NİĞDESPOR’A BRAVO & KOCA BİR AYIP!

featured

NİĞDESPOR’A BRAVO & KOCA BİR AYIP!

Senelerdir kendimiz yazar kendimiz okuruz .Sakaryaspor ilçelerle içli dışlı olmalı, en azından sezonda bir kez de olsa antrenman için ilçelere gitmeli. Hazırlık karşılaşmaları oynamalı diye… Ancak yeşil siyahlı ekip bileşenlerinin hiç umurlarında olmadı bu durum. Tahminim şu anda ilçelerde Sakaryaspor’a ilgi en alt düzeye inmiş durumda. Hatta hangi ligde olduğunu bilmeyenleri bile görüyoruz.

Yeşil siyahlı ekibin yıllardır yapamadığını Niğdespor yaptı.Sakaryaspor’un rakipleri içinde Karasu’da konaklayan ilk takım Niğde Anadolu FK oldu. Bu yıldan itibaren Altınordu ‘nun pilot takım uygulamasına dahil olan kırmızı beyazlı ekip Karasu’nun yetiştirdiği  teknik direktör Zeki Çakır’ın girişimleriyle Karasu’da konakladı. Bilindiği gibi Çakır’ın Altınordu’da önemli bir geçmişi var. Daha önce de Altınordu,Tarsus,İzmirspor vb. takımlar da kamp için burayı tercih etmişlerdi.

 Karadeniz kıyısında kalan ekip gayet de memnun kaldı. Yeni stada Karasu’dan ulaşım oldukça rahat,yarım saatlik mesafede.Ayrıca Karasu nispeten Adapazarı şehir otellerine göre daha ekonomik. Karasu Belediye Başkanı,Sakaryaspor Başkanı,ASKF Başkanı da kampı ziyaret ettiler.Umarım bu bir başlangıç olur ve devamı gelir.

Yazının başlığındaki ayıp da Sakarya’nın yeni stadı ile ilgili. Geçmişinde futbol oynamış ilk cumhurbaşkanı sayın Erdoğan  sayesinde ülkenin her yanında modern statlar yükseldi .Bunlardan biri de Yeni Sakarya Atatürk Stadı. Ama gelin görün ki bürokratik kafa aynı olunca,kendini yenilemeyince bu statlara yazık oluyor.

Maç günü sabah onda eşgüdüm toplantısı için konuk ekiple ben de stada geldim. Niğdespor’un malzemecileri yarım saatten fazla kapıları açacak görevli beklediler. Stadın zeminine çıkınca hayretler içinde kaldım. Bu kadar modern bir stadın bu denli kötü zemini olur mu? Kimi yerlerine çakıl dökülmüş,kimi yerinde çim ortadan kalkmış.Yani devlet devasa tesis yapmış,bizimkiler zeminine bakmaktan aciz. Çim özel bir ilgi ,uzmanlık ister,gidin İnegöl ilçe stadına bakın,muhteşem! Orası da gençlik ve spor müdürlüğüne bağlı.

Stadın numaralı tarafında girişi pislik içinde. Utandım. Burada 15 gündür maç yok ve o çöpler hala yerlerde. Tamam ilk suç taraftarda. Ben zaten hem iyi Müslüman olduğunu iddia edip de çevresini bu kadar kirleten,pis insanlar olmamızın bağlantısını hiçbir zaman kuramadım.

Rakip takımın soyunma odası çamurdan kurumuş bir zemine dönmüş,musluklar arızalı. İnsan 15 gün içinde hiçbir görevliyi çalıştıramaz mı? Olmadı,kendi eline süpürge,paspas alıp buraları temizler. Çünkü bu modern statta bu görüntülerle insanın içi cız ediyor. Yani Sakarya Gençlik ve Spor –kimse alınmasın- bir stada bakamıyor. Böyle devam edecekse stat belediyeye devredilsin.En kötü şartta şu anki halinden iyi olur.

Bu çağda inşa edilen statlar 60-70 yıllık minimum ömre sahipler ama bu mantıkla devam ederse Sakarya Stadı 5-6 yıl içinde hırpalanmış konuma düşecektir. Bu yazıyla üst-alt yetkililer gerekli ön görüleri ,yaptırımları çıkarsınlar. Yeni stat yapılmasa hepimiz homurdanacaktık ama inanın şimdikinin bakımını bile yapamıyoruz.

Biraz da maça değinelim. Maçtan önce başkan ile görüştüm. Açıkçası en zor durumda kulübü almış durumda. Tamam, bu şartları bilerek göreve geldi ama ondan sonra döviz kurunda, ekonomide büyük oynaklıklar oldu. Özellikle belediyeler sıkışık durumda,müteahhitler ,inşaat sektörü kötü bir sezonun içindeler.Dolayısıyla Cevat Ekşi’nin ilgi alanlarında sorunlar oluştu,bu da onu zorluyor.

Bundan önceki Sarıyer maçında orta sahanın formsuz Savaş ile kötü olduğunu yazmıştım. İsmail Ertekin bu yavaş çekim durumundan Serkan Odabaşı hamlesiyle kurtulmuş durumda. İyiye gidiş var ama bu kötü zemin rakipten çok bizi olumsuz etkileyecektir, bilinmeli. Takımdaki kıpırdanışın devamı dileğiyle…

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!