OLEY OLEY OLEY ŞAMPİYON SAKARYA

featured

OLEY OLEY OLEY ŞAMPİYON SAKARYA

Sakarya şehri  ,Sakaryaspor tribünleri şampiyonluğa kenetlenmiş. Kastamonu maçında skor ikiye katlanınca ,atılan gollerin şıklığı, oynanan futbolun iştahı ,tribünleri bir üst lige kilitledi. Ol ey ,Ol ey ,Ol ey, Şampiyon Sakarya sesleri artık daha gür çıkmaya başladı. sakaryasporun oyuncu grubu bu isteğe karşılık verebilir mi? Bu gün lig bitse eyvallah. Ancak ligin bir de ikinci yarısının olduğunu ,bu yarının oynanmakta olan ilk yarıdan daha zorlu geçeceğini unutmamak gerek. Bu günki kadronun İsmail Ertekinle beraber çok iyi bütünleştiğini, iki tarafında birbirinin dilinden iyi anladığını inkar etmiyoruz ,ancak çekincelerimiz var.  Bu takımın kadrosu  korunsun , maç başıları ve primleri verilsin mevcut sıkıntı bu yoldan aşılsın diye deneyimli yönetici notu var önümde. Aynı yönetici şampiyonluk gelirse ne ala, gelmezse   yüklüce bir borc kapıya dayanır ve Sakarya sporda nefes almakta zorlanır diye de ekledi. İşte bizimi çekincelerimizin adresi de bu noktada birleşiyor. Oley Oley Oley şampiyon demek  bu işin tribün cazibesi. Ancak  bu tablonun saha dışı akışı öyle demiyor. Futbol bir bütün, içerde dışarıda aynı ses ortak çıkmalı ki  Sakaryasporun şampiyonluk yürüyüşü dehada güçlensin.

KARANLIKTAN ÇIKIŞ

Bodrum maçı sonrası İsmail Ertekin gelen liderliğin içini şu anlamlı sözlerle doldurmuştu, Sakaryaspora geldiğimiz gün futbol sofrasında oturan karanlığı dağıttık ,içine umut taşıdık anlamında sözler sarfetti. Değişim tuttu  ve biz bu gün lideriz. Bu günün keyfini sürmek bu takımın önce yönetiminin , sonra oyuncu grubunun ,sonra taraftarın, sonrada İsmail Ertekin ve ekibinin en doğal hakkı. Ertekine bir hatırlatma ,bu takımın karanlıktan aydınlığa yürümesinde katkınıza eyvavllahta ,unutma ki bu çıkış senin teknik adamlıktaki tecrübe birikimin içine, senin adına önemli bir zenginlik kattı, katacak. Bu takım TFF 1 görürse  ,herkes gibi bu başarıdan sizede uzatılacak ,futbol katma değeri var. Aynı Ertekin gecen haftaki toplantıda bazı gerçeklere parmak bastı. Transfer açılabilir mi? Açılırsa gitmek isteyen olur mu demiş. Anlaşılan oki İsmail Hocanın Sakaryaspor yönetiminin sıkıntılarını da göz önünde bulundurarak temkinli konuşuyor. Bu nedenle de Dilinin altındaki futbol baklalarını net olarak ortaya koymuyor.Baksanıza tekrar aday gösterilmeyen BŞB Başkanı ,yapılandırma konusun dada geri adım atmış. Şimdi yönetimin sırtına ekstra bir yük daha bindi.  N e diyelim Allah Sakaryasporun ve de yönetimin yar ve yardımcısı olsun.

İHK ATAMALARI NEDEN GEÇ YÜKLÜYOR ?

Teknik bir arızamı var ,yoksa İHK hakem atamalarını bizden ,Spor kamuoyundan niye gizlesin ki. Kemiksizoğlu önerdiğindeki Yeni İHK nin Hakem atamalarını bir türlü maçlardan önce öğrenemiyoruz. Kısacası karşılaşma aşmaların hakemlerini gittiğimiz, izleme şansımız olan maçlardan öğreniyoruz. Karşılaşmaların heyecanı ile yüklü dakikalarda hakemleri ve maçları izleyecek gözlemcileri İHK kimden gizliyor acaba diyerek bir kuşku kaplıyor içimizi. Kısacası yeni İHK de  eskilerin başvurduğu yoldan giderek bu konuda onları hatırlattı bize. Maçlar bitiyor ,karşılaşmaları yöneten hakem isimleri siteye düşüyor. MHK Bile hakemleri üç gün önceden açıklıyor. Siz bu işi neden bu kadar geciktiriyorsunuz ki.. Cumartesi  herkesin görebileceği şekilde açıklanması gereken Hakem atamalarının iş işten geçtikten sonra Pazar günü siteye konması kamuoyunun ayınlanması adına gecikmeli olarak devreye girmesini, bir yetkili bize açıklarsa seviniriz.

TOCOĞLU ( THE END)

Başlığa bakıp ta Zeki Tokoğlu’nun siyaset sayfasını kapattığımızı falan sanmayın. Onun için Belediye başkanlığı süreci bitti. On yı ( Serdivan) 10 Yıl Sakarya Büyükşehir başkanlığı yapmak kaç kişiye nasip olur. Belediye meclisi toplantısında yaptığı konuşmasında, on yıllık hizmet süreci içindeki  hizmetleri anlatırken, duygusallığa  itilen konuşmasında  ,göz yaşlarına hakim olma gayreti içinde olan  Zeki Toçoğlu, kim ne derse desin bu şehrin renkli bir resmiydi. Gidişine ne üzüldüm, nede sevindim. Partisinin belediyecilik anlayışının ülkeye ne verdiği tartışılır, bu tartışma içine  oda çekilebilir. Ancak benim her zaman söylediğim bir tez var ,Zeki Toçoğlu bayrağı teslim aldığı Aziz Durandan, çok daha iyi bir belediye başkanlığı yaptığı konusunda ,bu sayfanın üstüne  kalıbımı basarım. Toçoğlunu bir dost ,bir arkadaş olarak çok severim. O yüzdende o gelmiş, bu gelmiş , adı Yüceymiş ,uluymuş beni hiç ama, hiç ilgilendirmiyor. Sonuçta Büyükşehir makamına ( Eğer sedilirse )yeni bir emir eri geldi. Hasan Kurtiş abimin dediği gibi ,onun tespitine bende destek olmak isterim. İnşallah şehir olarak Zeki Toçoğlunu aramayız. Türkiye’de olduğu gibi Akp li belediyelerde özgür hizmet anlayışımı var sanıyorsunuz. Güle güle sevgili Toçoğlu, güle güle git. Ben inanıyorum ki Marttaki yerel seçimlerden sonra Reisiniz sana Türkiye’nin bir başka yerinden, size özel bir yer ayırtmıştır. Sevgili Tocoğlu Zeki, Yeni yaşamının içinde ne olursa olsun, Benim için farklı bir dost olarak kalacaksın, gönül bahçemde. NOT Zeki Tocoğlu Sakarya’nın spor kenti olmasına adına hatırı sayılır katkıları olduğunu ,Sakarya onunla berabere bu konuda bayağı mesafe kat ettiğini buraya not etmek gerek.

KARAOĞLANIN SÜPER YÜRÜYÜŞÜ

Atilla Karaoğlan Sakarya’nın yeni hakem umudu. O işine bakan, kendi evindeki çekişmelere değil, işine bakan bir hakem olarak, şu sıralar MHK nın yükseliş için göz kırptığı bir hakem. MHK bu sezon başından beri onun çıkışına kayıtsız kalmadı. Maç üstüne maç alıyor Karaoğlan. Kurumaya yüz tutmuş Sakarya hakemliği için onun bu çıkışı, gelecek adına umuttur. Bakın bundan böyle Sakarya hakemliği daha yükseklere çıkacaktır. Bunu nereden mi biliyorum? Açıklayayım efendim. Yeni İHK kendi işine bakıyor. Dernek kendi işine bakıyor. Kimse kimsenin alanına girmiyor. Böyle olunca da Hakem evinin bahçesinde huzur var. Aman bu havayı bozmayın. Aman bu camia yeşillenmesin. Kaostan uzak Hakem evinde mutluluk olur, huzur olur. Hakemler ,gözlemciler Hakem sayfasının yapraklarını geriye doğru değil, ileriye doğru okumaya özen gösterin.

HEY GİDİ YAZICI HEY

Ömer yazıcı bu şehrin sporda, iş hayatında , siyasette efendi duruşu ile iz bırakan bir resmiydi. 26 Kasımda aramızdan ayrılışının beşinci yılı geride kalmış. Kimin haberi var? Medyadan sadece Mustafa Özbey önderliğindeki ADA Postası hatırlamış. Bu duyarlılıklarından ötürü Mustafa Özbeyi ve Ada Postasını alkışlıyorum. Siyaseten aynı safta olanlar  ,ölümünde ön sıralarda saf tuttular ama ,sonra ? Sonrası yok. Yazıcı unutuldu gitti. Vefa boza değildir, vefa sevgidir ,vefa sadakat tırda , günün Türkiye’sinde bu değerler ölenle birlikte mezara gideli çok oldu. Türkiye son on beş yılda çok önemli insani değerlerini yitirdi. Siyaset hırsı , ülkenin dengelerini değiştirme hırsı çok şeyimizi bizden aldı götürdü. Çıkar her köşe başında nöbet tutuyor. Bu nedenle sevgili Ömer yazıcı ne olur bizi affet. Düştük dünya telaşını seni unuttuk. Oysa seninle karpitlerde karşı karşıya futbol oynadığımız günler belleğimde ,oysa sakaryasporda Başkan olduğun süreçte birlikte yolculuk yaptığımız günler  vardı. Affet be arkadaşım. Yattığın yer nurlarla dolu olsun.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!