Salı Sofrası 6 Çarpı Üç

featured

Salı Sofrası   6 Çarpı Üç

Sakaryaspor  Orhangazi deplasmanından üste üste altıncı galibiyeti alarak evine döndü. Altı çarpı üçün karşısında tam 18 puan var. Biz kazanıyoruz , yukarıyı abluka altına alıyoruz ama Afyon kaybetmiyor. Osman Özdemir’le yakalanan bu sürecin son üç puanlık futbol   hikayesinin içinde Zafer  ve Çoşkunun attığı (2) goller var. Orhangazi’de daha fazlası da olurdu ama olana bereket deyip  o defteride dürüp kalan haftalara bakmak gerek. Özetle Sakaryaspor Osman Özdemirle beraber bu ligin üstünde oyuncu grubuna sahip olduğunu gecikmeli de olsa Santraya koydu. Gecen haftanın artı değer kazancı Darıcayı bir puan altımıza alıp ikinciliğe yükselmemiz oldu. Teselli gibi bir şey ama olsun.

ÜÇ YANLIŞ BİR DOĞRUYU SİLDİ

Sakaryasporun yakaladığı gecikmeli futbol çıkışının geride kalan futbol hikayesinde bir dizi yanlışlar var. Büyük hedefe takım kuruyorsun  Antrenör adı sanı çok zor bilinen İsmail Çambaz takımın başına geliyor. Birde Özcan Kızıltanla beraber 3 lige çok fazla Sportif Trektörlük markasını Rüstemlere taşıyorsun. Yanlış iki. Son ve en önemli yanlış Futbolculuk vitrini iyi elinde teknik adamlık belgesi bile olmayan Tuncay Şanlıyı takımın başına getiriyorsun. Yanlış üç. Osman Özdemir geldi , geçmişin yanlış izleri seri galibiyetlerle bir anda yeni umutlara yelken açtı. Doğru bir. Ama matematik de bir hesap vardır, üç yanlış bir doğruyu siler. Umarım bu saatten sonra takımın doğru giden saat ayarı ile oynanmaz. İstikrar için şimdiden uyarıyoruz, Sakaryuaspor marka diyorsanız, Sakaryasporun yeri burası değil diyorsanız Yeşil Siyahlı renkleri stajyer Teknik adamlara teslim etmeyin.

AYAĞA KALK SAKARYA

Cumhurbaşkanı bereketi  vardı gecen hafta Sakaryada . Demokrasi Meydanına toplanan kalabalığa hitap eden Cumhurbaşkanımızın refandum için oy isteyen konuşması içinde aklımda sadece bir kaldı. Oda kalmazdı ya ,her gelişinde söylediği için o slokona kulak kabarttım. Çok Süründün Sakarya  Ayağa kalk. Arkadaş on beş yıldır aynı ,aynı slokon  Sakaryalıların pardon toplama kalabalığın önüne konuluyor ama Sakarya hep aynı Sakarya. Sakaryaspor bile aynı Sakarya. Ama gelin görünki yine alkış alıyor. Demek ki biz bu slokunu daha çok dinleyeceğiz.  Ne Sakarya ayağa kalkabiliyor nede Sakaryaspor. Eğer Sakarya Kalkınmış olsa  Koskoca Cumhurbaşkanı  Çok Süründün Ayağa kalk Sakarya diye her seferinde aynı şeyi söyler mi? 

KARASU ŞANS TEPTİ

Bala çıkma yarışında Playoff iyi başlamadı. Karasuda bir kısım taraftar daha önce Akyazıda maç sonu yaşanan futbol dışı olayların rövanşında aynı yönteme baş vurdular. Karasuya Karasu Güven maçı  için gelen As Akyazı oyuncu grup una ısınma hareketleri yaparken atılan taşlarla Akyazı kalecisinin kafası yarıldığı resmi etrafa yayıldı. . Bitmedi Hakemlerin tatil ettikleri maç sonrası Akyazı kafilesini taşıyan otobüs atılan taşlarla yerle bir edildiği görüntüleri Sakaryadaki internet sitelerine düştü. İntikam futbolun içinde olmayan bir art niyet çirkinliği. Ne Akyazıda  nede Karasuda yaşanan futbol dışı görüntüler kimseye bir şey kazandırmaz. Yazık Akyazı’daki olayların üstünü örtme şansı vardı Karasulu seyredenlerin bunu başaramadılar. Yazık Karasunun Hasan Ekşi,Cevat Ekşi Başkanlığı dönemi ile tırmanan Karasu centilmenliği ,Karasunun Sakaryaya kök salan Kara sululuk duruşu yerle bir edildi. Oysa Karasuspor oralara gelmek için çık uğraşmıştı.

ÇOLAK BAYRAM DURUŞU

Teksporun başında futbolun sorumlusu Bayram Çolak. Futbol geçmişinde profosyenel dünyada adı iyi gölçüye çıkmış olan Bayram Çolak teknik adamlıktaki gelişim sürecini TEK sporda yaşıyor.  Futbolumuzun içinde, futbol duruşu iyi olan, oynanan oyunun içindeki proğram bazındaki değişimlere  kafa yormayan ,Oraya git Bayram, burada oyna Bayram  misali , sadece işine bakan Bayram Çolakın bu sağduyulu davranışını ,çiçeği burnunda Futbol Temsilcisi Tezcan Demir kısa sürede tespit etmiş. Demir bayram Çolakın art niyetsiz bu sağduyulu davranışı  nedeniyle yıl sonu ona Çentilmen teknik adam plaketi vermeyi  agantasına not etmiş.

VAR İLHANIN ŞANSI YAVER GİTMİYOR

İlhan Var acemilik döneminde Sakaryasporda birinci adam deneyimi yaşadı. Sonra bu işin üstesinden gelemeyince ikinci adam olarak Eskişehir’de Alpay Özalan’ın yanında durdu. ES ES teki yardımcılık süreci mutlu sonla noktalanmadı. Kısa süre sonra bu sefer Gaziantep BŞB de Oğuz Çetinin yanına giden İlhan Varın , bura dada sezon sonunu görüp görmeyeceği kesin değil. Metin Diyadinin gidişinin ardından Oğuz Çetinle kötü süreci aşmayı planlayan Gaziantep BŞB de işler hiçte iyi gitmiyor. İki Sakaryalının bileti kesilmeye aday futbol resmi veriyor. Umarız futbol şansları kapılarını çalar. Samsun la 0-0 berabere kalarak Çetin ve Var ilk puanlarını aldılar almasına da Gaziantep BŞB düşme hattının en ateşli yerinde duruyor.

REFERANS  ( A.BURAK)

As  Akyazısporun forvetinde oynayan Ali Burakı sezon başından beri takibe aldım. Hatta onunla ilgili futbol bilgimin gelişmesi için Tevfik hocayla beraberde onu iki kez Akyazı stadında izledim. Ortak futbol kanımız, onun Akyazılı Mustafa Pektemek ten bile daha fazla yeteneği olması konusunda birleşti. Tabi bu düşüncemizin içini doldururken, onun en kısa zamanda profosyenel dünyada bir lig oyuncusu olup, kendini geliştirmek adına daha iyi şartlarda çalışma şartınıda futbol cebimize koyduk. Bu çocuk hakkında Mustafa Özbey dahil bir çok konuda refarans verdik. Refarans ne demek? Bir kişinin yaptığı işi ( A.Burakın işi futbol) Beceri durumuna göre bir yerlere önerme tavsiye etme . Olaylı Karasu maçında A.Burakın maç sonu görüntülerini etrafa yayılan VİDOlardan izleyince A.Burak için bende biriken iyimser düşünceyi ,onu bir yerlere teklif etme düşüncemi rafa kaldırıyorum. İyi futbolcu olmak için bana göre sadece futbol yetmiyor.  Buna karşın vur ama bir dinle derse bu genç çocuk ,onu dinler ve onun için bir şans topunu daha santraya bırakırız. Sonuçta gençler hata yapa yapa büyürler.

KENDİ İŞİNİ KENDİN GÖRECEKSİN

Süper ligte gruplar bitti. Kırmızı gruptan Karasuspor, Karasu Güvenspor ve As Akyazı ,Beyaz gruptan Adapazarıspor, Kocaalispor ve Kalaycıspor ipi göğüsledi. Kırmızı gruptan Arifiyespor, Beyaz gruptan Pamukova 1968 son anda Play off dışı kaldılar. Arifiyespor ilk yarının lideriydi. Pamukova 1968 son iki maça en yakın takipçisi Kalaycıdan beş puan önde girdi ,,ama başaramadı. Nasıl başarsın ki bir puan lazımdı ,0 çekti. Kendi işini kendi göremeyen takım olarak  futbol dersini harabe Pamukova stadının soyunma odlaraına taşıdılar. Oysa Kalaycı ile evinde oynadığı maçı kazansaydı bu gün play ofa kalan takımlar arasında ismi okunacaktı.  Arifiyesporun durumu daha dramatikti. İlk yarıda esen Arifiye fırtınası ikinci yarı ortadan kayboldu. İlk yarı derbilerden yedi puan alan Yeşil Siyahlılar ikinci yarı sadece bir puan alınca  yarış dışı kaldı. Oysa bir derbi niteliği maçı alsaydı ,gruptan çıkan takımın adı Arifiye olaçaktı. Olmadı çünkü kendi işini kendi göremedi.

TEMİZLİKCİ HAKEMLER

Süper ve klasman ligi maçlarının yönetimsel ağırlıklarına bakıyorum hemen hemen aynı hakemler karşıma çıkıyorlar. Atilla Karaoğlan sıkça ,Serkan Önsal  ,Burak Olcar ara sıra. Bir hakem var ki klasman dışı kalsa da o nerede zor maç var ,nerede klasmanda kritik maç var o hep oralarda. Gökhan Kahyacıktan bahsediyorum. İHK klasmanların dışarıda olduğu sıkışık anlarda, hep onun kapısını tıklattı zor ve de kritik maçlar için. Oda ona güvenenleri hiç mahcup etmedi. Birde Engin Bıçak var. Bu çoçukta karınca kararınca Süper ligte az ama klasmanda gruplarda bir  çok hayati maçın içinden iyi yönetimler sergileyerek çıktı. Şimdi bana bu ilde TFF  Birinci lig hakemi var o nerede diyeceksiniz. Onu MHK her hafta seminere alıyormuş da ,her nedense daha çok 4 hakem olarak ekranlara çıkarıyor. O yüzden bu kardeş kendi evinin hakem mutfağında pek gözükmüyor. Yani sizin anlayacağınız o TFF birinci liginde ve de süper liginde dublör hakem olarak ekranlara çıkıyor. Tahtı sallanıyor, düştü düşeçek. Efendim bu haftalıkta Salı Sofrasından bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!