Sakarya hakemliği nereye koşuyor ?

featured

Sakarya hakemliği nereye koşuyor ?

Karaoğlan ve diğerleri

Haber : Nazım Aktürk

Sakarya Hakemliği son yıllarda olduğu yerde sayıyor. Bunu biz değil klasman verileri söylüyor. Erkan Engin Bildik isim. Süper ligden düştü şimdi TFF 1 liginde barınmaya çalışıyor. Bu sene ilk yarıda başarılı olduğunu ve de gecen yıla oranla daha sık maç alması yerini korumak adına bir şans olarak görmek gerek . Serkan Önsal , Burak Olcar C klasmanında geziyorlar. Zorlayan var mı? Bir ara Hüseyin Kaçar ve Levent Gümüşdere o mevki yi zorladı ama ,olmadı. Hüseyin Kaçarım kon diksiyon testi başarısızlığı saha içi başarının önüne set oldu ve Kaçar sonunda hakemliği bıraktı. Levent Gümüşdere gecen yıl C klasman köprüsünden geçiş vizesi alamadı. Alamaz tabi arkanızda sağlam duran ,lobi faaliyetleri iyi olan bir İHK olmazsa,klasman heyecanı başka bahara kalır. Gümüşdere bu sezon başı Bal liginde görev alma aşamasında ilk kon diksiyon testine takıldı. İkincisinde koştu ama MHK bu tip zikzakları olan hakemlere pek iyi gözle bakmadığı söyleniyor. Bu sene Bal liginde Bahadır İlerinin üst klasmana teklif edilme durumu  var. Buna karşın Hakem yüzü olarak Levent Gümüşderenin hala bir şansı var. Muhtemelen sezon sonunda bu ikiliden biri C klasmanı zorlayabilir.

HAKEMLERİN  AĞIRLIK MERKEZLERİ

Hakemlikte merkez egemenliği son yıllarda ilçelere kaymış gözüküyor. TFF 1 lig hakemi Erkan Engin,TFF 3 lig Hakemi Serkan Önsal ( Sapanca ) Burak Olcar ( Merkez) Yardımcı hakem klasmanında Murat  Taşçıkar, Suat Güz ( Merkez) Harun Pekyürek ( Sapanca ) Ve Atilla Karaoğlan TFF 2 lig hakemi olarak  son iki yıldır yıldızı parlayan Akyazı kökenli Hakemimiz .Bu değerlendirmenin içine Bal ( Bölgesel lig hakem klasmanını eklemiyoruz.

ATİLLA KARAOĞLAN 10 MAÇ ALDI

Akyazılı Atilla Karaoğlan ilk yarı itibariyle Sakarya Hakemliğinin TFF 2 liginde yönettiği maçlar, aldığı olumlu puanlarla Sakaryanın yüz akı oldu. Gecen yıl bir sezonda aldığı 12 maç barajını Atailla Karaoğlan yaptığı başarılı hakem yönetimi çıkışıyla daha ilk yarı itibariyle geçti ,geçecek. On maçta iki tam puanı ( 8.5 ) alan Atilla Karaoğlannın düşük puanı olmadığı için MHK den üst üste maç alarak TFF 1 ligini zorlamak adına bir çok rakibini ilk yarı itibariyle geride bıraktı. Türkiyede TFF 2 liginde düdük çalan ve ilk yarıda 10 maç Barajını yakalayan üç hakemden biride Sakaryanın Akyazı ilçesinden olan  Atilla Karaoğlan.  Karaoğlanın bu başarılı çıkışının içi iyi doldurulmalı. Sakaryanın yukarılarda tutunması klasman ateşinin yanması , Sakarya hakemliğinin birlik beraberlik resmi vermesi için klasman çıkışlarında İHK ile Dernek yönetiminin el ele tutuşması gerekir.

DEVAMI VAR MI ?

Erkan Engin, Atilla Karaoğlan, devamı var mı? Burak Olcar , Serkan Önsal yerlerinde sayarken ,onları zorlayacak hakem kalitesinin olmaması Sakarya Hakemliğinin handikabı. Sakarya jha kemliğinin b u sıkışıklıktan kurtulması için bu işe daha fazla zaman ayıraçak ,arayan ,tarayan İHK lere ihtiyaç var. Bakın bu gün Süper lig ve de klasman da ki zor maçları klasman dışı olan ,gelecek adına hiçbir beklentileri olmayan Arif Sucuoğlu, Gökhan Kahacıkı, Süleyman Hilmi Metin ve Hasan Kösemen gibi deneyimli hakemler yönetiyorlar. Sakarya  hakemliği ayaklanmak adına önce içinde birlikte olacak, sonrada onları yukarılara taşınabilecek misyonları olan İHK ler işbaşında olacak.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!