Patlayıcı Oyuncu

featured
Patlayıcı Oyuncu
Biraz şakayla karışık şöyle dedim maçtan sonra:
Ortasahamıza buğday eksen nisanda hasat yaparsın. Nisana gönderme yapanlar bu hasat zamanını da hesaba katsın. Keşke dedikleri gibi olsa da şampiyonluk sevinciyle sahaya giren çocukların çıplak ayakları buğdayları budasa. Keşke diyorum çünkü Sakaryaspor’un ortaya koyduğu oyun bu ligden direkt çıkabilecek liderlik havasından uzakta.
Bence şöyle dua etmeliyiz: inşallah play-offlara kalırız. Geçen sezon Kolgu ile başlayan ve diğer hocalarla devam eden pozisyon üretememe hastalığımız sürüyor.
Teşhis belli. Doktor nerede? Bence yönetim bir hava yakalarız, adı yeter umuduyla Tuncay Şanlı’ya sarıldı ama bunu yaparken hastalığa son verebilme ihtimali daha kuvvetli olan Cambaz’ın geçen yılki ve sezon başındaki başarısını bir çırpıda unuttu. Artık olan oldu, bize bu şartarda fikir sunmak, destek olmaktan başka bir iş düşmez. Sakaryaspor’un numaralı tribünden çektiğim röntgeni var elimde. Omurgada kırıklar var, kaburgalar ezilmiş, ayak tarak kemiğinde iki çatlak Sakaryaspor’un koşmasını engelliyor.
Tek sağlam yeri kolları. Yani kanatlardaki Canberk’i ve Fikret’i. Midede problem yok çünkü orada Bekaroğlu var. Aytaç ve Zafer’i de düşünürsek bu sene sindirim problemi yaşamayacağımız belli. Az gol yeriz. Peki gövdede yaşanan halsizliği neyle önleriz? Kanımızı kızıştıracak oyuncular nerede diye bağırasım var. Nerede Aydın Tuna, Aygün ve Erkan, Tuncay Şanlı’nın Beckenbauer gibi top sürmeleri nerede? Bize fark yaratacak ayaklar lazım. Son dakikada, o kritik anda. Geriye ya da yana değil dikine! Futbol genelde kafa kafaya giden bir oyun. Hele bu ligde. Euro 2016’yı hatırlayın, ne kadar sıkıcıydı milli takım. Neden? Çünkü ortasahası sadece top yapabilen oyunculardan kuruluydu. Kalp yetmezliği çeken bir hasta gibi sahada yürüyerek oynuyordu. Sakaryaspor’un da hastalığı aynı. Sokak tabiriyle bize, çalım atacak risk alacak futbolcular lazım.
Bu kadroda bunu yapabilecek bir tane patlayıcı oyuncumuz var: Enes Ata. O da yedek. Profesyonelligine dikkat ettiği sürece Enes bu takımın vazgeçilmezi olmalı. Hem de kenarda değil, en önde! Yumuşak bilekli abilerinin ona atacağı uzun ya da ara toplarla gole şimdikinden daha yakın olacağımıza inanıyorum. Kadir Korkut
Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!