SAKARYASPOR KONGRESİNDEKİ ÜÇ DOĞRU!

featured

SAKARYASPOR KONGRESİNDEKİ ÜÇ DOĞRU!
Pazar günkü Sakaryaspor kongresi benim açımdan doğru olayların, hamlelerin gerçekleştiği bir duruma sahne oldu. Bazen bir olaydan pek çok doğru çıkar, yanlışlar yok olur. Hayatın böyle bir yönü de vardır.
Benim açımdan ilk doğru kongrenin birden fazla adaylı gerçekleşmesi. Bu kulübe ilginin hala var olduğuna dair bir işarettir. Sonuçta Sakaryaspor gerçek anlamda üçüncü ligde ve futbolun pek çok gelirinden mahrum bir kulüp. Buna rağmen eski başkanın aday olmadığı bir ortamda nasıl olursa olsun iki adayın çıkmasına herkes sevinmeli. Bu durumun bir artısı da şudur: Seçilen kişi ve yönetim kendini başarıya ,iyi idareciliğe daha fazla odaklar. ‘Kulübü sahipsiz bir ortamda aldım. Ortada kalacaktı.’ rahatlığına düşmez. Eski başkanların katılımı da pek çok kulübün kongresinde olmayan bir şeydir. Bu olumlu durumun yanı sıra kongrenin statta gerçekleştirilmesi ayrı bir ambiyans oluşturdu. Tüm bunların başarısız bir sezonun ardından gerçekleştiğini de unutmamak gerekli.
İkinci olumlu durum: Cevat Ekşi’nin aday olması ,bu işi belediyenin üstlenmesi demekti. Zaten bu açık destek, seçim kampanyasında bile görmediğimiz bir hitabet ve heyecan kasırgası içeren kürsü konuşması yapan Ekrem Yüce’de rahatlıkla hissedildi. Cevat Ekşi’nin ikinci kez kazanması da onun artık olgunluk dönemi içinde daha iyi yönetim sergileyeceğine olan inancı da artırmalı bence. Artık bu sektörü de kulüp yapısını da maddi durumları da daha iyi bildiği muhakkak.( Gerçi bu başkanlık durumu Karasuspor açısından ilk etapta olumsuz gibi gözüküyor. Çünkü sarı kırmızılı takımın da Cevat Ekşi’nin de Karasu’da maddi açıdan temas kuracağı kişiler aynı. Geçen başkanlık döneminde bunun sıkıntısını yaşadık.) Sonuçta futbol sermayesinin yeterince oluşmadığı Sakarya’da büyükşehir belediyesinin işin içinde olması gerekiyordu ve Ekşi’nin seçilmesi bu açıdan iyi olmuştur. Belediye de iki adaylı seçimden birinin tarafı olduğundan kendini bu işe daha fazla asılmak zorunda hissedecektir.
Benim açımdan Uğur Akkuş’un aday olması ve aldığı oy oranı da üçüncü olumlu durumdur. Burada bir kısım insanın küçük taşralı kafasından kurtulamadığını görüyorum. Uğur Akkuş’un Sakaryalı olup olmamasının bu zamanda bu futbol sektöründe hiçbir önemi yok. Bakın, İngilizler dünyanın en tutucu milletlerinden biridir.( Örnek olarak sayfalarca done verebilirim.) Ama futbolda dini,dili,kültürü hiç de kendilerine uymayan Araplara, Çinlilere takımlarını vermekte hiçbir sakınca görmediler. Üstelik takım aidiyet duyguları bizle kıyaslanamayacak kadar yüksektir. Bugün baş takımları yabancıların. Sonuç: Yerkürenin açık ara en iyi ligi ve takımları oluştu. Bunların örneğini pek çok ülkede hatta bizim ülkemizde de verebilirim. Uğur Akkuş’un bu hamlesini bu açıdan okumak gerekir. Futbolun artık bu tür işadamı yatırımlarına ihtiyacı var. Tabii ki ismini duyuracak. Ama artık futbol sermayesinin şehri,dili,dini yok. Yani Akkuş’u yabancı gibi nitelendirmeye gerek yok.130km. öteden ve yanında da Sakaryalı kimliğini ve sevgisini Karasu’dan bildiğim ve fiili başkan olacak Bülent Uygun var.Zaten bir kısım delege de bu yönde düşünüyor ki ciddi bir kongre öncesi hazırlığına sahip olmadığı belli olan bu genç işadamı 38 oyla kaybedecek kadar ciddi bir destek aldı. Yani katılanların 20 kadarını oyunu farklı kullansa başkan seçilecekti. Ben 1984 doğumlu birinin bu piyasaya ilk adım atmasında kötü niyet sezmiyorum. Sonra yanında Sakaryalı ve ülkede belli bir futbol konumuna erişmiş Bülent Uygun var.(Bu arada Bülent Uygun’u Sakarya’da belki de en fazla eleştirmiş kişi benim belki de .2010-11 Eskişehir-Trabzonspor maçından başlayarak…) Sonuçta ben Bülent Uygun’da futbolun yönetim tarafında yer alma hevesi görüyorum. Bir çeşit Süleyman Hurma’nın gittiği yol gibi. Sakarya sevgisinde onu samimi görüyorum. Fiili başkan kendisi olacağı için yanlış bir gidişatta kendini ateşe atmayacağını biliyorum ayrıca bu piyasada da çok fazla tecrübe sahibi oldu kendisi. Ben kendisini ciddi manada taktir ediyorum. Keşke eski sporculardan da onun gibi katkı görseydik. Örneğin Oğuz Çetin niçin yıllar yılı Sakaryaspor konusunda hiç mi hiç ortalarda yok? Uğur Akkuş’un bu yolla reklamını yapacağı, ismini duyuracağı iddialarına gelince… O kadar parayı verecek insan bırakın da reklamını yapsın! Bu şehirde yıllardır bir kuruş vermeden ismini gündemde tutan birçok insan olduğunu düşününün bir de. Zaten Sakaryaspor başkanlığı ile reklam yapılacaksa bu kulübün büyüklüğünü de gösterir. Ayrıca çoğu batık durumdaki ülkemiz takımlarından onlarcasının Uğur Akkuş modelini havada kapacaklarını da biliyoruz. Bence seçim sonuçları 36 yaşındaki Akkuş’u gelecek dönemin potansiyel adayı haline getirdi. Tabii o zaman kadar başka takım almazsa…
Bir espri ile bitirelim. Sonuçta kongrenin iki tarafı da Karasu’dandı. Planlı plansız önemli bir gelişme gösteren bu kuzey ilçesi hem sermaye yapısı hem de yetiştirdiği insanlar (ve oldukça fazla sayıda delegesiyle) Sakaryaspor’a yön veren hale geldi. Umarım arada esas evlat Karasuspor bu hengamede unutulmaz!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!