Onarım vakti

featured

Onarım vakti

Sakaryaspor  üçüncü maçında üç puanı cebinde buldu. İyi oyun, doğru oyuncu tercihleri, kazanma arzusunu bu maç sonrası allayıp pullayıp sizinle paylaşmıştım. Bitti mi? Ahmet Yıldırımın üç maç sonuna taşıdığı oyuncu tercihleri şıp diye santraya oturmadı. Üçüncü maçta biraz doğru oyun seçimi, biraz hırslı oyun Hacettepe galibiyetini Rüstemlere taşıdı. Öyle gözüküyor ki Ahmet Yıldırımın, Sakaryaspor üzerinden yapacağı Oyuncu Mühendisliği tercihleri  bir süre daha devam edecek.

ÜÇ PUANIN GİZLEDİKLERİ

Sakaryaspor Ankaraya giderken maç öncesi senaryolar içinde neler vardı? Bir kere puan kaybı halinde Ahmet Yıldırımın biletinin kesilme olasılığı büyük bir ihtimal olarak ortada duruyordu. Sakaryaspor kazandı ,Teknik adamın  eli güçlendi. Bu elin güçlü hali nereye kadar sürer? Hacettepe galibiyetinin üzerine yenileri gelirse bu böyle sürüp gider. Hem sonra iki üç hafta içindeki teknik adam değişimi de ,olası eksiklerin önünü şıp diye kesmez. Sabır bu işin içindeki ince ayrıntı. Hacettepe galibiyetine bakarak bunu böyle yorumlamıyoruz. Futbolda bazen  sabır sonu ayaklanmalar devreye girebiliyor. Umarız Hacettepe önünde alınan üç puan böyle bir ayaklanışın habercisi olur. Unutmadan Sakaryasporun üç haftalık fikstürü bu ayaklanışa hız katabilir türden maçlarla dolu.

YILDIRIM SİTEM

Galibiyet teknik adamların elini de güçlendiriyor. Ahmet Yıldırım Hacettepe galibiyeti sonrası daha iyi olacağız düşüncesini maç sonu basın mensuplarının önüne koymuş. E kazanan haklıdır. Kazanmasaydı ne olurdu? Bu sorunun yanıtı bir yukarıdaki düşünce ağının içinde saklı. Maç sonu Sakaryasporun iki maç içindeki kayıplara bakarak eleştiri yapanlara sitem etmiş. Arkadaş futbolda dünyanın her yerinde beklentinin dışında alınan sonuçlar sonrası  o takımın aksayan yönleri ,yapılan transferlerin yetersizliği ,teknik adamın sergilediği performans tartışılır. Bizde öyle yapıyoruz. Yol yakınken Teknik adam eksileri, oyuncu grubu içindeki artıları eksileri güne göre yorumlamak bizim işimiz. Ahmet Yıldırım maç sonu açıklamasında Basının iki olumsuz sonuç sonrası bel altı vuruşundan bahsetmiş. Biz bu ilin onun anlattığı taraftan değiliz. Ancak Yıldırım hoca bu süreçte kendisin inde basına karşı tutumunu sorgulasın.

AH ŞU KIZLAR

Voleybolda karşılığını bulamayan ,oysa file üstünde her şeye rağmen yüksekten ucan kızlarımız var. İdris Demir ve tecrübeli Erol Güdül oğlu önderliğinde Sakarya’nın ismini file üstüne taşıyan kızlarımızın gecen hafta bize yardım edin feryadı vardı. İdris Demir inadıyla tüm yokluklar eşliğinde file üstünde yürüyen kızlara Büyükşehir biz Basketbole kaynak aktardık diye yol vermiş. Koskoca şehir bütçesi futbolun ve de Basketbolun yanında devede kulak kalan Voleybole katkı vermiyor. Öyle anlaşılıyor ki bizim il kızları dolayısı ile kızların spor yapmasını sevmiyor. Oysa bu kızlar ilimizi voleybol de birincilikten temsil ediyorlar. Sultanlar ligindelere ama onlara sultan gibi değer verilmiyor. Bu konuda ben size bir şey diyeyim mi ben bu filmi Hendeksporun Sakarya voleybolunde kumandayı eline aldıktan sonra çok ama çok izledim. Bu yardım seansları böyle giderse daha çok sürer ve biz bu oyunu seyrede seyrede ömür tüketiriz. Baskete, Futbola sponsor bulanlar nerede?

NE YÜZLE TOPLANIYORSUNUZ ?

Sakaryasporda gecen hafta İsmail Gürses ve ekipinin yürüttüğü transfer dosyasının içinden çıkanlar şehre bonba gibi düştü. Ramazan sal ve Mahirin ayrılış hikayesinin içindeki ayrıntılar yeni yönetimi şaşkına çevirdi. Ramazan sal transferinde Orduyla kurulan temas sonrası Başkan Cevat Ekşinin bu transferden Ramazan Salın 400 bin tl aldığını öğrenince ,Sala ödenmesi gereken parada eksilme meydana geldi ama ,dertler bitmiyor ki. Biri bitiyor bir diğeri sıraya giriyor. Sakaryasporu içinden çıkılması zor Ekonomik krize sokanlar idda o ki hafta içi her gün toplanıyormuş. Rivayet bu ya Gürses ve ekibi ,mevcut  Cevat Ekşi Başkanlığındaki  ekibinin pes etmesi halinde, olası bir yeni yönetim değişikliği için hazır kıta bekliyorlarmış. Pes doğrusu. Bu ne yüz ,bu ne cüret be. Sakaryaspora her geldiklerinde bütçede ,sarsıntı yaratanların,Sakaryasporun dengelerini yerle bir edenlerin , yıkıp gittikleri  Sakaryaspora tekrar gelme hırsına şaşırıyorum. Umarım bu konuda kapısı çalınma olasılığı olan Büyük Başkan ,bu denenmişlere hem kendi, hem de Sakaryaspor kapısını kapatır.

KÜÇÜK UMUTLAR

Gecenlerde Sakaryasporun bizim ev liginde alt yapıda U 12 ve U 13 lerde şampiyon olan kadroları Büyükşehir makamında toplu resim vermişler. Büyütülecek bir şey değil. Alt yapıdan yukarıya futbolcu veriliyor mu? Sakaryaspor alt yapısındaki çalışma sistemi içersinde üretim var mı? Bu şehrin bir çok alt yapı takımı öncelikli olarak neden Sakaryaspor alt yapısını tercih etmiyor? Ben kendisini ziyaret edenlere ,alt yapı sorumlularına Büyükşehir Başkanı olsam kutlama faslı içinde bunları Tamer İlacan ve ekibinin önüne koyardım. Bu şehrin marka takımının sakaryada amatör takımların mücadele verdiği alanın içinden iki şampiyonluk çıkarmasını önemseyenimde  ,fazlada abartmayalım. Sakaryasporun alt yapısı daha önemli başarılara imza atmak,yukarıya adam taşımadıktan sonra, ufak tefek şampiyonluklar benim karnımı doyurmaz. Soruyorum size, bu gün alt yapıdaki çalışma ortamı, geçmişte nerede ve han ki mekanda vardı.  Böylesi geniş  imkanlardan ben daha fazlasını beklerim.  Bu arada bazı alt yapı oyuncularının FB ve GS gittiğini ,bazılarının gitmeye hazırlandığını görüyor ve izliyorum. Bizim eve lazım olanları neden başka futbol evlerine gönderiyoruz? Ufak yaş gruplarından dışarıya bu ilde Sakaryaspordan daha çok oyuncu gönderen takım sayısı o kadar çok ki.,Sakaryasporun  gönderdikleri bu yarışta devede kulak kalır.

HAFTANIN ALKIŞI KONYASPORA

Konyaspor takımı FB maçı öncesi örnek bir girişime imza attı. Bu karşılaşmada oynayacakları maçın hasılatını stardaki ayrıntıların masrafları çıktıktan sonra, kalan hasılatı Otiizimle çocuklara bırakma kararı almalarını Sakarya’dan cılkınca alkışlıyorum. Otiizimle çocukların eğitimi için ,ekonomik sıkıntıların herkesin baş ucunda oturduğu günlerde Konyasporun çıkıp onlara yardım eli uzatmasını anlatmaya ,bu duyguları haykırmaya kelimeler yetmez. Ne diyelim insanlık ölmemiş. Manevi değerlerin yok olduğu ,her şeyin tepetaklak olduğu son on beş yılın içinden çıkan en anlamlı güzellik için herkesin ayağa kalkıp, Konyasporu ve yönetimini ,bu düşünceyi hayata geçirenleri  alkışlamaya davet ediyorum. Efendim bu haftalıkta bu benden bu kadar derken gecen hafta bizim Evin yeni yayın dönemindeki yazar cizer kadrosunu sizlerle paylaşırken genç kardeşimiz ,mesleğe yeni adım atan Hakan Zafer pareri unutmuşum. Onada aramıza hoş geldin deyip bu işte olumlu adımlar atması dileği ile salı sofrasını topluyorum. Haftaya buluşmak dileği ile efendim.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!