SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ‘YILMAZ VURAL’ EFSANESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ ‘YILMAZ VURAL’ EFSANESİ

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu’muzun düzenlediği konferansa katılan ünlü teknik direktör Yılmaz Vural Futbolun toplum psikolojisini dengeleyen en önemli etkinlik olduğuna dikkat çekerek “İşçi, fabrikatör, zengin ve fakir herkes tuttuğu takımı izlemek için aynı anda aynı statta oluyor. Atılan gole aynı anda sevinip üzülüyorlar. Ben gittiği tüm takımlarda oyuncularıma siz birer gladyatörsünüz diyorum. Bir hafta boyunca hazırlanıp sahada tüm oyuncular güçlerini sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

TÜRK FUTBOLUNUN  GELECEĞİNİ ANLATTI

Vural kariyerini, Türk futbolunu, Avrupa futbolunu, Türk futbolcuları, Türkiye’de spor eğitimini ve gelecek planlarını anlattı. Futbolun toplum psikolojisini dengeleyen en önemli etkinlik olduğuna dikkat çeken Vural, “İşçi, fabrikatör, zengin ve fakir herkes tuttuğu takımı izlemek için aynı anda aynı statta oluyor. Atılan gole aynı anda sevinip üzülüyorlar. Ben gittiği tüm takımlarda oyuncularıma siz birer gladyatörsünüz diyorum. Bir hafta boyunca hazırlanıp sahada tüm oyuncular güçlerini sergiliyorlar” şeklinde konuştu.

TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK YURTDIŞINDA ANTRENÖRLÜK YAPMAK İÇİN SORUN

Çalışma döneminde en mutlu olduğu anları Sakaryaspor’da yaşadığını söyleyen Vural, “Köln Spor Akademisi dünya çapında. Ben Ankara Spor Akademisini bitirdim. Daha sonra Köln Spor Akademisine gittiğimde bana ‘Sen lise mezunusun’ dediler. Türkiye’de okuduğum üniversiteyi orada kabul etmediler. Orada tekrar okula başladım. Bugün baktığımda iyi ki o dönemde yeniden başlamışım. Benim Türkiye’de okuduğum spor akademisinde bilgilerin 50 yıl geride olduğunu gördüm. Ben çift diplomalı bir antrenörüm” diye konuştu.

TÜRK VE MÜSLÜMAN OLMAK SIKINTILI BİR DURUM OLDU

Uluslararası başarısı olmayan bir Türk antrenörün yurt dışında çalışmasının mümkün olmadığını dile getiren Vural, “Şu an yurt dışında bir takımla çok anlaşma aşamasındayız. Anlaşmaya yakınız fakat Türkiye dışında Türk ve Müslüman olmak o kadar sıkıntılı bir durum haline geldi ki sizi benimsemiyorlar. Antrenörlüğünü beğeniyorlar ama karar vermekte zorlanıyorlar” şeklinde konuştu. Etkinlik sonunda bölümümüz adına Sayın Yılmaz Vural’a Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!