SAKARYASPOR’DA YOL BAŞINDAKİ TÜMSEKLER

featured

SAKARYASPOR’DA YOL BAŞINDAKİ TÜMSEKLER

Uzun bir aradan sonra TFF 1.Lige yükselen Sakaryaspor’da zorlu bir sınav süreci başlamış durumda. Yapılacak tercihlerde yeşil siyahlıların karşısında üç örnek var zaten:

Ya Karagümrük gibi geldiği gibi bir üst lige çıkacak!

Ya Kocaelispor gibi geldiği gibi geri düşecek!

Ya da Bolu,Samsun örneklerinde olduğu gibi ligin gediklisi olacak!

Şimdi teknik direktör konusundan başlayalım. Bu konuda bence hata yapıldı. İlker Püren adını -kimse rol yapmasın- bir ay önce sorsan Sakaryaspor camiasının %5’i duymamıştı. Bu lig deneyimi güçlü olan bir hoca değil ve Sakaryaspor niçin böyle bir deneme tahtası yöntemine başvurdu, anlaşılır değil. Acaba Ankara’dan gelen bu hoca konusunda türlü kişiler devreye mi girdi? Çünkü bu ülkede çoğu antrenörün bir takıma gelme yöntemini herkes az çok biliyor. Coşkun Demirbakan, Yılmaz Vural gibi bu ligin altından girip üstünden çıkmış, şehrin insanlarını bırakıp acemi bir şoförle yola çıkmak mantıklı mı? Bu çocuk geleceğine şehirden yardım almaya açık Tuncay Şanlı devam etseydi! İnşallah bu hoca devre arasını görür!

Menajerler en çok lige yeni çıkmış takımları severler. Keza kaşarlanmış oyuncular da… Çünkü bu takımlar heyecanlıdır, piyasanın %100’üne hakim değillerdir. Para harcama konusunda henüz cimrilik düzeyine ermemişlerdir. Bu nedenlerden dolayı para avcıları kulübün kapısını aşındıracaklardır.

Bakın çok uzak da değil sadece 20 dakika uzaklıkta Kocaelispor örneği var. Menajerlerin ablukasıyla toplama ve maliyetli bir takım oluşturan renktaş takım, buna rağmen hemen küme düştü. Sezonda üç hoca değiştirmesine rağmen…

Yönetimin öncelikle oturup birkaç gün Kocaelispor’u enine boyuna incelemesi gerekir.

Lige çıkan kadronun burada takımı taşıyamayacağı belli ama kadronun alaşağı edilmesi de yanlış olur. Denenmiş, yeni takım avcısı ,oynak oyuncuların tuzağına düşülmemelidir.

Bilet , kombine ve loca fiyatları uygun tutulmalı. Çünkü takımın en itici gücü taraftardan yararlanmak gerekli. Bu sene maçların tamamı açık kanaldan verileceği için özellikle kış aylarında seyircinin tribünlere çekilmesi sağlanmalı, bu amaçla uçuk fiyatlar peşinde koşulmamalı.

Sakaryaspor geldiği gibi geri düşerse bunun sonuçları geçmiş yıllardan daha acı olur. Erozyon artabilir. Takımın tek mali gücü büyükşehir belediyesinin işi sadece yönetime bırakmaması aslında en gerçekçi yol. Umarım bu tespit ve uyarılar gerekli yerlerde değerlendirilir.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!