Sakaraspor’dan DMD Hastaları için çağrı

featured

Sakaraspor’dan DMD Hastaları için çağrı

Sakaryaspor’un DMD hastalığına dikkat çekmek için 2 sene önce yaptığı çağrısıyla başlayan projeye Türkiye ve Avrupa’dan bir çok kulüp destek vermişti.

Sakaryaspor’un DMD hastalığına dikkat çekmek için 2 sene önce yaptığı çağrısıyla başlayan projeye Türkiye ve Avrupa’dan bir çok kulüp destek vermişti. Yeşil Siyahlılarda bu sene öncesi de DMD hastalarına farkındalık yaratmak için bir paylaşım yaptı. Kulübün resmi sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda : ‘’ İki senedir olduğu gibi bu sene de DMD hastası kardeşlerimizin yaşadığı zorluklara dikkat çekme amacıyla #ShoesForDMD diyoruz! Sen de var mısın? Başakşehir’’ ifadeleri kullanılarak Süper Lig ekiplerinden Başakşehir’in etiketlendi.

Duchenne Musküler Distrofi (DMD) kas hastalıkları arasında en sık karşılaşılan hastalıktır. Sadece erkek çocuklarda görülen bir hastalıktır. Bu hastalıkta kas fonksiyonu için gerekli olan temel bir proteinin eksiktir. Bu proteinin yokluğunda kaslar giderek zayıflar, kas dokusunun yerini yağ dokusu alır.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!