Sakaryasporda neler oluyor ?

featured

Sakaryasporda neler oluyor ?

Yeşil Siyahlı ekibimizde şu günlerde içerdeki hareketlilik dışarıya yansımış deği. Hoş daha ligler yeni bitti. Bu gün için görülen o ki eldeki kadroya mutlaka ama mutlaka yeni geldiğimiz ligin içinden  oyuncu tercihleri mutlaka olacak. Ama dedik ya aceleye gerek yok. Bunun için zaman var. Gürses Başkan ondan önce 17 Hazirandaki kongrede  TFF 2 lige göre uyarlıda bir yönetim oluşturma peşinde. Sakaryasporun dışarıda atacağı futbol adımları içindeki transfer hikayesi içinden çıkacak futbolcu resimlerini görmek adına, Kongrenin  içinden çıkması muhtemel resme bir bakmak gerek. Hem sonra şu an için Sakarya sporun, isminden tutunda ,yeni stadın ismi konusunda Başkan İsmail Gürsesin ekonomik beklentileri olduğu spor kamuoyunda dans ediyor.  Hele  şu kongre sonucu yüzü ortaya bi çıksın , Sakaryasporun kısa sürede transferdeki dış hamlelerinin peş peşe Rüstemlere taşınacağını düşünüyorum da ,bu hamlelerde karavana atış değil ,nokta atışın önemine dikkat çekmek gerek.

SERDİVANDA TAŞLAR YERİNDEN OYNADI

Serdivanspor Bala veda etti, ardından peş peşe yenileşmek adına adımlar atıldı. İsmet yaşa ve Şamlı gittikten sonra Teknik sorumlu Reşat Salpatın teknik adamlık devride bitti. Yeni döneme yeni  Sarı Siyah isimler monte edildi. Yıllardır değişim bekleyen sorunların eşelenmesi , yenileşmesi için Serdivansporun Baldan düşmesi mi beklendi diye sormak gerek. Şamlının yerine Halim Burucu, Reşat Saplatın yerine  uzun yıllar yanı başında duran Yusuf Yıldız geldi. Bakalım yeni gelenlerin yıldızı Serdivanla ne kadar barışık olacak.

BURAK AĞAOĞLU İNÖNÜYE ÇIKTI

Şimdi siz bana kim bu Burak Ağaoğlu diyeceksiniz değimli. Söyleyeyim efendim. Bu çocuk futbol eğitimin  Erenler alt yapısında almış ,bundan yaklaşık üç yıl önce Ankaraspora  ,bu gün adı Osmanlıspor olan Süper lig takımının alt yapısına transfer olmuş. 1999 Doğumlu futbol patendi Sakarya ( Erenler )olan Burak Ağaoğlu Beşiktaş’ın 40.000 bin seyircisi önünde eski adı İnönü bu gün ki adı Vadofon olan satanda, şampiyonluk şöleni yaptığı günde, Hamza Hamzaoğlu tarafından son 15 dakikada sahaya salındı. Süre az olabilir, Osmanlıspor o sırada farklı yenik olabilir. Önemli olan Burak Ağaoğlunu  Osmanlısporun geleceği içinde düşünülmüş olmasıdır. Ben bunu böyle okuyorum. KOMYONCU HİKAYESİ ( HÜSEYİN KALPAR)

Hüseyin Kalpar bir dönem bizim evin Yeşil Siyah Futbol bahçesin dede gezdi. TFF 1 ligin futbol nabzını en iyi bilen teknik adamı o dönemde Erdinç Şehittin yemek adına neler yaptığını,onu gönderip İlker ve Recep Çetin gibi iki acemiye  Sakaryasporda yer açtığı sezonda ,nasıl düştüğümüzü bir bilenler arasında bende varım. Hüseyin Kaplara o dönemlerde, Kamyoncu  diyenlerin açtığı yaralar, çok ama ,çok ağır bedeller ödeyerek kapatıldı. Bakın  kamyoncu denilen Hüseyin Kalpar  evveline dönmüyorum, son olarak Oğuz Çetinin düşme noktasına getirdiği Gaziantep Belediyeye ipten alan teknik adam oldu. Öncesinde Alanyasporu Süper lige taşıdığı gerçeğini de buraya not etmek gerek.  Kim ne derse desin Hüseyin Kalpar bu alemde  TFF 1 ligini çok iyi bilen bir teknik adam benim gözümde.

DEĞER BULAN SATILIR (BURAK BEKAROĞLU)

Sakaryasporda Burak Bekaroğlu transferde en çok konuşulan isim. Bir ara birileri onu kulübeye hapsetmişti. Biz o süreçte şunu dedik elindeki ederi olan tek oyuncu ,böyle bir oyuncu nun kulübeye hapsi  hem takıma ,hem oyuncuya, hem de  Sakaryasporun kasasına zarar verir. Neyse   kısa süre sonra bu yanlıştan dönüldü. Soruyorum size şimdi transferde kim konuşuluyor? Burak Bekaroğlunun ismi Büyükşehir Belediye ile anılıyor. Onun üzerinden pazarlıklar gazete turu atıyor. Başkan Gürses ,Burakın başka talipleri de var diyor. İyi güzel. Ancak  bu süreçte  şunu söylemek gerek. Elindeki ederi olan oyuncu ,ederini buluyorsa  değerlendireceksin.  Bir futbolcunun alıcısı varsa  ,onu elinde dondurmayacaksın. Geçmişte bu konuda yanlış adımlar atıldığı için bu düşüncemi dillendirmeye çalıştım.

FUTBOL  AKADEMİSİ ( KARASU)

Karasuda Karasu Belediyesinin katkılarıyla Futbol Akademisi kuruldu. Başına da deneyimli Karasulu Teknik adam Atilla Bıçakçı getirildi. Karasuda  futbolun değerlerini bulmak, Karasuyu öz kaynak düzeni ile beslemek adına  Karasu Belediyesinin el verdiği bu proje devamlılık sağlanırsa ,uzaktan bakınca çok iyi gözüküyor. Kuzuluk Ersoyun  , isim değişikliği sonrası ortaya çıkan Karasau  Akademispor ,ilk ayakta  Futbol Akademisi  okulunu devreye sokuyor. Şu günler de  8-18 yaş grubu oyuncular için müracaatlar başladı. Teknik Sorumlu Atilla Bıcakcı ,  bu spor okulu içinden ,yarışmacı  alt yapı gruplarını oluştururken  ,bu okuldan 2 amatör kümede oynayacak olan takıma oyuncu  kazandırmayı planladıkların belirtti. Sonuç olarak yıllardır sıkıntısı çekilen bir alt yapı projesine el vermek karasu Futbolunun ufkunu açar diye düşünüyoruz.

DEMİRE EL VERİYORUM

Gecen hafta Harmanlık lokalinde Futbolun yeni il temsilçisi Tezcan demirle her telden içilen çaylar eşliğinde sohbet etme fırsatı buldum. Demir Amatör futbolun Sakarya fotoğrafını çizerken dobra dobra konuştu. Sakarya da takım sayısı çok ve bu çokluk futbolumuza yarardan ziyade ,zarar getiriyor dedi. Tezcan demir  bunun sonunu şu sözlerle noktaladı, Takım sayısı azaltılmalı. Evet aynen . Sakaryada  Klasman ligi dahil , onun altındaki 2 Amatör küme dahil ,bu liglerde  futbola istenilen ölçüde katkı vermeyen takımlara ,bu liglerden el çektirilirken bu yoldan da takım sayısı azaltılmalı. Yani sizin anlayacağınız ,Tezcan Demirin tespitlerine bizde  katılıyoruz.

ENES ÜNAL GERCEĞİ

El oğlu geleceği olan genç oyuncuyu buluyor. Sonramı ne yapıyor? Bakıyor kendi bünyesinde oynamaya hazır değil, kiralık olarak başka takımlara verip, gelişmesini bekliyor. Mancester Citiy  Bursa dan  Enes Ünalı 3 milyon EURO ya aldı bu yoldan  onu geliştirdi ve tam 14 milyon Euroya  Vilereale sattı. Hem  bizim eski oyuncumuz Mesut Ünal’ın oğlu olan Enes Ünal kazandı, hem de Bursaspor yetiştirme bedeli olarak 1.milyon 750 bin euro yu cebine koydu..  Sonuç olarak şunu demek  isterim, araştıran ,iyi oyuncu olmaya aday ,yarınları olmak adına ışık saçan oyuncuyu  bulmayı bilenler için, futbol  artık her yoldan kazandıran önemli bir sanayi alanı gibi . Enes Ünal olayı ülkemiz futbolunu ilgilendirdiği için  sadece ufak bir örnek. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Haftaya yeni gelişmeler eşliğinde buluşmak umuduyla sofrayı topluyorum. Siz  her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın ,kalanlar benim olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!