SAKARYASPOR’A DAİR

featured

Bu yazıyı Sakaryaspor’un Karacabey galibiyetinden hemen sonra yazıyorum ki yeşil siyahlı takımı ben bu sezon internet üzerinden de olsa ilk kez izledim. Belki iyisine denk geldim ama ben ilk kez izlediğim Sakaryaspor’u iyi buldum. En azından takımın bir potansiyelinin olduğunu, ‘Gücü bu kadar’ gibi bir seçeneğin Sakaryaspor için geçerli olmayacağını tespit ettim.

Bu yazıya ikinci yarı oynanırken başladım çünkü maç ilk yarıda Sakaryaspor’un bitirici gününde olmasıyla zaten bitmişti. Bu arada göz ucuyla izlediğim ve oynadığı yedi maçın tamamını kaybeden Karabükspor’u kimse küçümsemesin. Bu takım sezon içinde sürpriz sonuç alıp patlama yapacağı takımlar olacaktır. Benden söylemesi…

Futbolda önemli bir faktör olan öz güven olgusunu bu takım yaşamayacak kadar ayakları iyi futbolcular var. Saha içi ile ilgili olumlu bulduklarıma bir tavsiye ile son vereyim: Ben çoğu maçta Berk İsmail’i de sahada tutarak çift santrafor oynarım. Çünkü bu ligde cesur olacak takımlar varsa başında Sakaryaspor gelmeli. Zaten yeşil siyahlı takımın bu ligdeki rakipleri Sakaryaspor’a karşı bir kademe yüksek motivasyonla oynarlar. Ne olursa olsun geçmişi olan bir takıma karşı alınacak sonuç her zaman değerlidir.

Sakaryaspor son yıllarda Türkiye Kupası’nı hiç önemsememiştir. Halbuki bu takımın tarihindeki en büyük başarısı Türkiye Kupası’nı almasıdır. Yani bu kulvarla takımın manevi bir bağının olması ve özel bir önem vermesi gerekir. Bu kupa hem naklen yayınlarla ülkenin tümünde ve dünya üzerindeki seyircilere şifresiz ulaşmak demektir. Sırf bu nedenden dolayı hatırı sayılır reklam alan kulüpler var. Ayrıca az veya çok turlar ilerledikçe alınan puanlara karşılık para ödülü de var. Hele bu seneki sıkışık süper lig takviminde bu kupada çok dökülmenin olacağını varsayarsak Sakaryaspor ileri noktalara gidebilir. Rotasyon imkanı da var. Tüm bu nedenlerden dolayı önümüzdeki hafta içi oynanacak ilk tur kupa maçına özel bir önem verilmeli.

Karacabey maçını izlerken yeşil siyahlı takımın son yirmi yılına hayıflandım. Stada baktım ,bizim ilçe statları ayarında. Bu ilde Karacabey ile Sakaryaspor değil Karasuspor, Hendekspor,Serdivanspor,Sapancaspor veya Akyazıspor’dan biri oynamalıydı. Sakaryaspor’un rakipleri Sivas Belediyespor değil Sivasspor, Karacabey değil Bursaspor, Konya’nın ikinci takımı değil Konyaspor olmalıdır. Bahsettiğim konu antrenör, futbolcu,yönetici vs. değil son yirmi yıla yayılmış önemli bir mantalite sorunudur. Sakaryaspor için dediklerim Kocaelispor da geçerlidir. Kocaelispor’un iyi olması Sakaryaspor açısından kötü değildir. Rekabet her zaman kalite getirir. Aynı şekilde Sakarya ilinden de ikinci bir profesyonel takımın çıkması , yeşil siyahlılara güç katacak,rahatalamasına engel olacaktır.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!