Önümüz Açıldı

featured

Sakaryaspor ’un zorlu fikstür dönemini olabildiğince kazasız atlattığını söyleyebiliriz. Bundan sonra kendi ipimizi kendimiz kesme özgürlüğüne sahibiz. Birkaç hafta üçüncülük koltuğunu koruyabilirsek, burada kalışımızı perçinleyecek puan farkına da yüksek ihtimalle ulaşacağız. Çünkü biz ciddiye aldığımız takdirde tüm maçları kazanabileceğimiz takımlarla oynayacakken rakiplerimiz birbirleri ile oynayacak.

Yarınki maçta Şanlıurfaspor’un düşmemek için canhıraş bir şekilde üzerimize geleceği anlar olacaktır. Biz bu anları sakin karşılayabilirsek, ayağa oynayabilirsek arkada boş alanları yetenekli oyuncularımızla doldurmaya başlar, beklediğimizden daha rahat goller de bulabiliriz.

Önümüzdeki süreçte Sakaryaspor’u en çok zorlayacak iki deplasmandan biri Urfa olacaktır. Diğer dikkat edilmesi gereken deplasman kapalı transfer tahtasına rağmen yukarıya oynamakta ısrar eden Erzurum. Urfa maçını kayıpsız atlattığımızda çıkışta bir Boluspor’u evimizde ağırlayacağız. İçeride bizi her zaman zorlayan bir ekip olmuştur Boluspor. Geçen sezonun sonuna doğru son dakikalarda elde ettiğimiz bir beraberlik vardı ki, bizi doğrudan Süper Lig’e çıkmaktan etmişti. Önümüzdeki iki maçı altı puanla tamamladığımız takdirde üçüncülükten emin bir şekilde bahsetmeye başlayacağız. Tuncay Şanlı son maçlarda Kasongo’yu daha çok oyunda tutmaya çalışıyor. Bence bu maçı önde tutmak, gol yememek için önemli bir hamle. Her ne kadar Kasongo geçtiğimiz yılı aratıyor olsa da; gücüyle, mücadelesiyle rakip savunmayı ve ön libero oyuncularını tedirgin edebiliyor, oradaki pas bağlantılarını tehdit ediyor. Rakibin bu yıpranmış savunmasına Roshi, Del Valle, Murat Cem gibi arkadan gelen oyun kurucu kafalar hücum ettiği anda daha rahat gol bulabiliyoruz. Doğrudan gol sayısında Kasongo etkili gözükmüyor olabilir fakat arkadaşlarına alan açmakla, stoperleri üzerine çekmekle yine katkı vermeye devam ediyor.

Devre arası Samed Onur, Muhammet Himmet Ertürk ve Koray Kılınç gibi takıma katkı sağlayacak oyuncularla kulübemizdeki alternatif imkânı artmış oldu. Çağlayan Menderes’in geçen yılki duygusal kayboluşunun akabinde kendine gelmiş görüntüsü stoper mevkiinde de Şanlı’nın elini güçlendiriyor. Çağlayan oyun kurmakta emsallerinden önde olduğu için daha çok tercih ediliyor diye düşünüyorum. Şaka değil, bu pozisyonumuzu korursak Süper Lig’e tek maç kalıyor. Dahası, avantajlı bir fikstür içinden Göztepe’yi yakalamak da güzel bir umut. Neden olmasın?

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!