PANORAMA

featured

PANORAMA

Bu hafta Sakaryaspor açısından çok da abartılacak bir karşılaşma oynanmadı. Daha kendi nüfus kağıdını bile çıkaramayacak düzeyde, reşit olmayan Mustafa ile oynayan,en yaşlı oyuncusu 23 yaşında olan Gaziantepspor fazlaca direnç  gösteremedi. Bu tür takımlar erken gol yerse dirençleri en alt düzeye iner,kırmızı siyahlı ekip de bunu yaşadı.

Çift forvet oynamak rakibi düşündüğümüzde mantıklıydı. Takımın 748 dakikadır gol yememesi de en büyük artı…Sanırım bu defans olgusu Sakaryaspor’a sorun yaşatmayacak,keza kaleci de…tüm bu hengame içinde olan Burak’a oldu. Sezon öncesi belki de takımın belkemiklerinden biri olarak addedilen oyuncu şimdi doğal olarak yedek bekliyor. Bu köşede yenildiğimiz Sarıyer maçıyla ilgili verdiğimiz arızayı İsmail Ertekin giderdi ve Savaş Tağa yerine Serkan montajı yapıldı ve şu ana dek bu operasyon olumlu sonuçlar verdi. Kanımca gelecekte bu takımın bonservis halkasında en yüksekte Serkan olacak.

Seyirci konusunda biraz farklı düşünüyorum. Eski statla kıyaslarsak seyirci sayısında düşüş yok. Eğer artış hesap ediliyorsa sıkıntı orada. Nüfusu her geçen gün artan Sakarya’da bu artıştan yeşil siyahlılar da pay almalıydı ama şu ana dek bu gerçekleşmedi. Şehrin gelişim noktasının tersine istikamette olan bu futbol mabedinin tam ayak alışkanlığı kazanması biraz zaman alacak gibi.

Uzun vadede Sakarysapor ,stadın isim hakkının satışını ciddi manada düşünmeli,kulübe en büyük gelir getirecek kalem budur. Tabii bu arada stat sağlam kalırsa… Tahmin ediyorum Sakarya’nın en pis insanları maça gelmekte. Pırıl pırıl olması gereken stat insanlarımızın temiz olmama ısrarıyla çöp yuvasına dönüşüyor,koltuklar hırpalanıyor,duvarlar çiziliyor,musluklar kırılıyor. Sanırım bu biraz da ahlak meselesi… Hatta namaz kılınan mescitler bile pis,insan namaz kılmayı başarıyla gerçekleştiriyor,aynı insanın kirlettiğini de üzülerek görüyoruz.

Hendekspor-Serdivanspor maçı da heyecanlıydı. Ligde ilk yılını yaşayan Hendekspor’un büyük bir şansı var. Çünkü 7-8 yıldır yakından takip ettiğim bu ligde ilk defa İstanbul takımları bu kadar zayıf.İl takımı Bartın da dağılacak bir görüntü veriyor. Tahmin ediyorum Hendekspor’un en ciddi rakiplerinden biri Karadeniz Ereğli takımı olacak. Takımı bekleyen en büyük sıkıntı bence sürdürülebilir liderlik psikolojisi olacak. Bu mental bir durum. Kasım ayından Nisan’a kadar bu kafa yapısını korumak esas mesele bence. İçinde daha önce Karasuspor’da oynamış dört oyuncunun olduğu Hendek’in 3.lige çıkması gerçekten istediğim bir şey. Sakarya futbolunu bir kez de böyle deneyelim,iki profesyonel takımlı süreç bakalım ne kazandıracak? Bu arada Serdivanspor’u da kötü bulmadığımı ,standardını koruduğunu belirtmeliyim.

Devre arasındaki takviye sürecini bekleyen Karasuspor belki de umutsuz gittiği Bursa deplasmanından üç puanla bile dönme şansını elde etti. Ama bu kadronun 9 kişi oynaması gerçekten çok büyük sıkıntı,maçın son dakikaları sarı kırmızılı ekip için oldukça zor geçti. Karasuspor’un bu görüntüsünde en az suçlu olanlardan biri de Serdar Ergelen. Genç hoca tüm çabasıyla var olan malzemeden lezzetli bir yemek yapma peşinde.Şimdi kuzey ekibi ilk yarının sonuna kadar oynayacağı zorlu fikstürde, Serdivanspor ile olan makasın mümkün olduğunca açılmamasına çalışacak.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!