Sakaryaspor’un geleceğini kurtarmak istiyoruz

featured

Sakaryaspor’un geleceğini kurtarmak istiyoruz

Başkan adayı Cumhur Genç, ekibiyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Kongrenin 5 Aralık’ta yapılması halinde kulübe talip olduğunu yineleyen Genç ”Günübirlik düşünmüyoruz. Biz Sakaryaspor’un geleceğini kurtarmak istiyoruz” dedi.

Sakaryaspor’da 5 Aralık’ta yapılacağı açıklanan olağanüstü genel kurulda başkan adaylığını açıklayan Cumhur Genç ve ekibi basın toplantısı düzenledi.  Kulübe talip olduğunu açıklayan Genç, “Bizim en büyük hedefimiz günü kurtarmak değil. Sakaryaspor’un geleceğini kurtarmak istiyoruz. Şeffaf ve denetlenebilir bir kulüp yaratmak istiyoruz Bunun içinde kalıcı gelir istiyoruz” dedi.

PROJELER TAMAMLANACAK

Geçen sezon başlatıp yarıda bıraktıkları hedeflerini tamamlayacaklarını belirten Genç, “Atatürk Stadı’nı 35 bin kişilik yaparak taraftarımıza Milli maç seyrettirmek istiyoruz. Rüstemler Tesislerini sezon sonu yıkıp modern bir tesis yapacağız. Futbol Okulu projemizi genişleterek çocuklara Sakaryaspor sevgisini aşılayacağız” dedi.

EKONOMİK SORUNUMUZ YOK

Bütçe konusunda da bir sorunları olmadığını söyleyen Genç, “Sezon sonuna kadar bizi götürecek bütçemiz hazır. Maddi bir sorunumuz yok” ifadesini kullandı. Kalıcı gelir konusuna bir kez daha değinen Genç, Kocaelispor’u, Bandırmaspor’u, Uşakspor’u örnek vererek şehrin otoparklarının Sakaryaspor’a verilmesi durumunda kulübün kendi ayakları üzerinde duracağını savundu. Genç, “Kulübün hiçbir geliri yok. Bizim en büyük hedefimiz günü kurtamak değil, Bizim kendi ekonomisini yaratan kendi ayakları üzerinde duran şeffaf ve denetlenebilir bağımsız bir Sakaryaspor yaratmak istiyoruz. Bunun içinde olmazsa olmaz kalıcı gelirlemiz. Bunu Kocaelispor yaptı. Otoparkların hepsi onlarda. Ve yıllık 12 Milyon Kocaelispor’un sadece otopark geliri var. Banddırmaspor’un yıllık 6 Milyon sadece otopark geliri var. Uşakspor’un yıllık sadece 5 Milyon otopark geliri var. Bu şehirde Sakaryaspor’un 10 Milyonluk bir kalıcı geliri olduğu sürece, otopark olur, SASKİ sayaç okuma olur veya başka bir proje olur. Ve bu sene bunu gerçekleştireceğimizi üzerine basa basa söylüyorum. Bu kadar da eminiz. Sakaryaspor’un yıllık geliri olduğu takdirde diğer kalan paratı da loca, stat ve yöneti içinden toplayarak bu şehrin sırtına yük olmadan kendi ayakları üzerinde durabilir” dedi.

O ZAMAN ŞARTLAR BAŞKAYDI

Başkan adayı Genç sezon sonunda ekonomik gücü olmadığı için görevi bırakmıştı. Bununla ilgili olarak Genç şöyle konuştu: “O zamanki ekonomik şartlarla bizim yine bir bütçemiz vardı. Sezon başında bu ekononmiyi kaldırmaya yetmiyordu. Bizide bu şehirde tanıyan insalar bilir. Mahcup olacağımız hiçbir işe girmeyeceğimizi bilir. 2 yıllık dönemde hiçbir dediğmizde yanlış yoktu. Sadece Cevat Ekşi döneminde 1.5 Milyon borçla bırakmıştık. Daha sonra 725 bin TL artı bir borç çıktı. Onu da arkadaşlara sordğumuzda futbolcuların bonusları konmamış. Bugüne kadar bizim kamuoyuyla paylatığımız hiç birşeyde yanlık çıkmadı.”

AKKUŞ’U BOMBALADI

Başkan adayı Cumhur Genç, bir diğer başkan adayı Uğur Akkuş ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Genç, “Şehir olarak 3 ay önce hiç tanımadığınız birinin 15 milyon vereceğine inanıyorsanız bir şey diyemem. Kiralık helikoptere pervane olunuyorsa ben de Cumhur Genç olarak bunun sözünü veriyorum. Maddi anlamda bu sezon sıkıntı yaşamayacağız” dedi. MEPAŞ döneminde yaşanan sıkıntıları da hatırlatan Başkan Genç dışarıdan gelecek isimlere tavrını net bir şekilde ortaya koydu.

5 YILLIK BAŞKANLIK

Başkan olması halinde 5 yıl görevde kalacağını da belirten Cumhur Genç, “Ben boş konuşmam, boş vaatte vermem. Bunu buradan acıkılıyorum. Ayrıca Dükkan 54’ü göreve gelir gelmez geri alacağız. Yerini de değiştirerek daha iyi bir noktada yapacağız” dedi.

153 HACİZ VAR

Kulübün üzerinde 153 haciz olduğunu da söyleyen Genç, “Göreve gelince hemen denetleme yaparak bunu açıklayacağız. Kime ne kadar kulübün borcu varsa herkes bilecek” ifadesini kullandı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!