Salı Sofra Sapancada Dostluk rüzgarı esti

featured

Salı Sofra

Sapancada Dostluk rüzgarı esti

Sakaryaspor,Sapanca Gençlik geride bıraktığımız pazarda  bir dostluk maçında Sapanca Atatürk stadında karşı karşıya geldiler. TFF 1 ligte yukarılara doğru yol alan ,bu şehrin marka değeri yüksek takımı Sakaryaspor  ayağınıza kadar geliyor ,gelme sinede  tribünler bon boş. Valla bu manzara karşısında futbol aklım karıştı.Önce ücretsiz,sonra depremzedelere yardım amaçlı bir hedef ,özel maçın içine konuldu.Gelin görün ki gişe biletinin 100 tl olarak belirlendiği günde, bu hesapta tutmadı. Organizasyon boşluğu diyelim ,gecelim vede maça biraz yer ayıralım. Gol noktalarında Pozisyonu az,daha çok ev sahipinin net pozisyonlar bulduğu maçın içinden gol sesi çıkmadı. İlk yarıda oynanan Sakaryaspor oyunu iyiydi. Kassangonun,Burakın,Rossinin Kocaeli maçına saklandığı yeşil Siyah Sakaryaspor, ayağa pas,her yerde baskı oyunu ile zaman zaman göz okşadı. İkinci yarıda bol bol oyuncu değişimleri sonrası ,oyunun içindeki futbol lezzeti bitince ,maçın sonları bayağı sıkıcı bir hal aldı. Sonucta özel bir maçtı iki tarafta ,uzun aranın içinde yer alan bu özel günde, eldeki oyuncu grubunu test etme fırsatı buldular.  Hadi bu maçı bırakalım yarın Kocaelideki ezeli rekabetin depramzadelere yardım amaçlı organizasyonun içinde yer alan Kocaelispor Sakaryaspor maçına doğru yol alalım. İki takım taraftarının da saçık bakmadığı, hafta içi ezreli rekabet randevusu içinden bakalım ,maç öncesi belirlenen yardım severlik  paketinden ne çıkacak?

YEŞİ SİYAH TRANSFERLER

Sakaryaspor ikinci transfer döneminde yaşanılan ayrılıkların içini iyi doldurduğunu görmek lazım. Ancak bu arada  gelen üç teknik sorumlunun yönetimin önüne koyduğu karışık transfer hikayeleri var. Sezon başı transferde iyi adımlar atılsaydı,Sakaryasporun adı transferde  bu kadar anılmazdı.Demek oluyorki transdferde  ilk aşamada yapılacak transferlerin doğru adımlar içermesi gerekirdi. Böyle olmayınca transfer sürecinde artılardan çok eksiler olduğunu son teknik adamın takımın içine eli değince gördük.   Son dönemde yapılan transferlerin içinde genç oyuncunun çokluğu takım içinde rekabeti körükler diye düşünüyorum. Deprem nedeniyle uzatılan transfer sürecinde ,Beşiktaş’tan geleceği olan daha önce Altınordu,İstanbulspor, Velimeşe takımlarında kendini geliştiren forvet oyuncusu Ağuzhan Akgünün  kiralanmasına olumlu bakmak gerektiğini düşünmek istiyorum. Bu düşündüklerimin doğruluğunu test etmek için ligin başlamasını beklemek gerektiğinide bir kenara not etmek isterim. Son teknik adamın Taner Taşkının gelişi ile beraber ,beşte beşe uzanan kazanım hanesinin sarhoşluğuna kapılmadan ,kadro içinde transfer eksiklerinin yerine isabetli transferler yapıldığını da görmek lazım.  Bunun içinde Taner Taşkının tespitlerinin ,takıma dokunuşları için bu yaşanan sürece başarı etiketi asmak gerek. Bu arada Taner taşkın uzayan ikinci transfer dönemi ile ilgili olarak ,Transferin bittiğine vurgu yaptı.

VOLKAN DEMİREL

Volkan Demirel Türk futbolunda FB de oynadığı yıllarda iz bırakan bir oyuncu. Saha içindeki itici görüntüsü,kazanılan zaferleri fazla abartsada, o iyi bir kaleci olarak sahalardan koptu. Ona bazen kızdık,bazende hayran kaldık. Size ,bize antipatik gelsede ,her sporcunun kendine has sevinç ,kendine has kızgın anlarının dışa yansıması olur. Volkanın futbol oynarken,futbolu bıraktıktan sonra ,futboldan kazanımları içinden ihtiyacı olanlara yardım eli uzattığını bilenlerdeniz. Onun gibi bir çok duyarlı futbolcular ,benim ülkemde varlar. İyiki varlar,son Hatay depreminde Hatayspor teknik sorumlusu olarak tüm Türkiye’ye ilk olarak yardım çağrısı yapan,Hataya uzanan yardım ellerine öncülük eden Volkan demirel, Depremde ortaya koyduğu insani tavır ile her kesimden sevgi alkışı aldı. Bir Zamanlar milli takımda oynarken,GS taraftarlarının ısınma anında kendine yaptığı çirkin hareketin ardından ,Milli takım kadrosundan çıkarak stadı terk etmesine sebeb olan Galatatasaray taraftarları ,ondan helallik isteyeceklermiş. Bunun için Volkan Demirelden randevu bile istemişler. Geçte olsa yanlıştan dönülmesi insanlık adına iyidir.Bu arada GS Divan kurulu toplantısına Volkan demirle özel teşekkürde gitti. Bakın Asrın Depreminde nasıl din,dil,renk ayırmaksızın ,bir takım ayrıştırma uğraşı içinde olan siyasilere rağmen nasıl kenetlendik. Bizdeki bu ruhu ,hiçbir siyasi düşünce bizim içimizden söküp atamaz. Volkan Demirel kendine uzatılan elleri geri çevirmeyecektir. Volkan Demirel iri yapılı çüssesi içinde güzel kalp taşıyan güzel bir Türk gencidir. Halen hatayda eşiyle beraber ,deprem yardım çalışmalarına katılan bu iyi yürekli dev adam,yine depremde zarar gören fakir ailelere ,çocuklara yardıma devam ediyor. İyiki varsın Volkan ,iyi ki varsın Ahbap ,iyi ki varsın Haluk Levent.

NEJAT TAYMANIN ANISINA ( O BİR DEPREM ŞEHİDİ)
Hey gençler,hey yeni nesil Sakaryaspor taraftarları siz bir zamanlar Yeşil Siyah teklnik adam olarak Sakaryada ün yapan Nejat taymanı bilir misiniz? Ben bu güzel insanı tanıyan,onunla bir geçmişi olan bir spor yazarıyım. Gecelerde şu sıralar Antalya da olan, yarı Sakaryalı,Yarı Kocaelili olan Engin Korukırın Face adresinde beraber resimlerini görünce Nejat yatmanın  bir deprem şehidi olduğu aklıma geldi. Şu sıralar Asrın depremini yaşayan Türkiyem ,1999 dada Kocaeli Gölcük menşeli depremle tanışmıştı. O günlerde bizim yaşadığımız deprem büyük felaket olarak lanse edilmişti. O süreçte Sakarya çok değerli insanlarını yitirmişti. Spor dünyasından Sakaryaspor kaptanı Şeref ,kaybettiklerimiz arasında yer alırken, Sakaryasporda teknik adamlık yapan ,bir çok profosyenel takım çalıştıran Nejat Taymanda kız sanat okulu civarında olan evinin enkazında kalarak,yaşama veda etmişti.Kim bu Nejat tayman diyenlere onun spora hizmet yüklü kitapını bir açalımda bu güzel insanın bir kezdaha anılmasına vesile olalım. 1927 Samsun doğumlu olan Nejat tayman profosyenel futbolcu olarak Kasımpaşa, Beyoğluspor ve Kasımpaşada git gelli yılları yaşadıktan sonra ,teknik adamlık adımlarını 1966  yılında Samsunsporda atmıştı. İki yıllık Samsun macerasının ardından 1969-70 yıllarında Yeşil Siyah Sakaryasporla yolu kesişen ,Nejat hoca daha sonra Çorumspor,Bandırmaspor ,Hatayspor takımlarda görev yaptıktan sonra tekrar sakaryaspora  döndü. Yeşil Siyahlı ekipte alt yapı dada görev yapan Nejat tayman bu zaman zarfı içresinde Sapancasporda,Karadenizsporda Sakarya futboluna teknik adam hizmet eli uzattı. Nejatların,Aykut Yiğitlerin,Engin Korukırların ,Sadunların,Tamerlerin alt yapı günlerinde onları eğiten bir teknik adam olarak, Nejat Tayman hocayı sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Ruhun şad olsun güzel insan.

NEREDEN NEREYE ? ( GEÇMİŞTEN YEŞİL SİYAH BİR ANI )

Nereden nereye başlığına bakıp,sakın bu başlığı başka yerlere çekmeye kalkmayın. Bu başlık ve bu başlığın gittiği yolun taşlarını eski Adapazarıspor Başkanı İbrahim Aygün döşedi. Nasıl mı?  Sağ olsun benim Salı sofrasına çok eski yıllarda Sakaryasporun zor günler yaşadığı süreçte  taraftarların kendi aralarında topladığı paraları futbolculara prim olarak verdiğini ,prim alan futbolculardan birininde küçük Şeref ( Babaeskili )olduğunu söyleyince  bu günleri iyi bilen biri olarak bende o günlere doğru yol aldım. Bu günün Sakaryasporun mazisinin derinliklerinde , kuruluş yıllarının ardından çok badireler atlattığını yaşadık ve gördük. atlattı. O zor günlerde Sakaryaspor sevdalılarının tribünde para toplayıp futbolculara prim yapmasının yarısına Dr. Gündüzserinin  ( Rahmetli) Başkanlığı döneminde,yokluktan  Erzincana trenle gittiğide, benim yeşil siyah notlarımın arasında yer tutuyor. Nereden nereye ,bu gün şartlar değişti,belediyelerin ,siyasetin el attığı bir Sakaryaspor var karşımızda . Geçmişle ,bu gün arasında  bir tık fark olsada ,geçmiş heyecanın olmadığı da bir başka gerçek. 28 Bin kişilik stadımız var ama ekonomisi tepetaklak olan ülke insanı olarak  ,o devasa tribünleri dolduracak taraftarın cebinde parası yok. Yinede buna şükür diyelimde  bu konunun üstünü örtelim. Bir çok takımın tarih olduğu zaman dilimi içinde Sakaryasporun yaşaması,nefes alıp vermesi,TFF heyecanını bu şehrin içresinde tuttuğuna da şükür edip,mümkün mertepe bu takıma sahip çıkalım.

EMRE ÇOLAK FUTBOLU ÖNCE BIRAKTI ,SONRA VAZGEÇTİ ( NEDEN )

Galatasarayda yetişip,yıldızı Sarı Kırmızılı renkler içinde parlayan ,İspanyada Deportifo takımına transfer olan Emre Çolakın 31 yaşında futbola vedası şaşkınlık yarattı. Millet 31 yaşında transfer yaparken ,Emre Çolakın İspanyadan sonra Karagümrük,Hatayspor,Başakşehir ,Göztepe formalarını giyip tekrar İspanyaya döndükten sonra yeni takımı İspanya İntercitiy takımı ile ilk maçına çıkıp 30 dakika oynadıktan sonra soyunma odasında kazanılan maçın sevinç gösterilerine katıldıktan hemen sonra aldığı futbolu bırakma kararı İspanyadada şaşkınlık yaratmış. Futbolu bırakmak adına yaşı genç sayılacak bir yerde olan Emre Çolak futbolu bırakma kararını kendi hesabından şu sözlerle özetlemiş. Ölümlü dünyadayız,bende emeği olan herkese saygılarımı sevgilerimi iletiyorum.Yarın ne olacağımız belli değil,bu nedenle ben bundan sonra aileme daha fazla vakit ayımak adına futbolu bırakmayı uygun gördüm demiş. İspanyadaki takımı,onu bu kararından vazgeçirmek adına uğraş vereceğini açıklamasının üzerine ,bu ayrılık için biz şu düşünceyi inşa ediyoruz. Öyle tahmin ediyorum ki ,Maraş ve çevresini yerle bir eden asrın depreminin psikolojik yansımasını, Emre Çolakın aldığı bu kararda etkili olduğunu düşünüyor ve bu düşüncemi sofranın üstüne koyuyorum. Nediyelim bu karar şaşkınlık yaratsada ,Emre Çolakın kararı,bize hakkında hayırlısı olsun demek düşer. Sonuçta her şey futbol demek değil dedik deme sinede Emre Çolak İspanyadaki kulupü ve yakın çevresinin telkinleriyle tekrar futbola dönme kararı aldı. Emre Çolaka kızmıyorum ,Kızmak zaten haddimiz değil. Maraş ve çevresindeki asrın felaketinin yıktığı illerde yıkılan yuvalar ,aldığı çanlar herkesi derinden sarstı. Bu ne denlede insanlar bu yaşayanlarında etkisinde kalarak bazı kararlar alabiliyorlar. Ben Emre Çolak olayını böyle okudum.

HATAYA VE GAZİANTEP UZANAN KOÇ ELİ

Son yaşanan maraş kaynaklı depremin yarattığı acının içinden yine bütün Türkiyenin kenetlenmesi çıktı. Mevcut iktidarın ayrımcı gözüne rağmen, her şeyi kendine mal etme cabasına aldırış etmeyen  ülke insanı, kendi içinde bir bütün olup ,depremin açtığı yaraları sarmak adına,  renk ayırmaksızın her alanda birlik olması az da olsa içimizi ısıttığını buraya yazmak gerek. Trabzonsporun Baselle oynadığı karşılaşmada Akyazı stadının tribünlerinde her renkten takım seyredeni vardı. Deprem bir kez daha bizi birbirimize yaklaştırdı. Ne güzel değimli, tabi ki güzelde ,depremin açıları geçtikten sonra ,yaralar sarıldıktan sonra ,o gün yaşannaları unutacak sak eğer bu gün yaşananların ne önemi kalır. Biz tribünlerin geçmişte olduğu gibi yine aynı manzarayı kucaklamasını isteriz. Bu arada Fenerbahce Başkanı Ali nKocada bu sürecin içinden biraz daha fazla pay uzatmak isterim. Ali Koç asrın felaketinde bölgeye uzattığı yardım elini,ligten çekilen Gaziantepspora ve Hataysporada uzattı. Ali Koç bu iki takımın borçlarını üstlendiğini Spor kamu oyuna açıkladı. İyiki varsınız be Koça ailesi.  Türkiye sizinle gurur duyuyor.

YEŞİL BEYAZ TEKNİK HAMLELER

Sapanca Gençlik ligin ikinci yarısında dört maç oynadı. Lige Tuğrul Metinle Başlayan ,Armağan Turhanla devam eden Yeşil Beyaz yönetenler ,ilk yarı biter bitmez teknik adam konusunda üçüncü teknik adama kapaılarını açtılar. Giden iki teknik adamında bileti iç saha yenilgileriyle devreye girdi. Tuğrul Metin  Sapancanın içerde Akhisara 1-0 yenilmesinin ardından yerini Armağan Turhana bıraktı. Allahı var ben değil Sapancalılar bile itiraf ettiler ,Armağan Hocanın oynattığı futbol  ,alına sonuçlar hiçte fena değilmiş. Armağan Turhanın Yeşil Beyaz karnesinde neler vardı? 5 galibiyet  iki beraberlik 4 mağlubiyet .Toplanan puan 17. Puansal anlamda hiçte fena değil de  Armağan hocanın bileti içerde kaybedilen Niğde Fk yenilgisi kesildi. Adil Başkanın kazanılmasına kesin gözüyle bakılan maçların kaybedilmesini iki teknik adama kestiğini gördük. Peki gelen yeni teknik adam Bülent yeni hayatın dört maçlık karnesinde ne var ? Dışarıda yokuz,içrede kaybetmedik. Dört maçtaki dört puanın hepsi içerden geldi.   Bu istatik nasıl sonlanır bilemem  ,gördüğüm o ki ,Sapancanın iki iç saha maçını seyreden biri olarak söylüyorum,oynanan futbolun ,alınan sonuçların içine umut yüklemek,daha yukarıları hayal etmek çok zor. Bu Sapanca  lige tutunsun,kal diki bu güne kadar  bu uğurda topladıkları puanlar hiçte fena değil. Sakaryaspor gibi ligin akışı içinde üç teknik adam değiştiren sapanca Gençlik ,umarım bu böylesi değişimlere fazla kafa yormadan, sezon başı hamlelerini,sezon başı planlamalarını,bu günden ders alarak daha düzenli bir şekle sokar. Bir başka TFF 3 gereği,Sapanca Gençlikin Allahı var Hendeksporun düştüğü hataya düşmedi. Büyük bir olasılıkla Sapanca Gençlik TFF 3 heyecanını Sakarya sınırları içinde tutmaya devam edecek. Umarım Yeşil Beyaz futbol evi TFF 2 yide görür.

AHMET SUAT ÖZYAZICIDA VEDA ETTİ

Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer Futbolun lüks kamerasında üç büyüklerin saltanatına bir süre ara verdiren,Anadolu Güneşinin şampiyonluklara el koyduğu yılların içinde yer edinmiş iki teknik adam. Trabzonspor iki puanlı sistemde, safkan Trabzonlu oyuncu trupuyla ayaklandığı yıllarda,şampiyon olan Trabzonun başında Ahmet Suat öz yazıcı vardı. O Trabzon daha sonra Özkan Sümerlede Trabzona  şampiyonluğa abone olmuştu. İstanbul’un fiyakasını bozan takım olarak ün yapan Trabzonspor o gün bu gün o günlerdeki çıkışıyla,yaşadığı şampiyonluklarla ün yaptı. Şimdi  Özkan Sümerden sonra  o yılların içinde var olan Ahmet Suat Özyacıda 87 yaşında yaşama veda etti. Trabzonspor denilince ,Bordo Mavili takımın Şampiyon olduğu yılların içinde ,Trabzona verdikleri katkılardan ötürü isimleri altın harflerle yazılan, aramızdan yeni ayrılan  Ahmet Suat Özyacıya , Özkan Sümere  Allah’tan rahmet dilerken,başın sağ olsun Trabzon dileklerimi iletiyorum. Bu haftalıkta Sofranın üstüne koyacaklarım bu kadarla sınırlı. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!