SAKARYASPOR-ÇAYKUR RİZESPOR

featured

SAKARYASPOR-ÇAYKUR RİZESPOR

Maçın 30.dakikası… Konuk ekip orta sahanın az ilerisinden, Sakaryaspor ceza sahasına doğru duran top kullanıyor.

Yeşil siyahlı oyuncuların tümü ceza alanına gömüşmüş durumda. Top dönse de tekrar Rizesporlularda olacağı kesin.

Bu pozisyondan da belli oldu ki Sakaryaspor bu karşılaşmada önce bir puanı hedeflemiş. Maçın gidişatı da zaten bu yönde gelişti.

Aslında ilk yarı Sakaryaspor açısından olabilecek en güzel şekilde bitti.İlk 10 dakikadaki arzulu futbolun içinde karşı karşıya kaçan mutlak bir gol pozisyonu da vardı. Sonrasında kadro olarak daha iyi olduğu her halinden belli olan Karadeniz ekibi oyuna ağırlığını koydu. İlk yarıyı berabere bitirmek başarıyken penaltı ile takım öne geçti.

İkinci yarıda oyuncu değişikliklerine kadar yine Rizespor’un etkisi gözüküyordu.

Oyuncu değişikliklerinde Sakaryaspor antrenörü başarılıydı. İvmeyi en azından bu hamlelerle ortaya getirdi. Özellikle 21 yaşındaki Burundili oyuncu Kanianga  forvete hareket getirdi. Sakaryaspor gelecekte bu oyuncudan önemli paralar kazanabilir. Bülent Korkmaz ise çıkan oyuncuların yerine soktuğu oyuncular ile takımına negatif etki yaptı. Hele Kubilay Kanatsızkuş… Bu yaşta bu anatomik yavaşlıkla birkaç yıl içinde BAL’ da futbol yaşantısını sürdürür.

Maçın en az bahsedilmesi gereken yönü hakem yönetimiydi. Caner Ak başarılıydı ama vücut yapısı hiç de bir hakem özelliğinde değil.

Gelelim tribünlere ve maç sonuna…

Üst kısımların açılmadığı birkaç bin seyirciyle oynanan Sakaryaspor maçlarına alıştık. Pasolig uygulaması içinde kimi kartların okunmadığı  kimi zaman da çift geçişlerin olduğu bir dönemde tribün gelirleri dip yapmış durumda.

Gelenlerin bir kısmı da futboldan bi-haber insanlar.Günlük hayatta, işinde,sosyal ilişkilerde söz hakkı olmayan silik yapıdaki insanlar tribünde bir anda içindeki bütün birikmişliği,pisliği,egoyu döküyor ortaya. Normalde karşısındakine sesini yükseltemeyecek insanlar tribünde –nasıl olsa küfrettiği hakem,futbolcu,teknik adam yanına gelip yakasına yapışamayacak- alabildiğine aslan kesiliyor.

Adam, 12.dakikada Sakaryaspor antrenörüne oyuncu değiştirmesi için bağırıyor!

Serkan Odabaşı yuhalanıyor!

Evet, maçta kötüydü, kaçak güreştiği anlar vardı, ben de etrafımdakilere önce onun değişmesi gerektiğini söyledim.

Ama 20’li yaşlardaki bir çocuğu yuhalamakla onun daha iyi oynayacağını mı zannediyorsunuz! Sen küfrettiğinde o çocuk topu 90’a mı yollamaya başlayacak ey gerizekalı!

60 lira ile bir oyuncunun tüm mahremini teslim mi alıyorsunuz!

Sakarya seyircisi önemli miktarda futboldan anlamayan bir yapıya bürünmüş.Zaten şehirde futbolu bilen, usturuplu kim varsa aradım, maça gelmeyeceklerini söylediler.

Meydan önemli oranda niteliksiz insanlara kalmış durumda!

Maç sonunda yönetime karşı yapılan eleştiriler de yanlış!

Bu takımı birkaç ay önce şampiyon yaparken bu yönetimi alkışlıyordunuz.

Siz sadece iyi gün taraftarı mısınız?

Başkan adayınız var mı? Bu takıma mali katkı sağlayacak kimi ikna edebilirsiniz?

Yönetimi de takımı da desteklemek gerek bugünlerde.

Sakaryaspor bu sene ligde kalmalı.Ligin havasına alışmalı.

Boluspor 18 yıldır ligde.Diğer komuşumuz Kocaelispor geldiği gibi düştü.

Bu yüzden takımı hırpalamak yerine özellikle bu yıl desteklemek gerekli.

Çünkü

Bir düşersen ayağa kalkamama riski var!

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!