Şahin Doğan

featured

Bu gün babadan futbolcu  Futbola hizmet çantasını Marmaris’e taşıyan bir Sakaryalı  genci kaleme alacağız.

Şahin  Doğan

Bu şehrin profosyenenleri yazı dizimize bu gün Babadan futbolcu  1984 doğumlu Doğan Şahinin futbol dolu yıllarını sizinle buluşturmaya çalışacağız. 2003 den 2013 kadar futbolda profosyenel yürüyüşü olan Doğan Şahinin  futbol çantasındaki yeşil Siyah yıllar  alt yapı ile üç,üst yapı ile bir yılla sınırlı kalmış. Sakaryaspora bir ara gidip gelen Doğan Şahin için ,onu çalıştıran, onunla bayağı zaman geçiren hocaların ortak kanısı, Hakan Şükürü andıran fiziği ile  ,kafa hakimiyeti ile olması gereken yere gelemeyen oyuncu olduğunu bize ilettiler. ) profosyenel, ( Amatör takım yıllarını futbol çantasına koyan Doğan şahini isterseniz biraz daha derinliğine size anlatmaya çalışalım.

SAKARYASPOR YILLARI

1984 doğumlu Doğan şahin bir zamanlar Erenler beldesporda oynayan ,beyefendi kimliği ile Amatör futbolda kendine iyi bir yer edinen Numan Şahinin oğlu. Futbol çantasında babadan futbolcu kimliği olan Doğan şahin  1999 yılında Sakaryaspor alt yapısına gelir. Hakan Şükür’ü andıran fiziği ,attığı kafa golleriyle ünlenen ,gelecek adına umut saçan Doğan şahinin alt yapı yılları üç yılla  sınırlı kalır. Sakaryasporla  alt yapıda geçirdiği Yeşil Siyah günleri anlatırken ,o yılların içinde yer alan Aytac Aklı, Hakan Özmertli, Gökhan Kabalı , Murat Görgem Dinçli  yıllarda Süper gençlerde Beşiktaşa karşı bir gol avarajlı kaptırılan şampiyonluğu  Doğan şahin anılar defterinden çıkartıp önümüze koydu. Doğan şahin o yıllardaki alt yapı oyuncu grubunun çok kaliteli olduğuna da dikkat çeken  bir futbol notu uzattı önümüze.

GÜMÜŞHANEDE HATRİÇK YAPTI

Sakaryasporda gol noktalarında umut olma  konusunda etrafa pozitif enerji salan Doğan Şahin 2002  de Yeşil Siyah profosyenel  mukavele imzalayan Doğan şahin o yıllarda Gümüşhanede Sakaryaspor adına üç gol atması ,tamam Sakaryaspor yeni Hakan Şükürünü buldu dedi ama  idman sevmediği söylenen Doğan şahinin bu çıkışı orda kalır. Buna karşın Doğan Şahin o süreçte  6 golle takımın en fazla gol atan oyuncusu olmayı başarır.2004 de  dışarıdan Sakaryaya  bir kez daha gelen Doğan Şahin bundan sonra  Sakaryaspor defterini kapatıp futbol çantasını dışarıya taşır.

DIŞ KARNESİ

Doğan şahin  Sakaryaspor dışında  han ki takımlarda oynadı? TFF deki futbol dosyasında 2003 de Corluspor, 2005 de Yimbaş Yozgatspor, 2006 da Samsunspor, 2007-2010 yılları arasında en uzun süreli olarak Akhisar forması giyen Doğan Şahinin  daha sonraki futbol durağı 2011 de Bandırmaspor,2012 de 1922 Konyaspor,  2013 de Tokatsporda forma giyen Doğan Şahinin profosyenel anlamda Tokatspor son takımı olur.

AKHİSARDA  UNUTULMAZLAR ARASINA GİRDİ

Doğan şahinin futbol karnesine baktığımızda onun Akhisarda futbolda  yaşadıkları futbol çantasına yerleştirdiği önemli güzelliklerle ,önemli anılarla dolu. Akhisarda şampiyonluk yaşayan ,Akhisarda gol kralı olan Doğan şahin bu süreçte teknik adam olarak Hamza Hamzaoğlu ile çalışır. Akhisarda geçirdiği dört sezon onun futbol hayatındaki önemli çıkışları kapsadığını ondan dinlerken ,Doğan şahinin tembel yakıştırması yapılan futboluna, biraz haksızlık yapıldığını fark etmek gerek. Doğan şahinin oynadığı süreçte Akhisara kattığı hizmetler,burada yaşadığı şampiyonluk vede TFF 3 ve 2 de  gol kralı olması ,kulüp tarihine geçtiğinden gecen şubatta ona Akhisar yönetiminin ,Akhsarın geçmişi yaşayan  oyunculara plaket verdiğini ,bu plaket onurunu Doğan şahininde yaşadığını ben bilmiyordum ,umarım bu yazı dizisini okuyup Doğan Şahinin bu özelliklerini bilmeyenlerde bilgi sahibi olmuşlardır.

AMATÖRLÜK YILLARI EGEDE  GECER

2002 de başlayan Profosyenel futbol yaşamına 2013 de Tokatsporda  nokta koyan Doğan Şahin  2014 de amatör futbola hizmet çantasının kapılarını Marmaris gençlikte açar. Doğan Şahin Profosyenel futbol geçmişini Ege kıyılarına taşıdıktan sonra ,burada tam sekiz takımın formalarını giyer. Bu takımlar içinde Marmarisspordan başka  Salihli Belediyesi, Koca Çeşme , Cumhuriyet Mahallesi, Torbalıspor, Akşehirspor, 1954 Kelkit Belediyesi. Yıl 2018  Datca Belediyesinde  oynadığı son amatör takım olur Doğan Şahinin.

MARMARİS 1923 DE  TEKNİK ADAM

Doğan Şahinin 19 yıla sığdırdığı Profosyenel vede Amatör yılları bittikten sonra ,Teknik adamlık için kolları sıvadığını görüyoruz. Futbolda amatör yıllarına merhaba dediği Marmarise yerleşen Doğan Şahin bu gün ne yapıyor?  Doğan Şahin futbol sonrası B lisansını cebine koyan  Doğan Şahin şu sıralar Marmaris 1923 de Sakaryaspordanda arkadaşı Murat Görkem Dinç ile beraber çalışıp ,Muğlalı,Marmarisli geleceği olan Gençlerin futbol geleceklerine Teknik adam olarak katkı vermeye   başladı. İki Sakaryalı gencin Türkiyenin aydınlık şehri olan Muğla’nın Marmaris ilçesinde futbola hizmet için soyunmalarını ,çağdaş gençleri futbol bahçesinde eğitmesini önemsemek gerek. Doğan Şahin B diplomasını bir tık yukarıya çekmek  adına ,A diploması almak için Murat Görken Dinç ile  Tüfada muracat ettiğini braya not olarak düştükten sonra Doğan şahine,Murat Görkem dince teknik adamlık yıllarında başarılar dileriz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!