Sakarya’nın profesyonelleri yazı dizimizde bugün kazalardan Sapanca’ya taşınıyoruz.

featured

Sakarya’nın profesyonelleri yazı dizimizde bugün kazalardan Sapanca’ya taşınıyoruz.

Musa ve Beşir

Sakarya’nın profesyonelleri yazı dizimizde, ilçelere yayılan yazı dizimiz için, Akyazı’dan sonra Sapanca’ya uzanıyoruz. Bugün dilimizin döndüğünce, Sapanca’nın geçmiş futbol defterini karıştırınca karşımıza çıkan isimleri sizlere anımsatmak istiyoruz. Futbola yakın, futbol arşivi Sakarya’da iddialı bir yerde konaklayan Sapanca’nın bağrından çıkıp, profesyonel dünyaya açılan Yeşil Beyaz futbolcu kimliklerinin içini doldurmaya çalışacağız. Rahmetli Musa ile bugün hayatta olan Beşir Belat’ın en ünlü Sapancalı Profesyonel formasını hala sırtında taşıyan bu ikiliden sonra Sapanca’dan kimler profesyonel olmuş?  İşte topladığım bilgiler doğrultusunda Sapanca’nın profesyonel futbolcular dosyası.

MUSA (Rahmetli) BEŞİR BELAT

Sapanca’nın futbol tarihinde profesyonel futbolcular dosyasını açtığımızda karşımıza ilk olarak İzmit Sekaspor’dan 1965’de Sakaryaspor’a gelen Musa Çetiner (Rahmetli) ile Beşir Belat çıkıyor. Sürecin iki önemli oyuncusu Sakaryaspor’dan sonra futbola hizmete devam ederler. Musa Çetiner, Sapanca Gençlik’te amatör olarak forma giyer. Beşir Belat ise Amatör oynamaz ve futbola teknik adam olarak hizmet etme yolunu devreye sokar.

MEHMET USLU

Sapanca’dan Sakaryaspor alt yapısına, oradan Şaban Yıldırım eliyle Sakaryaspor A takımına alınan Mehmet Uslu bugünkü sürecin dışarıda çok takım forması giyen Konyaspor, Kartalspor, Rizespor’da Sakaryalı oyuncu olarak ismini sahalarda gezdirir. Mehmet Uslu bugün halen Adana Demirspor’da futbola devam ediyor.

ÇELİK KARDEŞLER

Sapanca’nın Yeşil Beyaz futbol çantasında üç tane Çelik soyadlı isim karşımıza çıkıyor. Birinci Çelik İsmail, Sapanca Gençlik, Sakaryaspor, İznikspor ve Düzcespor formaları giyen İsmail Çelik futbola İznik’te nokta koydu. İki numaralı Çelik, Nuri Çelik. 1970 yılında Sapanca Gençlik’te kaleci eldivenlerini eline geçiren 1977 yılında Demirspor, 1978’de 4 ay Ankara Demirspor ve Akyazı gençlik, Donatımspor, Harmanlıkspor, Sapanca Gençlik, Kozluk Gençlerbirliği Nuri Çelik’in kalecilik serüveninde son nokta olur. Nuri Çelik’in profesyonel hayatında ise 1984-85 yılında kalesini koruduğu Gölcüksporlu yıllar futbol hayatının içinde önemli rol oynar. Çelik ailesinde bir de Nuri Çelik’in babadan oğula kaleci olarak anılan Sakaryaspor’da da forma giyen Cüneyt Çelik’in de ismini buraya not etmek gerek.

YILDIRIM YILMAZ

Sapanca’nın futbol kitapçığında Kırkpınar Beldesi’nde Yıldırım Yılmaz’ın adı önemli bir yer tutar. 1978 doğumlu Yıldırım Yılmaz futbola K. Akınspor’da başlar, Kırkpınarspor’da devam ettirir. Futboldaki çıkışını Ankara Gençlerbirliği paf takımına taşır. 1997 yılında profesyonelliğe merhaba diyen Yıldırım Yılmaz iki sezon İzmitspor’da oynadıktan sonra Gümüşhane Doğanspor, Bucaspor, Turgutlu, Fethiyespor ve Gölcüksporla yüklü bir profesyenel bir geçmişi olan Yıldırım Yılmaz profesyonelliğe nokta koyduktan sonra Erdekspor, Hendekspor, Karasuspor ve Kırkpınarspor’da futbola nokta koyar.

CEVDET TANTA VE KADİR SEZER

Sapancalı Profesyonellerin futbol kitapçığında Kağıtspor, Kocaelispor ve Altınordu forması giyen Cevdet Tanta’nın ismi karşımıza çıkıyor. Karaaptiler’de futbol gözünü açan, Şekerspor’da yıldızı parlayan, profesyonel hayatta Karadenizspor, Sivasspor ve As Akyazıspor formalarını giyen Kadir Sezer’i de Sapanca’nın Yeşil Beyaz profesyonel oyuncuları içinde iz bırakan oyuncu listesinde ağırlamak, ona hakkını teslim etmek gerek. Kadir Sezer Sapancaspor’da da forma giydi. Başka kimler var? Vahit Akbaş, Tacettin Karabulut, Ahmet, Recep Yavaş, Ahmet Polat, Selçuk Kara ve Bülent Belat profesyonelliği yaşamış Yeşil Beyaz oyuncular olarak iz bıraktılar.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!