OLAYLAR OLAYLAR…İKİ ÖNERİ

featured

OLAYLAR OLAYLAR…İKİ ÖNERİ

Karasuspor üç senedir BAL’daydı ve biz de yerel amatör çekişmeden uzak kalmıştık. Ne mutlu günlermiş meğerse geçen üç yıl..

Son Akyazı’da ve Karasu’da yaşananlar inanın futbol sevgimi, ilgimi bitirdi. İnsanların bu vahşi davranışları karşısında galibiyetin, mağlubiyetin ne önemi var ki!

Ben burada kesinlikle şuçlu arama peşinde değilim. Bu benim yaşıma da mesleğime uygun bir tutum olmaz. Ama şunu altını çizerek yazmak istiyorum:

Değneğin her tarafı pis,dışkı dolu!

İnanın olayları Karasu’da, Akyazı’da çıkaranlar vahşi benliklerini tatmin ederek çekip gidiyorlar. Ve asıl zorluğu sahada kalan, deplasmana giden, futbolcular, teknik heyet, yöneticiler ve sağduyulu insanlar yaşıyor.

40 yıldır Karasu’da yaşayan, onlarca öğrenci mezun eden ben bile ısınan Akyazılı oyuncuları korumaya çalışırken:

_ Sen Akyazılı mısın? Diye başlayıp hakaretlere varan sözlere maruz kalıyorsam bu futbolun izlenecek tarafı kalmamıştır.

Seyirci galip gelen rakip takımı alkışlıyor ama bir sonraki maçın ısınan oyuncularına tacizde bulunuyor. Ne yaman çelişki!

Genelde kısa yazı yazmayan ben bu kez kısa tutarak iki öneride bulunmak istiyorum.

1-Sadece kendini tatmin edip, sadece evinde şahinleşen bu insanlara karşı 6222 sayılı kanun ivedilikle ve tavizsiz bir şekilde uygulanmalıdır. Para cezası tekrarı halinde daha ağır yaptırımlar inanın bu insanları futboldan uzak tutacaktır. Para cezası acıtıcıdır ve vergi dairesine tahakkuk ettiğinde ömür boyu bu halkayı boynunda taşıyacaktır. Polis bol bol kamera çekimi yapıyor ama yasa tavizsiz uygulanmıyor bence. Bu durum sadece bizde değil ülkenin her yerinde ve her ligde böyle.

2- Geçen yılların birinde play-off maçları tarafsız saha Erenler’de oynanmıştı ve sorunsuz, zevkli bir dönem geçmişti. Şimdi de bu artması muhtemel gerginliği gidermenin yolu daha birinci hafta bitmemişken karşılaşmaları tarafsız sahaya almaktır. Erenler şu anda hiçbir takımın sahası değil yani tam anlamıyla tarafsız. Burası olabilir. Çift tribüne sahip Karaman Stadı da olabilir. Çünkü Adapazarı yoğun seyirci etkisine sahip değil. Bu konuda ASKF Başkanı Yaşar Zımba ve yönetiminden ümitliyim. Çünkü şiddeti önleme konusunda onları eyyamcı değil de samimi olarak kararlı görüyorum.

Futbolu sahada kazanıp kaybetmeyi öğrenmeliyiz.

Elbirliği ile şiddeti önlemenin yollarını acele olarak uygulamalıyız. Çünkü gidişat daha vahim hatta geri dönülmez sonuçlara doğru bizi sürüklemekte.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!