ONUN ADI RİVA’YDI

featured

ONUN ADI RİVA’YDI

Sakarya Amatör ve profesyonel takımlarını yakından takip eden antrenörlerden Hüseyin Düzenli ile Rüstemler tesislerinde bir Sakaryaspor antrenmanında tanıştık. Daha sonra bize gelerek bizimle sohbet etti. Sohbet ettikçe eski anıları canlandı ve daha sonra bir kez daha gelerek hala dimdik ayakta durduğunu ve hırsıyla kendisi ile analaşabilecek bir takımla çalışmak istediğini söyledi. Kendisi ile yaptığımız söyleşide ise futbolculuk ve antrenörlük yaşamını elinde bulunan eski gazete ve fotolarla anlattı.

HÜSEYİN DÜZENLİ KİMDİR ?

Şu anda 76 Yaşında olan Hüseyin Düzenli 1964 Yılında Atletizm sporuna başlamış ve bazı rekorlar kırarak bu yaşantısını sürdürürken arkadaşlarının da ısrarı ile 1965 Yılında Güneşspor kulübünde futbola başlamış. 1966 Yılında ise o zamanların efsane takımı Sakarya Şekerspor’a transfer olmuş ve o zamanın Efsane antrenör Murat Özpoyraz ile çalışmış, ünlü Nihat Çetin’leri ve arkadaşları ile birlikte takımda forma bulmuş. Hatta bize gösterdiği fotoğraflarda bu efsane futbolcularla Şeker sahasında antrenmanlar sırasında çekilmiş görüntüler vardı. Hüseyin Düzenli daha sonra 1967 Yılında vatani görevine gitti ve orada Alay takımında başarıyla oynadıktan sonra, askerliğinin bitimi ile o zamanların Kocaeli’nin ünlü takımı Petrolspor’a transfer olmuş, bu kulüpte 6 Sezon santrfor oynamış ve her sezonda gol krallığını kıl payı kaçırmış.Aynı zamanda Petrol Ofisi dolum Tesislerinde de çalışan Hüseyin 1970-1971 Sezonunda Kağıtspor’u yenerek şampiyon olmuş Petrolspor’un da unutulmaz futbolcularından biri olmuş. Beykoz’la yaptıkları bir hazırlık karşılaşmasında yaptığı hareketlerden sonra “ Riva “  Lakabını almış olan Hüseyin daha sonra Beykoz’dan teklif almış ancak 4 Yıllık sözleşme istediklerinden dolayı kabul etmemiş.

FOTO: Adaşekerspor’da antrenmanda 1-2

ANTRENÖRLÜK YAŞAMINA DEVAM ETMEK İSTİYOR

Uzun bir süre futbola ara veren Hüseyin Düzenli 1986 Yılında İzmit Başaranspor’da antrenörlük hayatına başlamış. Daha sonra da birçok 2. Amatör Küme takımlarını çalıştırmış, Bölgesel Amatör Ligde de birçok hizmeti olan Hüseyin Düzenli çalıştırdığı takımlardaki hırsı ve düzenli çalışmaları ile dikkatleri çekmiş. Şimdilerde Adapazarı’ndan evli oluşu nedeniyle aile durumundan Adapazarı’nda ikamet ediyor. Sürekli olarak amatör takımların maçlarını ve çalışmalarını izleyen TFF B Lisansına sahip Hüseyin düzenli eğer anlaşma sağlanabilirse Süper Amatör veya 1. Amatör Kümede isteyen her takımla çalışabileceğini ve tekliflere açık olduğunu söyledi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!