Salı Sofrası

featured

İşte bu

Sakaryaspor fazla pozisyona giremeyen, bir şutunun direkten dönmesinden başka futbol etkinliği olmayan Niğde Belediyesporu yenerken, benim futbol ölçümlerime göre bayağı iyi oynadı. Bu sezon iç sahada ilk galibiyetini cebine koyarken, yeni teknik adam dokunuşlarınındın  takım ın iştahlı futbol oynama istemi sahaya yansımış. Manisa maçını  görmedim, izlemedim ,izlediğim Niğde maçında oynanan oyunun bizi ilerilere yaşayacağını ,peşine daha fazla seyreden taraftar grubu taşıma ihtimalini bu günden tezi yok santraya koyuyorum. Kalesinde tecrübeli Eserle Sakaryasporun kazanmak için başvurduğu baskılı oyuna direnmeye çalışan Niğde Belediyespor karşısında oynanan oyunun içine yıldız oyuncu ismi veresemde takım olarak ortaya konan iyi futbolu ,kazanma arzusunu ,mücadele yüzdesinin artışını artı değer olarak b enim soframın üzerine koyarım. İsmail Ertekin ,giden futbol kariyeri, yükseklerde dolaşan ama takım kurmadaki becerisi olmayan, giderken bile belli bir kadro dağılımı, belli bir oyun anlayışını takıma oynatamayan  Ahmet Yıldırıma göre ,iki haftada mevcut kadronun içinden iyi bir on bir çıkarttığını düşünüyorum.  Öyle gözüküyor ki, kan değişimi sonrası İsmail Ertekinle berabere ortaya çıkan futbol manzarası içinde ,düne göre bu gün daha fazla umut  var. Umarım sezon başı çok hırpaladığımız bu oyuncu grubu İsmail Ertekin önderliğinde bizi ,pardon beni yanıltmaz.

NİĞDE ÇİM SAHA DEDİ

Niğde Belediye yıllar sonra maç öncesi Karasuyu tercih eden takım ünvanlını cebine koyup evine gitti. Karasulu Spor yazarı Öğretmen dostum aradı, Nazım Hocam ,Nazım hocam yıllar sonra bu bir ilk ,Sakaryasporla maçı olan takım müsabaka öncesi konaklama,  maç öncesi çalışma programı için Karasuyu tercih etti. Cafer hoca devam ediyor, gel gör ki adamalara çalışacak bir çim saha tahsis edemedik. Edemezsin Cafer hoca, edemezsin. Sakarya esnafı hep almaya alışmış. Vermeye ve de gelişmeye hep uzaktan baktılar. Bak Bolu’ya( Termal-Abant) ,Bak Kocaeliye ( Kartepe ) bu tesisler sezon başlarında hazırlık kampları için ful çekip il ekonomisini katkı yaparken , Sakarya havanda su tepiyor. Karasuda  bir otel, otelde kamp yapacak takımlara hazırlanmış çim sahalar olsaydı, Karasu Profesyonel takımların tercih alanı olmaz mıydı? Olurda bu turizm halkasının içini dolduracak, bunun için kaynak yaratacak  düşünce nerede ? Baksanıza millet TV lerde aya çıkarken biz yıllar sonra ,oda yarım yamalak  uydu TV sini Sakarya’ya taşıdık.

TELLİ -TELLİ İLE TURUNC

Yaşımız kemale erdi, çok gecikmeli olarak  ülkemin güzelliklerin görmek adına Muğla Turunca gittim. Bunun adına çok geç gelen mutluluk diyerek gelin Turuncun içindeki anıları süsleyelim. Yaklaşık beş günlük Turunç anıları içinde, bir zamanlar ,70 ile 80 yıllarda amatör futbolun içinde yıldızı parlayan, bunun sonucun dada Ankara Hacettepe’ye gidip ,başarılı spor hayatı içine, iş hayatını ekleyip de, uzun yıllar Sakaryanın uzağında kalan Tuncer Tellinin orada olması, Turuncu öncelikli tercihim içine aldı. Yıllar sonra ,gençlik yıllarımızda o Donatımda ,ben Demirsporda oynarken oluşturamadığımız dostluğun içini  42 yıl sonra doldurduk. Turuncun Egenin güzelliği anlatılmaz. Yaşamak vede gidip görmek gerek. Ben Tuncer Telli sayesinde  bu günlerde Rusların, Almanların ,İngilizlerin istilasında olan Turuncun güzelliklerini ,tarihi anılarının oluşturduğu yerleri , Salihin tekne gezileri ile taçlandırdım. Turunca gittiğinizde Telliyi bulun oranın Telli babası. Ha bu arada Tuncer telli futbolundan sonra mutfak ustalığınıda geliştirmiş. Yat gezilerinde  Tavuk  kızartması  eşliğinde önüme koyduğu salatasının  lezzeti , hoş sohbetlerinin  tadı hala damağımda. Özetle Turunç doğa harikası bir yer. Paranız varsa orayı gidip görmenizi tavsiye ederim. Daha çok şey yazılır çizilirde, Salı sofrasının yazım alanı daralır diyerek, gördüğüm güzellikleri bu kadarla sınırlı tutup, başka konulara kürek çekmeye gidiyorum.

KANANAN KAPANANA

Efendim İktidarın kalesinin Basketboldaki temsilcisi Trabzonspor Basket takımı pota altından çekilmiş. Düşünün günün iktidarından spor adına en fazla pay alan bir takım Basketten elini ayağını çekiyor. Böylesi imkânı olmayan takımlar ne yapsın diye kendi kendime sormadan edemiyorum.  Daha önce Eskişehir,daha önce Giresun bulundukları Basketbol alanını terk etmişlerdi. Futbol dada buna benzer bir örnek var,Bursanın Bal temsilcisinde lige katılmadı. Bakın ben size bir şey diyeyim, günün iktidarının ekonomik politikaları her alanının içini dışına getirirken Spor kapısına uğrayamayacağını kim söyleyebilir ki. Siz uçuyoruz falan diyenlere ,Ülke ekonomisini fırsatçılar bu hale getirdi diyerek, kendi yetersizliğinin altında kıvrananların anlattığı hikayelere ,sakın olaki kanmayın. Bu konudaki yetersizliğin içi çok şeyle dolabilirdi, şunun şurasında spor yazıyoruz, bu kadarla sınırlı kalıp ,sorumlu olduğumuz kişilerinde incitmeden bu konumunda üstünü örtelim.

ANLADIM ZEKİ BAŞKAN ANLADIM

Karaptiler Akın spor benim futbola ilk gözümü açtığım kulüp. Ben bu takımı ve bu takımın yerleştiği Kraaptiler köyünü çok ama çok severim. Gecen sezon spor adına ufak bir istekleri oldu. Sporun ve sporcunun dostu, Sakarya Sporda tesisleşme adına önemli işler tapan Büyükşehir Belediye Başkanından benim aracılığı ile bir istekte bulundular. Zeki Başkanım daha öncede yazdım, bu insanlar sizden bize saha yapın başkanım demiyorlar, forma ,malzeme istemiyorlar. Peki ne istiyorlar Sahanın tribünün büyütülmesini, birde sahayı çevreleyen ter örgülerin onarılması. Bu bu konuda size üçüncü yazım. Siz Karaptileri ,K.Akınsporu sevmiyormuşsunuz? Anladın Zeki Başkanım anladım diyorum da ,aslında anlamıyorum. Bu kadar ufak bir harcaması olan bu işi neden yapmazsınız,veya neden programınıza almazsınız. Yoksa Karaptiler yönetimi ve halkı sizi kızdırdı mı? Unutmadan Nehirkent belediye Başkanlığı döneminde Rıdvan Sezer (Reis)  bu tesislerin futbol kazandırmasında çok önemli bir rol oynadı. Çorbada sezinde tuzunuz olsun be Zeki Başkan. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın ,kalanlar benim olsun.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!