SAKARYASPOR ÜZÜLMEMELİ

featured

SAKARYASPOR ÜZÜLMEMELİ

Müthiş bir ambiyans ,maçın her dakikasında hatta maçtan sonra bile süren yoğun destek…Sakaryaspor tribünlerin bir üst lige çıktığı maçta saha içinde bu sonuca ulaşamadı.

Bazen etrafınızın sizi aşırı motive etmesi, hep olumlu şekilde ileriye itmesi ‘ya başarmazsam ya mahcup edersem’ hissi verir insanlara. Çoğu zaman rahatlıkla yaptığınız edinimleri bu kez gerçekleştiremez olursunuz. Bunu cumartesi günü Dortmund da yaşadı Sakaryaspor gibi.

Tribünlerin bu inanmışlığı içeride farklı bir psikoloji oluşturdu. Her şeye rağmen seyircinin performansı bu ülkede ilk beşe girer. Ancak onlara da bir eleştirim olacak :Son bir yılda ilk kez böyle bir etkili kalabalık oluştu.Sezon 3-4 bin seyircili maçlarla geçti. Üstelik ucuz biletlerle…Üstelik bir tribün Milli Eğitime ayrılmışken…Bu şekilde senede bir taraftarlıkla da bu iş olmaz. Tahminim seneye de Kocaeli ve olası play-off maçları dışında bu seneki tablo olabilir. Taraftar da yönetim de bu konuda kendini silkelemeli.

Takımın rotasyonunun sınırlı olduğunu Eyüp maçında bir kez daha gördük. Rakip seri halde oyuncu değiştirirken bunu Sakarya kenar yönetimi de mutlaka gördü ama sahaya atacağı isimlerin oyun yükünü yukarı çekmesi çok zordu. Üstelik Eyüpspor  sahaya Umut Bulut, Halil Akbunar,Alpaslan, Del Vale,Recep Niyaz gibi her TFF 1.lig takımında yıldız olacak oyuncuları sahaya sürdü. Sahanın içindeki Babel’in şampiyonlar ligi geçmişi var.

Bu tür maçları defalarca oynamış rakip takımın Sakaryapor’u da iyi analiz ettiğini vurgulamak lazım. Sakaryaspor’un tek adam eksiltebilen silahı Burak Süleyman , oyundan çıkana dek bire bir markaj altında kaldı. Oyun içinde yer değiştirmesi de sonuç vermedi. Kasongo fiziğiyle ayakta kaldı ve bence o da olmasa oyun tamamen yeşil siyahlı ekibin sahasında oynanacaktı. Bu golcüye maç boyunca 10-15 metreden daha yakında olan bir takım arkadaşı yoktu ve bence ligin golcüsü iyi bir maç çıkardı.Sezonun iyilerinden Rochi de rakip savunması karşısında çokça geride kaldı ve etkili olamadı.Son maçlarda düşüşte olan Nalepa’da bu düşüş devam etti.

Her ne kadar 120 dakikanın uzatmalarında gol gelse de rakibin daha iyi olduğunu kabul etmek gerekli ki Sakaryaspor lig içinde bu takımı Adapazarı’nda 2-0 yenerken sahadan silmişti.

Bir sezon bitti ve Sakaryaspor lige tutunmayı hedefleyerek başladığı ligi playoff potasında bitirdi. Kümülatif olarak ortada başarı olduğunun altını çizmeliyiz. Geçen Ağustos ayındaki hedefler ve düşünceler ile şimdiki duygu ve durum arasında dağlar kadar fark var. Bence takım önce bu ligde bulunmayı başarı saymalı. Gelecek sezon planlaması basit, kurumsal olmayan takımlar gibi sil baştan yapılmamalı. Takıma birkaç güçlü takviye ile bu sezonki başarının üstüne çıkılacağına inanıyorum. Herkes gidecekleri söyler ama ben bu takımdan en az 7-8 oyuncu kalması gerektiğini belirtmek istiyorum. Yönetim de kongre kararı filan almamalı çünkü mevcut konjonktürde gelen de giden de belediye olmadan bu işi sürdüremez. Bu yüzden macera aramaya gerek yok! Hoca ile de devam edilebilir çünkü geldikten sonra bariz bir yanlışı görülmedi. İlla yeni biri aranıyorsa da benim fikrim sabit: Güçlü ve yetenekli hocalar yetiştiren Sakarya’dan bir isim bu takımın başında olmalı.

Son bir söz stat dışına:

Dışarıda onlarca sahte ürün satan tezgah var, bu ülkenin birkaç stadı hariç her yerinde var, konu değil. Ama Sakaryaspor’un lisanlı ürünlerini satan mağaza da stad altında olmalı, modern bir dizaynla , müşteri odaklı bir ekiple, iyi bir pazarlamayla maç günleri hizmet vermeli. Kulüp için önemli bir maç günü geliri olacağı gibi lisanslı ürün almak isteyen taraftarlara da kolaylık sağlanmış olur.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!