“sakaryamıza istikrar ve huzur tesis edilsin istiyoruz”

featured

“sakaryamıza istikrar ve huzur tesis edilsin istiyoruz”

Yönetim kurulumuzun dün akşam yaptığı toplantıda; Sakarya amatör futbol ailesinin içinde bulunduğu  olumsuzluklar  ele alınarak aşağıda belirlenen açıklamayı yapmayı uygun gördük….Bu vesile ile  yönetim kurulu olarak  yeni atanan Tezcan Demir  arkadaşımızı tebrik ediyor,allah yardımcısı olsun diyoruz…

*Öncelikle SASKF’ nu  kuruluş amacına uygun hareket etmesi gerekirken, kulüplerimizin seçme seçilme haklarını  elinden alarak onlara güvenmeyerek hiç bir söz hakkı vermeden onları yok sayarak  özerklik yasasını ayaklar altına almışlardır.

MADDE 7- Futbol İl Temsilcileri göreve seçimle gelirler.; Futbol İl Temsilciliği seçimleri 2 yılda bir Temmuz – Ağustos aylarında o ilde tescilli futbol kulüplerinin birer temsilcisinin katılımı ile yapılır. Diyor,da neden talimattaki seçime değilde,atamaya sığındınız…halbuki;

* Görevden alınan il temsilcisi 2012 yılında seçimle göreve geldi…2014 yılında görevi sona erdi..o yıl seçim yapılması gerekirdi..ancak mucbir sebebler yüzünden(hüseyin kama başkanın vefatı nedeni ile) seçim yapılmadı ve sayın ali arslan bu sefer  atama ile görevine devam etti. Görev süresi 2 yıldı..ve 30/06/2016 senesinde görevi doldu….talimata göre temmuz veya ağustos  2016 yılında seçim yapılması lazımdı…önce seçim yapalım dedi askf başkanı sonra vazgeçti…verdiği sözüde tutmadı.

*Soruyorum spor kamoyuna  “yıllardır hizmeti olan bir amatör spor sevdalısı böylemi gönderilmeliydi.”….hayır….hataları yokmuydu…vardı….ancak  30/06/2016 tarihinde görevi sona erdiği için  seçim kararı alıp bu işi özerklik yasası ve tff.talimatı gereği seçim sandığını kulüplerin önüne koysaydınız…hem kulüplerin hemde bu işe talip olanların seçme ve seçilme hakkını elinden almamış  oiacaktınız….hemde .bu kaosu amatör sporumuza  yaşatmayacaktınız……..ama dinletemedik sayın askf.başkanımıza…

*kulüplerimizin derdi…il temsilcisinin kim olduğu derdi yok. Sonuçta oraya gelende bizim ailemizden…yani kişiler ile bır sıkıntıları yok….bizim derdimiz. Biz kulüplerin yok sayılması,tek başına karar vermesi… askf- il tertip  kurulları-il temsilcisi-il disiplin kurulu ve hakem kurulu..nun uyum içersinde çalışması ,adilhane bir fikstur tanzim edip kurullarında eşitlik ilkesi ile hareket ederek  hayata geçirilmesidir.

* Bizler sizi seçerek o göreve getirdik..o zaman bizleri yok saymadınız da ,neden il temsilciliği belirlenmesine gelince atama gündeme getirdiniz. Seçimden Endişenizmi vardı  kulüplerin kararından;.o zaman askf.başkanlarınıda atama ile yapalım… yapmayın arkadaşlar .bizler  çoluk cocuğumuzun rızkınıdan heserek amatör futbolu ayakta tutmaya çalışan kişileriz…bizleri nasıl yok sayarsınız…bütün çabamız  en güzel hizmeti almak istiyoruz haklı olarak…bunuda bize ASKF başkanı ve yönetimi sağlamak zorunda….Kulüpleri ve kişileri kutuplaştıracak uygulamalarla bir yere varamayız.

*Yönetim kurulumuzun temmennisi odur ki ”Kulüplerin sendikası olan askf.nasıl tff.yi atama konusunda ikna ettiğse,en kısa zamanda  il temsilciliği seçimi yapılması için ikna etmesi gerekir….ki sakaryamıza istikrar ve huzur tesis edilsin…tabii hala kulüplerimizin sendikası iseniz”

Kulüpler birliği yönetim kurulu adına ; HÜSEYİN BOZ

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!