SAKARYA HAKEM ORDUSUNA KATILIM ARTARAK DEVAM EDİYOR‏

Türkiye Futbol Federasyonu, Merkez Hakem Kurulu ve İl Hakem Kurulu tarafından organize edilen Aday hakem kursu geçtiğimiz hafta sonu yapılan saha uygulamasıyla son buldu.

    4 gün süren kursta 1. gün dernek binasında kursiyerlere  mülakat yapıldı. 2 ve 3. gün Orhan Gazi Kültür Merkezinde aday hakemlere kural bilgisi anlatıldıktan sonra aday hakemler yazılı kural sınavına tabi tutuldular. 4. Gün Serdivan Hüseyin Ersin Stadında fiziksel testler ve kurallarla ilgili bazı hatırlatmalar yapıldı. Kursiyerlere saha çalışmaları yaptırılarak kurs sona erdi.

Aday hakem olmak için başvuran 135 kişiden,104 kursiyer evraklarını tamamlayarak  aday hakem olmaya hak kazandı.

 AKDÜLGER EĞİTİMCİ

11. Bölge Bölgesel Kurul üyesi  ve Bölge Eğitimcimiz Kerim AKDÜLGER’in 4 gün boyunca katılımıyla gerçekleştirilen aday hakemlik kursu tamamlandı. Kurs esnasında Kerim AKDÜLGER ve Ercan YILDIRIM aday hakemlere tavsiyelerde bulundular. Kerim AKDÜLGER zaman zaman üst klasman hakemlerimiz Erkan ENGİN ve Ömer Faruk YEŞİL’e söz vererek tecrübelerini genç hakemlerle paylaşmalarını sağladı.

 YILDIRIM GENÇ HAKEMLERİMİZE GÜVENİYORUM

İl hakem kurulu başkanı Ercan YILDIRIM yeni aday hakemlerin gelmesiyle hakem kadromuzun sayısı her geçen gün artmakta. Bu bizi de heyecanlandırıyor. Heyecanla ve istekle yapılan her işin başarı getireceğini bu çocuklara aşılıyoruz. Genç hakemlerimizin eğitimlerine önem veriyoruz.  Salı ve Perşembe günleri antrenmanlarımızda bayrak ve saha çalışması yapıyoruz. Buna ilave olarak haftalık kritiklerimize devam ediyoruz. Aylık MHK eğitimlerini de Bölge Eğitimcimiz Kerim AKDÜLGER’in katkılarıyla yapmaktayız. Ayrıca MHK’nin tavsiye ve uygulamalarını takip ederek genç hakemlerin sayısını arttırmaya devam edeceğiz. Cesaretle onlara amatör kümelerde maç verip yetişmelerini sağlayacağız.

Yorumlar kapalı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!