(Salı Sofarı ) Yaprak Kımıldamıyor

featured

Salı Sofarı

Yaprak Kımıldamıyor

Antalya’dan gelen hazırlık süreci haberleri ,kampın moral motivasyonu iyide , transfer ,takımın yönetiminin para akışı arayışında  hareket yok. Galiba her transfer döneminde konu başlığı olan Burak  ve onun üzerinden kurulan hayallerde yattı. Herkes safa yatmış, kelepir transfer peşinde . 200 bin EURO bile getiren olmadı. Böyle olancada bu gün için Burak Bekaroğlu için bekleme nöbeti devreye girdi. Yönetim büyük olasılıkla transferi açmak adına para bulamayacağını  bildiği için,   futbolcuların maç başlarını , primlerini ödemek adına kendi ceplerine el atacaklarını gecen hafta  içinde ,yerel gazete başlıklarından öğrenme şansımız oldu. Sizin anlayacağınız Sakaryasporun umut olarak sarıldığı yardım yemeği, bilbordları süsleyen ,Mail aracılığı ile başvurduğu yardım amaçlı projede gereken ilgiyi görmemiş olacak ki, iş başa düşmüş. Yeni yılda  Sakaryaspor gecen yıldan kalan lider kadro ile TFF 1 lig yarışını sürdürecek. NOT Antalya kaynaklı haberlere göre dört oyuncumuz sakata gelmiş. Aman dikkat, duyduk ki Dilaver ve Ferhatta sakatlar arasındaymış. Seçeneksiz kadro içinde bu iki oyuncumuz  çok ama çok önemli. Keciörengücü maçının önemi malum. Bu maça tam kadro çıkmak gerek. Bu nedenlerde umarız  Antalyada iki özel  maçı yitiren takımız fazla sakata gelmez.

 

CUMHURU BEKLİYORLAR

13 Aralıkta AKP nin Partili Cumhurbaşkanı Karasuya gelip açılışa katılacak. Ondan sonra partisinin Sakarya’nın ilce belediye Başkan adaylarını tanıtacak.  Belediye Başkanlığı forması bekleyenler ilk sırada yer alırken, Cumhurbaşkanını Tankpalet çalışanlarımda bekliyor. Özelleşmemesi adına imza toplayan Tankpalet işçileri, sendikası ile, faprikalarının eski haline dönüşmesi adına,  Cumhurbaşkanına  dert anlatmaya çalışaçaklar. Bitmedi ligin ikinci yarısı için sıkıntılı süreç yaşayan Sakaryaspor yönetimide Cumhurbaşkanına beklemeye aldı. Ülke ekonomisi çalkantılı sürece kulaç atarken, ben şahsen Cumhurbaşkanına dert anlatma hazırlığı içinde olanlara  olumlu dönüş olacağını, hiç ama ,hiç sanmıyorum. Umarım ben yanılırım.

 

HENDEK TARİH YAZABİLİRMİ?

Hendekspor Mehmet Ali Honda önderliğinde Bal liginin ilk yarısında ikinci yarıya lider taşındı. Hendekteki inançlı bütünleşme İlçenin her evine taşınınca bu ligde son yıllarda hasret kaldığımız bir heyecan Sakarya’yı kapladı. Sapanca Gençlikten sonra 3 lige takım gönderemeyen ; Balda Adapazarısporla yakaladığı heyecan halkasına bu güne kadar bir türlü sarılamayan Sakarya’da Hendekspor  sahn eye çıktı, umut oldu. Mehmet Ali Honda  Tarih olabiliriz diyor, doğru diyor. Bu sezon İstanbul  takımlarının gücü geçmişin çok uzağında. Ekonomik sarsıntı metrobol kenti sarınca ,onların amatör futbolunda gerileme ,eski günlerin çok uzağında kaldı. İlçenin belediyesi, iş çevreleri   ile bütünleşen  Hendekspor için  bu oluşum tarih yazmak adına bir fırsattır. Ancak M.Ali Honda hoca bu takımın savunmasını, bu takımın Hakan Soylu olmadığı zamanda liderlik yapacağı oyuncu sayısını kantara koymak zorundadır. İkinci yarı ,ilk yarıdan zor geçecektir. Bu tarihi fırsat için ikinci yarı  takım kurgusu çok iyi irdelenmeli ve daha dinamik bir takım kurulmalı. M.Ali Hondanın bunun için dört yeni transfer düşüncesi  bu uğurda atılmış isabetli adımdır.

 

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

Büyükşehirin pota altında verdiği  olumlu resim her gecen gün birer birer karanlığa yelken açıyor. Başkan Adil Köse ve yönetim teslim bayrağı çekti. Benim için bu yaşananlar süpriz değil. B en bu takımın çıkış yaptığı günde pota altında uzun süre yol yürüyeceği konusunda umutlu değildim. Basketbol Federasyonu Başkanının  Sakaryaya geldiği günleri hatırlarsınız,o günlerde bile bu takımın  Basketbol geleceği  soru işaretleriyle doluydu. Dolarların , EUROların havada ucuştuğu bu ligte Belediye testeği ,ile bir kaç sponsorla ayakta kalmak kolay mıydı? Zenginler kulübü dediğimiz bu kulübü yön etenleri birde ekonomik kriz çarpınca olanlar oldu. Toçoğlu tekrar aday gösterilmeyince  ne olur?  O olmayınca Ada Tıpın sponsorluğu  ne kadar yürür? Sizin anlayacağınız BŞB nin içindeki çıkmaz Cavit Akovanın ayrılışı sonrası ayaklanmıştı. Yılların bir bileni Akova bedavadan pota altından koparmaydı?  Benim hayret ettiğim bu kötü tablo ortadayken bu takım nasıl transfer yapıyor? Yakın da bun un kokusunda ortaya çıkar . Bekleyelim görelim. Devrede Pota altı iflas bayrağı  çekilir mi ,çekilmez mi? Bekleyip göreceğiz. Ama bütün bunlar yaşanırken benim bir önerim var, bu şehir için kaldırılması güç olan basketbol takımı mümkünse , alan varsa satılsın. Zaten sizde bu günlere, kapanan bir takımı şehre mal ederek   gelmediniz mi? Bu şehre Basketbol  sporunun lüks olduğu kısa sürede kendini gösterdi. Sakaryasporun bile destek adına yerlerde süründüğü bir ortamda  Basketbolun  penceresinin kapanması bana süpriz gelmedi. Her şey olacağına varır.

 

MUHAMMED ENSAR KOLAT ( ALTYAPI )

Sakaryasporun Antalya kampında   bazı oyuncularla yollar ayrılmış. Kadro verimine   el vermeyen oyuncuların gitmesi normal. Büyük umutlarla gecen yıl Sakaryaspora getirilen Tevfik Kösenin  Yeşil Siyahlı renklerin dışına çıkartılması çok ama çok normal. Bu süreçte benim dikkatim Alt yapıdan Antalyaya gönderiklen oyunculara takılıydı. Hedefin içinde olan bir takımın bu konuda atacağı adımları önemserim. Ben bilirim ki yıllardır hep aynı senaryo vizyona konur. Alt yapıdan bir kaç oyuncu kamp çalışmalarına taşınır. Sonramı ne olur? Geriye gönderilirler. Bu sefer bir oyuncu  Sakaryaspor kadrosunda kalmayı başarmış. U 19  takımından Muhammed Ensar Kolat  İsmail Ertekin tarafından beğenilip ,A takım bünyesine alınmış. Bana göre  ekonomik  sorunların dağ gibi büyüdüğü ortamda ,alt yapıdan yukarı taşınacak ,geleceği olan bir oyuncunun bile takıma kazandırılması çok ,ama çok önemlidir. Burak ve Canberkten sonra bu genç  kardeşimizin Sakaryasporun TFF 1 lig yolculuğunda takımın içinde kalıcı olmasını  , yeni yılın ilk yeşil Siyah sevindirici haberi olarak ben buraya not ediyorum. Eğer bu çocuk başarılı olursa  İsmail Ertekin hocaya da buradan önemli bir pay uzatılır.

 

MUTLU KAHVALTI RESMİNİN EKSİKLERİ

Hakem ve Gözlemciler TFFHGD nin organize ettiği kahvaltıda buluştular. Eksik resimlerin olduğu birliktelik kahvaltısı ,yine de  dostu sevindirecek, ayrıştırmadan beslenen düşüncenin esiri olanları düşündürecek kadar kalabalıktı.  Eski hakemlerden B klasmanını  gören Murat Mutlunun mekanını (Rosso) onare eden kahvaltı ,hoş sohbet leziz bir şekilde geçti. Keşke yüreklerinde hırs fırtınası olanlarda kahvaltıda olsaydı. Hakem büyüklerinden  A.Kadir Aypekin son anda rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı Kahvaltıda  Reşit Çeker ,Erdoğan Çamlı yurt  yer aldılar. Artık yaşça kemale eren bendenizde duayen sınıfının bir temsilcisi olarak oradaydım. Son yıllarda iyi göremediğim için Erkan Çelik eliyle iki gözümde katraktan kurtulup, net görmeye başladığı için ,iyi gören gözlerim, eski İHK den Yeşilleri, Yıldırımları, Sucuoğlularını ,Keskinleri ve hakemlerden Erkan Engini,  Burak Olcarı ( Olcar son anda işi olduğu için katılamamış) Gözlemcilerden Reşat Mısırı ,Önder Olcarı , Burhan çakarı  aradım  ama ,bulamadım. Daha bir çok isim var ama bunlar benim beynime  yer eden etkili isimler olduğu için onları dilime doğrama gereği hissettim.   Olsun  inşallah b ir dahaki etkinlikte, yüreklerindeki hırsın esiri olmaktan vaz geçerek birlikte olmanın lezzetini paylaşmak adına, bizimle, hakem ve gözlemcilerle  beraber olurlar.   Sonuç olarak bu camianın içinde hep sorun olan sen ben kavgasına rağmen, yeni İHK nin sevecen, Derneğin  hizmet akışındaki etkinliği  sayesinde ağız tadıyla kahvaltı yaptığımı itiraf etmeliyim. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz h er zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!