Salı Sofra ŞİMDİDE HÜSEYİN

Salı Sofra   ŞİMDİDE HÜSEYİN

Kaleci Yavuz sezonu kapatınca eyvah ne yapacağız diyenleri yanılttı bizim çocuk Hüseyin. Sultanbeyli ve Orhangazi maçlarında Sakaryaspor gol atamadı ama Hüseyinde yemedi. Kalesinde güven verdi bu Sakaryalı genç. Deplasmanlarda en çok yol kateden Ömer sarıca Orhangazi maçını anlatırken alınan bir puanda Hüseyinin hakkını teslim etti. Sakaryalıların revaçta olmadığı günümüz Sakaryasporunda Hüseyininin kalesinde etrafa iyi ışık saçması bizim çocuklar adına iyidir. Ömer sarıca notundan devam ediyorum , Orhangazi maçında çok kötü bir Sakaryasporun sahada olduğunu maç dönüşü ondan öğrendim. Sarıcaya sordum hiç mi iyi bir şey yoktu Orhangazi’de ? Valla Hüseyin sayesinde elde kalan bir puan çok iyi puan . Bundan başka bir şey yok. O dedi ben yazdım. Görmediğim maçı buradan çok irdeleme hakkını kendimde bulmuyorum. Ama bu takımın bu gidişle giden teknik adamı , yeni takviyelerin gidenlerin yerini dolduramadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim. Her hafta ratosyon üstüne ratosyon yapan yavuz incedalında Sakaryanın havasından suyundan çok fazla bir şey anlamadığını düşünüyorum.

PROFOSYENEL GÜÇ

Sakarya gibi futbol şehri bir ilin sadece bir takımın gözünün içine bakması bu ilin yıllardır önemli eksiği olarak futbol topunun gezdiği alanlarda geziyor. Bakın komşu Kocaeliye , üçte takımları var, TFF 2 liginde takımları var. Bizde ne var? Sadece ve sadece Sakaryaspor. Bu şehirde yetişen gençler , alt yapıdan kaçan ,alt yapıya güven duymayan oyuncu grubları başka illere kaçacağına bu ildeki başka bir profosyenel takıma gitmeleri fenamı olur. Profosyenel güç kimsenin gözüne batmasın. Sakaryaspora gereken ilgi gösterilmiyor , ondan sonra gelecek bir başka profosyenel takıma kim sahip çıkar demeyin ,iyi yönetilecek takıma sahip çıkanlar olur. Bu gün Sakaryaspordaki kötü yönetimi örnek almayın. Eğer Sakaryasporda iki sezondur Selahattin Aydın ve ekibine verilen şans bu şehirde başka sivil yönetimlere verilseydi bu gün yeşil Siyahlı renkler yeni stadına bir üst ligde giderdi. Ben şahsen bu ilde futbolun kalkınması için başka profosyenel takım gücünün artmasını önemserim.

AMATÖR DEYİP GEÇME

Futbolda Amatör futbolun bazı kapıları kapanıyor. Sıkıntı ekonomik. Sıkıntı ilgisizlik. Sıkıntı ülkenin içindeki ile aynı. Para ,Para,Para. İlgi ,ilg, ilgi. Para olmayınca ilgide olmuyor. Para olmayınca bu işin içindeki gönüllü yönetici kimliğide bu işlere uzak duruyor. Amatör deyip geçme ,para olmayınca amatörlük falan kalmıyor. Aktarma para, sahaya gidiş para. Maça  taşıyacağın su para. Hedefin  varsa transfer para. Yani sizin anlıyacağınız Yeni Türkiyede  her şey para. Parasız olursan Sarıcalar gibi ,parasız olursan yılların Tacsporu gibi lig devam ederken futbol kapına kilit vurup eve gidersin. Bir başka örnek bazı alt yapıda faprika gibi olan takımlar yaş gruplarına giriş sayılarınıda azaltmaya gidiyor. Günümüz Türkiyesinde daha bunlar iyi günler. Allah beterinden korusun demeklede olmuyor bu işler. Ülke ekonomisi nereye koşuyorsa, olumsuz izleride beraberinde   her kapının önüne konaklıyor.

SAKARYALILARA PAMUKOVA KAPISI KAPANDI

Pamukova 1968 bu sene transferde kadrosuna kattığı bazı oyuncularla zorunlu olarak yollarını ayırdı. Neden ayırdı niçin ayırdı? Biz bu işin içini eşelemeden Başkan Hüseyin Ceroğlunun konuyla ilgili düşüncelerine kulak verelim. Futbolcu ahlaklı olacak, futbolcu sözünün eri olacak. Kadromuza büyük umutlarla kattığımız bazı oyuncu grubu paralarını peşin almalarına karşın bizi yarı yolda bıraktılar. Kim bıraktı , neden bıraktı? Bunu Ceroğluna  sorun ,o size söylesin. Belliki Pamukova 1968 Başkanı Hüseyin ceroğlunun canı çok yanmış ki çok tartışılacak ve de düşündürecek bir söylemi bizim sofranın üzerine koydu. Bundan böyle Pamukova 1968 de hiçbir Sakarya kökenli oyuncu forma giyemez, bizim evin soyunma odası içine giremez dedi. İstanbul ve de Kocaelili oyunculara yöneleceklerini açıklayan Hüseyin Ceroğlunun bu tespiti yapmasına sebeb olan hanki  futbolcu veya futbolcularsa Ceroğlunun bu ithamını bizim sofranın üzerinden kaldırsın bi zahmet. Hedefteki futbolculara duyrulur.

OLUR BÖYLE DEMEYİN

Sakaryasporun altıda üstüde bir alem. Tam bir komedi yaşanıyor her iki yörenin futbol gemisinde. Son olarak Sakaryaspor alt yapısının üste aday futbolcuları barındırdığı kadro skandal bir olaya imza attı. İsmail Özün Teknik sorumluluğundaki U 19 takımı Çorum Belediye karşısında cezalı futbolcunun ceza süresini tamamlamadan oynatılması sonrası TFF den Hükmen yenilgi aldı. Olur ,olur böyle şeyler demeyin. Bu alt yapı sorumlusu ne iş yapar? Teknik adam ne iş yapar? Bu alt yapının emarını kim çeker be dostlar. Bu bir yanlış değil ,sorumlu olanların sorumluluklarından doğan ayrıntıları yeterince ciddiye almamalarının eseridir bu son yaşanan Yeşil Siyah Hükmen yenilgi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!