Pıcır İsmet ve Sarı İhsan

featured

Bu şehrin profosyenenlerinde bugün takvim yapraklarını 1965 yılına yani geriye sarıyoruz

Pıcır İsmet ve Sarı İhsan

Sakarya’nın profosyenelleri yazı dizisinde bu gün takvim yapraklarını çok gerilere doğru çeviriyoruz. Bu şehrin profosyenneleri yazı dizisini kaleme alırken Yeşil Siyahlı Sakaryasporun  içinden çıkan ,bu şehirde yetişip dışarıya açılan Sakaryalı gençleri kaleme alırken  kuruluş yılını ,o süreçte bu şehirde doğup büyüyen Sakaryalı  iki önemli ismi kısa sözlerle anmak içimizden gelmedi.  Bu gün size  Sakaryaspor tarihine mal olmuş çok özel iki ismi sizlere dilimin döndüğünce anlatmaya çalışacağım.

İKİSİNİDE İZLEDİM

Bu şehrin profosyenenleri yazı dizisinde mazi de kalmış yılları geriye sararken benimde çok yakından seyrettiğim iki ismi size tanıtmaya ,onları anlatmaya çalışşaçağım. Sakaryasporda efsane olmuş İhsan mahyalıyı Şekerspor’da, Sarı İhsanı Ada Gençlikte  izleme şansı olan bu şehirde yaşı kemale ermiş isimler arasında yer aldığımı bu vesileyle de yaşımın yetmişlere merdiven dayadığını  sizlerle buluşturmak zorunda kaldım.  İsmet Kahyalı ve Sarı İhsan Özpek  li yeşil siyah yıllara dönerek bu iki ismi sizinle tanıştırma zamanı geldi.

NAMI DEĞER PICIR  İSMET

Sakarya Amatör futbolunda 1960 yılları sonrası  ismi hep şampiyonluklarla anılan  Şekersporda Pıcır lakaplı bir oyuncu vardı. 1942  Sakarya doğumlu İsmet Kahyalı  Şekerspordan evvel Sakaryada  o zamanın Gençlerbirliği takımınında formasını giydikten sonra  Şekerspora transfer olur.  1965 yılında   GB, Ada Gençlik ,İdmanyurdu ve Güneşsspor takımlarının birleşmesi sonrası kurulan Adapazarıspor takımın oyuncu kervanına Pıcır İsmette katılır.

GS DAN DÖNDÜ

1965 den 1975 yılına kadar Sakaryaspor formasını sürekli giyen ,Yeşil Siyahlı ekipte  kaptanlık mertebesine ulaşan ,10 yıl sürekli Sakaryaspor formasını giyerek Sakaryasporun efsane futbolcuları arasına giren İsmet Kah yalı Sakaryasporda oynarken Gündüz Kılıç vasıtasıyla  GS  getirilir.  Sakaryaya mal olmuş  İsmet  Kahyalının GS gitmesi sonrası şehir ayaklanır. Aile baskısıda devreye girince Pıcır İsmet duygusallık sonucu Sakaryaspora döner ve futbola burada  1975 yılında nokta koyar.

ŞİMDİ İSTANBULDA

Sakaryadaki futbol hayatına nokta koyduktan sonra İsmet Kahyalı bir süre doğup büyüdüğü Sakarya’da kalırken 4 yıl kadarda Sakaryaspora antrenör yardımcısı olarak hizmet ettikten sonra İstanbula yerleşir. Şu sıralar İstanbul’da  hastalıkla boğuşan sağlığına kavuşmak adına dedavi gören Pıcır İsmete sağlıklı günler dilerken Yeşil Siyah  futbol tarihine verdiği katkılardan ötürü kendisine teşekkür etmek isteriz.

NAMI DEĞER SARI İHSAN

İhsan Özbek 1945 Sakarya doğumlu bir savunma oyuncusu. Futbola  Ada Gençlikte başlayan daha sonra Kutahya Linyitspora giden Sarı İhsan 1965 de kurulan Sakaryaspora geri dönen ,o gün ki tarihi kadroda direk yer alan bir savunma oyuncusu.

NERELERDE  OYNADI?

Sert şutları ile bilinen attığı frikikler zor tutulan Sarı İhsanın Gaziantep’e, Beşiktaş’ta oynarken Boluspora attığı frikik golleri hala bu şehirde, isminin geçtiği yerlerde konuşulur. İhsan Özbek Sakaryaspordan sonra  Balıkesir spora transfer olur.

GÜNDÜZ KILIÇ BJK TAVSİYE ETTİ

Sarı İhsanın futbol hayatında BJK  da yer alır. GS lı Baba Gündüz Kılıç tarafından keşfedilen İhsan Özbey’in futbol hayatında Siyah Beyaz yıllar bayağı önemli yer kaplar. Ne var ki asi ruhu Siyah beyazlı takıma mal olmuş oyuncularla ters düşmesi sonrası İhsan Özbeyin BJK yılları iki yılla sınırlı kalır.

SAKARYASPORA DÖNÜŞ

BJK taştaki fırtınalı günleri kısa süren Sarı İhsan  tekrar yuvaya döner.  Sakaryasporun Bülent Gizle Trabzon’la şampiyonluk için çekiştiği  yılın içinde yer alan İhsan Özbek futbol hayatının son yıllarını yeşil Siyahlı forma altında  geçirir.  1976 yılında Sakaryasporda futbola veda eden İhsan Özbek daha sonra  Balıkesire yerleşir. Şu sırlar sarı İhsan  Balıkesir Altınolukta yaşıyor. Bu yazı dizisi sayesinde tekrar anımsadığımız efsane sakaryasporlu oyuncular arasında yer alan Pıcır İsmete, Sarı İhsana sağlıklı nice yıllar dileriz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!