PLAY-OFF ÖNCESİ

featured

PLAY-OFF ÖNCESİ

Dokuz hafta üst üste zorluk derecesi yüksek maçları kazanan bir takımın üç hafta hiçbir maçı kazanamamasını formsuzlukla açıklayamayız herhalde.

 

Sakaryaspor takımı ödemelerin yapılmamasından dolayı el frenini çekmiş gibi görünüyor. Bunu sadece sonuçlardan söylemiyorum. Bayrampaşa’daki o halsizlik dokuz hafta maç kazanmış bir takımdan çok daha uzak bir moral motivasyon tablosu sermişti önümüze. Nitekim cezasını son dakika bir golle ödedik. Arkası da geldi.

 

Bu iş en nihayetinde profesyonel bir iş. Haksız diyeceğimiz yüksek rakamlarda oynasalar bile futbolcular kendilerine vaadedilen, sözleşmelerinde yazılı paralarını istiyorlar. Bunu da şehre, halsiz bir şekilde sahaya çıkarak duyuruyorlar.

 

Ancak burada suçlanması gereken futbolcular değil; ayağını yorganına göre uzatmayan, en kritik virajda kasayı boşaltmış durumda olan Sakaryaspor yönetimidir. Bunca harcanan para, bunca kampanya, bunca tribün hasılatına rağmen şu an kasa boş demek Sakarya şehrine bir nanik çekmektir

 

Böyle bir durumda Sakaryaspor yönetimini sadece şeffaf olmamakla, tüzükte yazan denetim süreçlerini işletmemekle suçlamakla yetinemeyiz, yönetimin aynı zamanda kulübü sadece birilerinden para isteyerek, siyasilere, sivil toplum örgütlerine yaslanarak maddi gelir elde etme kolaylığına düştüğünü de ifade etmeliyiz.

 

Oysa Sakaryaspor yönetimi geçtiğimiz bu on iki ayda farklı kalemlerden yeni gelirler de elde edebilirdi. Sadece store’u hareketlendirerek ağır sözleşmeleri olan bir kulübü sezon sonuna getirmek mümkün değil. Selahattin Aydın yönetimini eleştirdiğimiz birçok konunun içten içe Sakaryaspor’da devam ettiğini görmek Mayıs ayına girmek üzereyken ne kadar üzücü.

 

Sakaryaspor’a aday olan insanlar bu işin, benim paralı arkadaşlarım var gerekirse cebimizden öderiz gibi eski kafa bir metodla dönmeyeceğini ne zaman anlayacak?

 

Hâlbuki bu yönetim başlangıçta bizi umutlandırmıştı. Kusura bakmayın biraz kızgınlıkla söylemek durumundayım: sadece golleri alkışlayan bir şehre bu da müstehak.

 

İşin yönetimsel tarafı böyle karamsar. Fakat benim umudum sahada devam ediyor. Sakaryasporlu futbolcular bu haftaki Maltepespor maçını kazanarak ikincilik koltuğunu koruyacak ve yüksek ihtimalle eşleşeceğimiz Bayrampaşa’yı eleyip finale kalacaktır. Bunları yapmak için maç başı paralarının ya da primlerinin ödenmesini beklemeyecektir.

 

Onlar kafalarını çevirip tribündeki  heyecana şöyle bir göz atsalar bir sıfır öne geçeriz zaten. Kaldı ki bu şehre uzun yıllar beklediği bir şampiyonluğu getirdikleri zaman hak ettiklerini elde edilecek gelirden fazlasıyla alırlar. Gönülleri rahat, bacakları sağlam olsun.

Kadir Korkut

———————————————————————————————————

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!