Pamuk eller cebe

Pamuk eller cebe

Bu yazı neden, niçin diye yazılmamıştır. Tamamen Karasu Aziziyespor U- 17 Futbol Takımının başarısının öyküsünü anlatmaktadır.

Öncelikle Sarı-Lacivertli ekibimizin gençlerini yürekten kutluyorum. Emeği geçen herkese de gazetemiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Aslında Aziziyespor  U- 17 Futbol Takımı, ilçemiz Karasu adına bir tarih yazmıştır. Yazılan bu tarihe saygı ve sevgide bulunalım. Elbet yetmez bu. İlçe olarak hepimizin pamuk ellerimizi cebimize atmamız, karınca kararınca maddi destek sağlayıp bu gençlerimize sahip çıkmamız gerekir.

Karasu Aziziyespor’a sahip çıkalım ki, gideceği Türkiye Şampiyonasında hepimiz adına başarılı olsun.

Tabi bu asli görev en başında Karasu Belediyesine ait. Verilecek destek, bana göre Belediye Başkanımız Mehmet İspiroğlu’nun iki dudağının arasında. Kısacası bu gençler olmazsa olmazımız olmalı,

Karasu Aziziyespor, kuralar çekildikten ve gideceği il belli olduktan sonra en az bir hafta önceden kampa girmeli.

Aziziyespor’un amacı ilimizi ve ilçemiz Karasu’yu Türkiye Şampiyonasında en iyi şekilde temsil etmek. İşte o nedenle de öncelikle Karasu’nun bu takıma sahip çıkması şart.

Şimdi gelelim bu yazılan destanın öyküsüne. Karasu Aziziyespor, çok değil 6 yıl önce başladı alt kategorilerdeki çalışmalarına. Sevgili Başkan Reşit Yetim kardeşim ile yönetimi, radikal bir karar alarak tamamen alt yapıya yönelmeye karar vermişti. Çünkü kendileri de gördüler ki, taşıma su ile değirmen dönmüyor.

Her yıl, tabiri caizse tonlarca para harcayarak Süper Amatör Ligde bir düştüler, bir çıktılar. Sonra da milat olan işte bu kararı alarak bence çok doğru bir hareketi başlattılar. Her yıl para harcayarak yok olmaktansa, tamamen gençlere yönelim geleceği garanti altına almak en mantıklısıydı.

Öyle de oldu. 6 yıl önce başlatılan o hareketin meyveleri bugün alınıyor. Başkan Reşit Yetim, eski futbolcusu, yeni antrenörü, Beden Eğitimi Öğretmeni Ersin Türker ile birlikte çıktığı bu yolda başarıya ulaştı.

Bu iş için tamda biçilmiş kaftan olan Ersin Türker, belirlediği program dahilinde, 50 minik sporcu ile yola çıktı. Daha ilk yıl Sakarya akademi futbol ligine katıldılar. İşte o gün o takımda oynayanlar, bugün ilçemizi Türkiye Şampiyonasında temsil edecek olan gençler haline geldiler.

O zaman 12 yaşında olan o gençler, büyüdüler, serpildiler ve onca para harcayan rakip takımlara futbol dersi verir hale geldiler. Bugüne kadar yaşadıkları mağlubiyet acıları hem onları, hem de Antrenörleri Ersin Türker’i hiç yıldırmadı. Hepsinden bir ders çıkardılar. Arkalarında da dağ gibi bir yönetim olunca, bugünlere gelindi.

Karasu Aziziyespor’un bir diğer şansı Şaban Altay’dır. Tam bir futbol sevdalısı olan Şaban amcalarına yürekten bağlı olan bu gençler, bugün ilimiz futbolunda markalaşmış olan takımları tek tek geçerek, hem de Play-Off gurubunda lider olarak Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar.

Bu başarıda emeği geçen birçok ismi unutmuş olabilirim. Beni affetsinler. Başkan Reşit Yetim, Genel Kaptan Şaban Altay ve Antrenör Ersin Türker’in yoğun gayretleri ile U-17 Gençler Liginde şampiyon olan Karasu Aziziyespor’u yürekten kutluyor, katılacağı Türkiye Şampiyonasında başarılar diliyorum.

Her maç öncesi Başkan Reşit Yetim’in Mahalle Kıraathanelerinde elinde tepsi ile dolaşarak, bir gün sonrası için yardım toplamasını asla unutamam.

Yeri gelmişken, bir sözümde Sakarya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (SASKF) Başkanı Sayın Yaşar Zımba’ya. Kongre öncesi her kulübe maddi yardım sözü vermişti sevgili Zımba.

Bence Türkiye Şampiyonasına giden kulüpleri ön planda tutmalı. Bu yeter de artar bile. Şen ve esen kalın.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!