Sakaryasporun yükselişi

featured

Sakaryasporun yükselişi

Sakaryaspor grubun yeni lideri .İsmail Ertekin’le çıkılan ikinci teknik adam yürüyüşünün içinden liderlik çıktı. Dokuz haftalık puan sal periyottan sadece iki kayıpla çıkmak Yeşil Siyahlı renkleri  bu gün için zirveye taşıdı. Yayıncı kuruluşun zaman zaman donma tehlikesi geçirdiği korkulu Bodrum deplasmanındaki futbol patlamasında , bir patlamada Zahit Fındıktan geldi. Uzunca süredir eleştiri oklarının hedefindeki Zahit Fındıkın futbolculuk ederi bu maçta ikiye katlandı. Usta Dilaverin komutasında ki Sakaryaspora kaptan ferahtın attığı golle Dilaverin golü jenerikleri süsleyecek türdendi. Bu golleri özetlerden de izleme şansımız olduysa eğer yayıncı kuruluşun katkısı vardı bunda. Şaka bir yana  Sakaryasporun peşine olan Sakaryalı bir TV kuruluşunun olması Sakaryalılar adına bir şanstır. Özetle  bu gün için saha içinde herşey bekleneninde üstünde iyi gidiyor. Saha dışımda düzeldi mi ,TFF 1 ligi bize çok uzaktan el sallamaz.

KARANLIK TABLO

Bodrumda Teknik sorumlumuz İsmail Ertekin’in maç sonu açıklamaları bayağı dikkat çekici. Biz göreve geldiğimizde Rüstemlerde ,şehirde karanlık bir tablo vardı. Bu gün o tablo tağıldı yerine yeni umutlar devreye girdi. Ancak diyor Ertekin ,lider olmak güzelde ,orada kalmak çok zor. Öyleyse bu saatten sonra tribünler dolmalı, bu saatten sonra şehir kenetlenmeli diyen kişi İsmail Ertekin. Ertekin hoca deneyimli ,Ertekin hoca Türkiye manzarası içinde bu tür yükselişleri Teknik adamlık çantasına bolca istif etmiş.  Böylesine tecrübeli bir teknik adamın ortaya koyduğu gerçekleri kavramak gerek. Kolay, gecen yıldan daha elverişli bir gruptayız. Bu şansın yükseklere tırmanması için, gelin takımın içindeki zorlukların aşılması adına hep birlikte el verelim.

KARAKTER

Sakaryasporda Bodrum maçı öncesi ekonomik kriz konuşulurken Erkan Sezgin ( Futbol Şube sorumlusu) gecen yılla ,bu yılki oluşan kadroyu çarpıştırırken ,bu seneki oyuncu grubu için Hepsi Karakterli oyuncular yakıştırmasını onların futbolcu kimlikleri ile buluşturmuş. Karakterin karşılığına ne yattığını anlamak adına Sözlüğe baktım ,sizin ve benim Karakterli oyuncu karşılığında ne yatıyoru ,daha sağlıklı anlamamıza yardımcı olur diye bu yolu seçme ihtiyacı hissettim. Bir bireyin kendine özgü yapısı ,onu başkalarından ayıran teml belirtti ve bireyin davranış biçimlerini belirleyen üstün ana özellik ,öz yapı ,İra ,Seciye. Karakterin içinde yer alan İra ( bir şeyi benzerlerinden ayırt etme ) Seciye ( Yaratılış ,huy, karakter) Sanırım Erkan Sezginin mevcut kadro için kullandığı hepsi karakterli oyuncular diye kullandığı düşüncenin içi iyice dolmuştur. Her şey iyi giderken söylenen, ortaya atılan bu tespite ,Baykanları, Ramazan salları ,Batuhan Karadenizleri ,kaleci Ercüment’i, Mahir gibi  futbol geçmişinde ustalar yazan oyuncuları  barındıran gecen yılki oyuncu grubunu gördükten sonra ,bize çektirdikleri çile dolu günleri görenlerden biri olarak bu tespite bizde katılırız. Gecen yılki karo bu yılki kadroan daha iyi kadroydu ama ,bir o kadarda sorunlu olduklarıda bir başka gercek olarak gecen yıla damga vurduğunuzda bir kenara not etmek gerek. Ve halada onların bize yüklediği sorunlarla boğuşuyoruz. Onları bu yönüyle eleştirirken, onların önüne hakketmedikleri mukavele şartlarını koyanları da unutmamak gerek.

PRİM

Sakaryaspor Gaziantep maçını, kesin favori oluğu maçı farklı  kazanırken tribünlerin getirisi olarak kasaya giren paranın o maç için vaad edilen primleri karşılamadığını öğrendik. Yoooooo bu kadarı fazla. Sakaryaspor yönetimi tırım, tırım para ararken, bu prim fazladan da öte fazla. Arkadaş siz futbolcuya transfer bedeli üyormusunuz, siz futbolcuya maaş ödüyormusunuz? Ödüyorsunuz. ( Duyduk ki uzun zamand dan beri önmiyormuş.)Öyleyse her maça prim uygulamasından vazgeçin. Bi bakalım bu uygulamaya karakterli yakıştırmasını yaptığınız oyuncu grubu nasıl tepki verecek. Hem sonra her maça prim nerede görülmüş ki. Yönetim zorda ,bunu bu günün oyuncuları bilmiyormu, görmüyor mu? Yönetime sesleniyorum, her maça prim olmaz. Prim krtik süreçte itici güç olarak yer yer devreye girer. Evinde herkesin yendiği Gaziantep’i yeniyorsunkarşılığına prim koyuyorsun. Yok ya. Hadi bakalım futbolcu beyler ,bu gün ki ekonomik kriz sürecinde birazda siz el verin yönetime. Bunu ilk olarak prim uygulamasında devreye sokabilirsiniz diyecem ama ,yeni elime gecen bilgilere göre sakaryaspor transfer alacakları ,maç basılasılarını ödeyemediği için ,şimdilik işi prim yoluyla hallediyormuş. Bu iddia doğruysa  yandı gülüm keten helva.

OLMADI KAZIM BABA

Sakarya Amatör futbolunun emektar ismidir Kazım Yılmaz. Futbol karnesinde futbolculuk, futbolcu babalığı, Başkanlık ,ASKF Yöneticiliği vardır. Seversiniz sevmezsiniz o bizim futbolumuzum renkli bir kimliğidir. Benime iyi bir dostum ve de arkadaşımdır. Ancak bu kadar kalabalık ünvanlı olan biri kendine dikkat edecek. Kendine yakışmayanı yapmayacak. Kazım Yılmaz Pamukova -Kırkpınar maçına saha içi gerginliğine müdahil olarak ,kendine yakışmayanı yapmıştır. Kazım Yılmaza polis nezaretinde dışarıya çıkmak ,ona ve de onun taşıdığı sorumluluk dolu futbol geçmişine yakışmamıştır. Dostum ,arkadaşımda olsan ben b unları yazar senin bu konudaki yaklaşımın eleştiririm be Kazım Baba. Sanırım bu  tür hamleler bundan sonra Amatör futbol sevdası ile dolu olan gönül kapında senen uzakta olacaktır. Şimdilik bir anlık hissiyattı deyip bu olayın üzerini örtmek gerek.

LİNESİN TESBİTİ

GS-FB derbisine maç sonu yaşanan gerginliğin faturası bu işte parmağı olanlara çıktı. Bu karşılaşmada saha içinde yaşananları uzaktan seyreden Linesin bu görüntülerle ilgili görüşünü aldım benim soframa koydum. Görüyormuşsunuz ,tarafsız ,okjektif bir çift göz yaşanaları nasıl yorumlamış. Maalesef bizim kültürümüzdeki bu yozlaşma hala sahalarda çirit atıyor. Biz futbolun hala bir oyun oluğunu kavrayamadık. Kavrayamayız tabii, bu eğitim anlayışı ile biz gelişmeyi, sporun dostluk olduğun , futbolun oyun olduğunu ,bu oyunun futbol var oldukca sahalarda hep olaçağını ne zaman anlayacağız? Linesi bu tespitlerinden dolayı yürekten kutluyorum. Nede olsa onlar futbol kültürünü bizen farklı yaşıyorlar.

ULU CINAR GEDİKLİ

Sakarya Siyasetinin sol tantanlı ismi Avukat Selçuk Gediklinin bu dünyadan ayrılışının ikinci yılı geride kaldı. Kör ölünce badem gözlü olurmuş. Yaşarken kıymeti ,ederi tam anlaşılmayan Selçuk Gediklinin kadim dostlarından Ergün Özkan’ın yazıhanesinde, baş köşede duran Selçuk Gediklinin ,sanki ölmemiş gibi canlı duran resmine bakarken ,orada onun için uygun düşen yazı hep dikkatimi çekmiştir.. ASIL MARİFET BULUTTAYDI AMA HERKES YAĞMURA ŞİİR YAZDI. Kısacası sakarya bundan iki yıl evvel önemli bir ismini kara toprağa verdi. Arkadaşları, sevenleri ölüm yıldönümüne mezarı başında onu andılar, onunla gecen anıları bir kez daha yaşadılar. Bizde ölümünün ikinci yılında sevgili Gedikliyi, saygıyla, sevgiyle yad ederek anıyor ,yakınlarına sevenlerine bir kez daha sabırlar diliyoruz. Keşke insan yaşarken gercek ederini bulsa.

OKYAR İLHAN

Seneler su gibi akıp gidiyor. Toprak altına hızla ilerlediğimi hissediyorum. Baksanıza daha dün gibi taze ,sıcaklığı hala yerini koruyan sevgili İlhan Okyarın aramızdan ayrılışının üzerinden tam beş yıl geçmiş. 28 Kasımda yaşama veda edip 29 Kasımda toprakla bütünleşen İlhan Okyar’ın anısına ne yazayım ki. yaklaşık 40 yıllık dostluğun içinde neler yok ki. Ölüm yıldönümünü bir kaç gün öne aldım ki, belki unutanlar ,unutkanlıklarından sıyrılıp onu anarlar. Sevgili Okyar ölümünün beşinci yılına sevgiyle saygıyla anıyorum. Ruhun şad olsun .

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!