Özsoy, Avrupa Şampiyonlarını ağırladı

featured
  1. Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’na 84 kişilik sporcu kadrosu ile katılan Wushu Kung Fu Milli Takımı, Avrupa Şampiyonasını 28 altın, 26 gümüş, 18 bronz madalya ile tamamladı. 25 ülkenin katıldığı şampiyonada toplamda 72 madalya kazandı.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Moscow Wushu Palace’da  düzenlenen şampiyona 25 Nisan’da başladı. 7 gün süren 5. Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’na 47’si Qinda, 37’si Taolu’da olmak üzere toplam 84 sporcu, 11 antrenör ve 2 hakem ile katılan kafilemiz yurda mutlu döndü.

Rusya’daki Avrupa Şampiyonasından madalyalarla ayrılan Sakarya’lı Wushucuları ağırlayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy, sporcuları ve antrenörleri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Qinda branşında 33 bay, 14 bayan toplam 47 sporcu ile katılan Milli Takım 32 final maçında 17 şampiyonluk kazandı. Şampiyonada yarı finaller sonrasında 10 bronz madalya alan milli sporcularımız 15 final mücadelesinde de gümüşte kaldı. Qinda Milli Takımı 11 altın madalyalı ev sahibi Rusya’nın önünde 17 altın madalya ile şampiyon oldu.

Taolu Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nı 10 altın, 11 gümüş ve 7 bronz madalya ile tamamladı. Tuishou’da ise 1 altın ve 1 bronz alındı. 16 bay, 21 bayan olmak üzere toplam 37 sporcusu ile mücadele veren milli sporcularımız toplamda 30 madalya ile genel klasmanda Rusya’nın ardından Avrupa 2.si oldu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!