SAKARYASPOR:HAYAT DEVAM EDİYOR

featured

SAKARYASPOR:HAYAT DEVAM EDİYOR

Sakaryaspor’un geçmişinde playof modeli çok var. Bunların önemli bir kısmını da kaybetti. Ancak bu sonuncusunu diğerlerinden ayırmak gerekli.

Ben,Sakarya kentinin ilk kez bu derece birlik beraberlik içinde,sorunsuz,yeterli bir kadroyla final maçına çıktğını gördüm.

Maç öncesi şehirdeki tüm siyasi dinamiklerin, tüm işadamı derneklerinin bir araya gelip önemli bir görüntü vermeleri, hatırı sayılır maddi gelir sağlamaları tüm ülkeye örnek olacak bir durumdu.Yusuf Alemdar daha ne yapacaktı!

Keza takımda tümüyle sorunlu,sakat oyuncu da yoktu. Son idmana bile üç bin seyirci gelerek takıma desteğin boyutunu belli ettiler. Bu aşamadaki en önemli konu olan para sorunu da yoktu moral de çokça vardı.

Çok uzak bir şehirde oynanan maça da yeteri kadar seyirci gitmişti. Takım yorgun da değildi.Açık kanaldan maçın yayınlanacak olmasına karşın kent meydanında yedi bin insan vardı.

Hasılı maç öncesi bir takımın galip gelmesi için ne gerekliyse o şartlar sağlanmıştı.

Ancak maç başladığında herşey farklı bir mecrada yürümeye başladı.Tutuk bir yeşil saiyahlı takım buna karşın 20 günde üç maç oynayan ama diri ,ne yaptığını bilen ,istekli bir Bodrumspor!

Evet yenilen golde pozisyon bile yoktu,acemi-amatör bir hatanın kurbanı oldu takım ama maç boyunca Bodrum takımının direkten dönen topları, etkili hücumları vardı.

Çorumspor format olarak Sakaryaspor için daha uygundu. Bodrumspor hakikaten lig maçlarında da belli etti ki yeşil siyahlılara ters gelen bir oyun yapısı var. Son 13 maçta yenilmemiş bir ekibe karşı Sakaryaspor’un orta sahası iyi olmayınca savunmada Rotman-Donkor ikilisine fazla iş düştü. İşten kastım oyun kurma anlamında…

İki maçlık bir antrenöre yüklenmenin çok da mantığı yok ama mental olarak daha iyi bir takım sahada olabilirdi.Bazı cahillerin dediği gibi kondisyon sorunu vs.yoktu.Zaten son hafta kondisyon yüklemesi olmaz.Üstelik 10 kişilik takım geriden gelip beraberliği sağladı.

Hasan-Sinan-Murat Cem fazla light orta sahaydı.Sonuç olarak maçı hak eden takım kazandı.Sakaryaspor bir maçtan daha fazlasını kaybetti. Maç öncesi ambiyansa yazık oldu.

Ancak böyle köklü kulüpler bir maçla dağılmazlar,dağılmamalı… Yoksa süper ligi hayal ederken bulunduğun ligde bile tutunamazsın.

Öncelikle tamamen belediye ddestekli değil de paralı bir başkan dönemine geçilmeli. Burada da en uygun isim Kırkpınar’da yıllardır ağalık yapan,şehirde pek çok yardımı olan, hatta maç öncesi Sakaryaspor’a 30 milyon sözü veren Seyfettin  Selim’dir.Şehir onu kolaylıkla ikna edebilir.

Seneye ligde belediyeye sırtını dayayan takımların işinin zor olduğunu düşünüyorum.

Ancak ligin bu yıla göre daha zor olacağı kanaatindeyim. Ankaragücü,Karagümrük,Kocaeli,Amed gibi takımların başa güreşeceğini düşünüyorum.

Takım lağvedilmemeli…Hatta Coşkun Demirbakan ile devam edilebilir. Bu kadronun ana gövdesi korunmalı!

Sakarya gibi bir futbol kenti birlik beraberlikten ,sevdasından vazgeçmemeli! Futbolun içinde maalesef bunlar var ve bu badireleri aşabilen takımlar köklü ve büyük olabiliyor ancak!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!