diye cemde ,şunu da unutmayın, Sakarya’da yeni bir İHK belirlenecekse bunun için ASKFnin ,Hakem Derneği Genel merkezinin de sizi benimsemesi gerekecek. Yoksa işiniz zor. Ve  en önemlisi, toplumda, hakem evinde  size karşı bir sevgi birlikteliği olmalı. Bu arada Salı Sofrasının mu daim okuyucularından sitem aldım, Nazım Hocam hakemlerin içsel sorunlarına hep dokunduruyorsun ,birazda bize zaman ayır diyenler var. Ne yapayım yürekte hakemlik var. Ben nazım hoca olduysam hakemliğim sayesinde oldum. Kalem çekmese bile, onlara beni ,yürekteki hakem sevgisi çekiyor. Bırakında sevdiğimle yarenlik edeyim. Zaten yaşadığım sürecede ,bu kalem elimden alınmadıkça hakem evindeki iyi kötü düşünceleri sizinle paylaşmaya devam edeceğim.

TOTRAKANDAN UZUN MUSADE

Fuat Totrakan Sakarya hakemliğinde kısa süreli hakemlik, bir sürede dernek başkanlığı yapmış ,bu camiaya ama öyle ama böyle hizmeti olan biridir. Totrakan Fuat duydukki faal gözlemci olarak yaptığı görevi için İHK den uzun süreli izin istemiş. Taaaaaaaaaaaaa 31 Mayısa kadar . Bu kadar izin olur mu ?  Bana göre bu işin içinde bir iş varda ,ne olduğunu araştırmak İHK nin işi. Merağımı hoş görün İHK deki beyler Fuat Totrakanın uzun süreli izin iteği önünüze geldiğinde ne yaptınız? Fuat Totrakan benim bildiğim bu dernek, İHK yapısını destekleyen ,bu kurumların doğru isimlerden oluştuğuna inanan biridir. Böyle birisi severek yaptığı Gözlemcilikten uzun süreli bir ayrılık talebi varsa ,mevcut kurulların bunun gerekçesini araştırmalıdır diye düşünüyorum.

KASTONUNDAN GERİYE KALAN ANLAMLI BİR RESİM

Kastamonu ya gittik, üç puan aldık geldik. Kastamonu ufacık ama tertemiz, tarihsel derinliği olan bir il. Oraları iyi bilen Arkadaşım Remzi Kolat anlarttı, keşke Kastamonu’nun denizle bütünleşen şirin sahil şeridine gitseydiniz dedi. Ne yapayım, Basın kafilesinde çoğunluk ne derse o oluyor. Bu nedenle sadece ufacık stadın etrafında var olan güzellikleri ve tarihi anıtları gördüm o kadar. Orada sevgili

Burhan Uğurla beraber resim çekilirken taaaaaa 1920 yılında ,yani tam 100 yıl evvel ünlü Şairimiz ,Mehemt Akif Ersoy’un bu günleri işaret eden yazdığı bir yazı var. Buyurun beraber okuyalım. Milletler, Topla Tüfekle ,zırhla, Ordularla ,Tayyarelerle, Yıkılmıyor ,Yıkılmaz .Milletler ancak aralarındaki Rapıtalarla ( İlgi, ilişki) cözülerek herkes kendi menfaatini temin etmek sevdasına düştüğü zaman yıkılır. M.Akif Ersoy ( 1920) Ben yorum yapmayayım, mümkünse siz yapın ,bana bildirin. İyi ki Kastamonuya gitmişim. Az şey gördüm ama ,bu ülkenin nasıl kurtuldunu gösteren anıttaki resimler bana yettide arttı bile.

*****

HAKEM LAN DERMİ ?

Tabiki demez. Velev ki de di,o zaman  bu işin altında ne var ona bakmak lazım. Hakemi bu noktaya kim taşıdı ? Bu işler Hacımercanspor  kulüp temsilcisinin dediği gibi olmaz. Saha içindeki hakemi art niyetli diye ortaya atarken, bu işin içinde iyi irdelemek gerek. Kibirli, art niyetli olduğu hakkında iddia ortaya atarken ,bu iddianın içini sadece hakemin yanlış diyalog içine girdiği oyuncuya, lan demesinin altında art niyet aramak ,nasıl ki hakemin lan demeye hakkı olmadığı gerçeği ortada duruyorsa ,bir yöneticide bu hitap şeklinden yola çıkarak hakemleri topyekûn ,art niyet torbası içine atamaz. Sevgili Yasin Mercan diyor ki bu kibirli hakemi ve bunun gibi olanları kim cezalandıracak ? Tatbiki başındaki kurum, ona maç veren İHK, gözlemci raporlarını irdeledikten sonra gerekli cezayı verecektir. Bu açıklamadan yola çıkarak, sadece Suat Güze değil ,tüm hakemlere şunu söylemek isterim, hakem sporcularla ağız talaşına girmeyecek, hakem gergin anlarda ağzından çıkan sözlere çok dikkat edecek. ( Mümkünse yerli yersiz konuşmayacak) Hakem konuşmayacak ki her an sporcu ile diyaloğa girmeyecek., olası kötü davranışlarda ,kural dışı olaylarda ,onun yerine cebindeki kart konuşacak. Eğer kartını konuşturamıyorsan, tepkini argo kelimeyle ortaya koyuyorsan ,o zaman ağzındaki düdüğü santraya bırakıp evine gideceksin.

*****

MARMARİSTE BİR SAKARYALI ( M.GÖRKEM DİNÇ)

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Sakaryalı bir genç alt yapı futbolunda harikalar yaratıyor. Bu gencin adı Murat Görkem Dinç. Sakaryaspor alt yapısından bu günlere taşınan M.Görkem Dinç, Muğla’nın aydınlık ilcesi Marmaris’te  en başarılı teknik adam seçildi. Marmaris 1923 takımı ile ünlenen, kendi tırnakları ile geliştirdiği bu takımda alt yapıda bir çok başarılara imza atan, profesyonel takımların alt yapısına oyuncu veren ,Marmaris 1923 takımının isminin yaygınlaşmasına önemli katkı veren Murat Görkem Dincin en başarılı teknik adam seçilmesini yürekten kutluyorum. O bana göre bizim ilin ismin ide dışarılara taşıyan bir teknik adam lejyoneridir.  başarıda ona teste olan ,ona el veren annede baba Dinçlerin katkısının da olduğunu, Murat Görkem Dincin teknik adamlık aşkına el veren Marmarisli velilerinde M.Görkem Dincin bu gün geldiği başarı çıtasında ,onlarında katkılarının olduğunu düşünüyorum. M.Görekm Dinç 13 Aralıkta Muğla’da  en başarılı Teknik adam seçilişinin karşılığı olarak uzatılacak olan ödülü alacak. Bir ödülde biz buradan ona gönderiyoruz. Bizim Ödülümüz alkış, bizim ödülümüz sevgi. Tebrikler sevgili M. Görkem Dinç. İnanç ,azim ,kendine güven ,kendini yenileme bu işin alt yapını oluşturur. Başarı için sende bu saydıklarım var .Marmarise geldiğimde kupalu resmini ,alyanslı şekilde tuttuğunu görmek isterim. Umarım artık futbolla dolu yüreğine hayatının aşkınızda eklersin.

HAKEM OLUN

Sakarya hakemliğinde Atilla Karaoğlan rüzgarı tüm Türkiye’yi kaplarken, isminin geçtiği her alanda ,onu FİFA hakemliğine yakıştıranların sayısı çığ gibi artarken ,İHK yeni Karaoğlanların önünü açmak ,Sakarya hakemliğine yeni bir soluk ,yeni bir nefes katmak adına ,aday Hakem kursu için düğmeye 3 Aralık itibarıyla bastı. Hakem olmak isteyenler şartları tutanlar elinizi çabuk tutun, müracaat için 18 Aralık son gün. Hakem olun, Hakem olursanız popiltesi artan Sakarya’nın yukarıya yürüyen hakem ordusu içinde yer alabilirsiniz. Hakem olun bakın göreceksiniz, hakem olunca toplumda yeriniz farklılışacak, aynı zamanda klasman yükselirseniz ekonomik yönden de geliriniz olur. Hem para, hem şöhret hem de ünvan bu işin Hakemlikteki lezzet turu atan etkinlikler. Paragöz olmayın, hedefiniz hakemlikte yükselmek osunda ,şayet bu noktalara gelirseniz bu işin getirisinin geçmişten çok daha iyi olduğunu hatırlatmak ,hakemliğin cazibesinin han ki noktaya taşındığını hatırlatmak  adına  ,bunları yazıyor ve söylüyorum. Unutmadan resimde Cüneyt Çakır,Fırat Aydusla beraber olan Atilla Karaoğlan bizim ilin FİFAYA aday hakemi. Bayan hakem ise bizden yetişip Bayanlarda FİFA olan Sibel Kolçak . Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi siz lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!