“Nice dünya şampiyonu sporcular şehrimizde yetişmeye devam edecek”

featured

“Nice dünya şampiyonu sporcular şehrimizde yetişmeye devam edecek”

Almanya’da düzenlenen ‘’Yüzme-Koşu’ ve Yüzme-Koşu-Atış’ yarışlarında Dünya Şampiyonu Aydan Demiröz için düzenlenen programda konuşan Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak spora ve sporcuya desteklerimizi sürdürüyoruz. 24 branşta 2 bin 627 sporcumuz nice dünya şampiyonlukları için çalışmalar gerçekleştiriyor. Aydan kardeşimizi de şehrimize yaşattığı gurur için tebrik ediyor, başarılarını devamını diliyorum” dedi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakarya Spor Adamları Derneği tarafından Almanya’da Biathle Mix Bayrak yarışında dünya şampiyonu olan Aydan Demiröz için düzenlenen programa katıldı. Buluşmada Sakarya Spor Adamları Derneği Başkanı Zeki Öztürk, Futbol İl Temsilcisi Tezcan Demir, Dünya Şampiyonu Aydan Demiröz ve ailesi ile dernek üyeleri yer aldı. Başkan Ekrem Yüce, dünya şampiyonu sporcu Aydan Demiröz’e plaket ve hediye takdim etti.

 

Sporun en büyük destekçisi Büyükşehir Belediyesi’dir

Programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Başkan Ekrem Yüce, “Biz, spora çok önem veren bir kültürün mirasçılarıyız. Efendimiz Aleyhisselam’dan başlayarak bu güne kadar geçen sürede kültürümüzün büyükleri spora dair teşvik edici ve övücü sözler söylemişlerdir. Spor yapmak, çevik olmak, sağlıklı olmak zorundayız. Sağlığımızı koruyacak her türlü aktivitenin ve spor faaliyetinin Sakarya’daki en önemli destekçisi Sakarya Büyükşehir Belediyesidir.”

 

Spora desteğimiz sürecek

Başkan Ekrem Yüce, spora olan desteklerinin süreceğini ifade ederek, “Su sporları, dağcılık, bisiklet, salon sporları, saha sporları, havacılık. Aklınıza gelebilecek tüm spor dallarında sporcularımızın ve antrenörlerimizin yanındayız. Kurumumuzun sahip olduğu tüm spor tesislerini sporcularımız için seferber ediyoruz. Gençler için çalışan ve sporla ilgili ya da ilgisiz tüm vakıfları, dernekleri Ayçiçeği Bisiklet Vadisi, Ekrem Karaberberoğlu, Macera Park gibi tesislerimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

Bisiklet şehri Sakarya

Bisiklet yolu ağını 500 kilometreye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Ekrem Yüce, “Bisiklet sporunda dünyanın en önemli 13 şehrinden biri olmak için aralıksız çalışıyoruz. Bisiklet yolları inşa ediyor, SAKBİS gibi uygulamalarla bisiklet kullanımı yaygınlaştırıyor, dünya şampiyonaları düzenliyor, uluslararası bisiklet güzergâhlarının belirlenmesinde görev alıyor ve bu güzergâhların mümkün oldukça şehrimizden geçmesine gayret ediyoruz.”

 

 

24 branşta 2 bin 627 sporcu

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde spor faaliyetlerinin alanını genişlettiklerini belirten Başkan Ekrem Yüce, “Yıl içerisinde devam eden spor faaliyetleri dışında yaz spor okullarıyla da kurslar ve müsabakalar düzenliyoruz. Şehrimizin hemen hemen tamamına inşa ettiğimiz spor alanlarıyla hemşerilerimizin sağlıklarını korumalarını ve spor yapmalarını teşvik ediyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak 24 branşta 2 bin 627 sporcu ve 37 antrenörümüzle faaliyet gösteriyoruz.”

 

Dünya şampiyonu Sakarya’dan

Sakarya Spor Adamları Derneği tarafından dünya şampiyonu olarak şehre gurur yaşatan Aydan Demiröz için gerçekleştirilen programa katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Ekrem Yüce, “Aydan Evladımız, Ağustos ayında Almanya’da gerçekleşen Yüzme-Koşu ve Yüzme-Koşu-Atış müsabakalarında dünya şampiyonu oldu. Evladımızı ve gururlu ailesini canı gönülden tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İnşallah daha nice şampiyonluklar ve dereceler elde edecektir.”

 

Gençleri spora kazandırmak amacımız

Programın açılış konuşmasını yapan Sakarya Spor Adamları Derneği Başkanı Zeki Öztürk, “2016 yılında kurulan derneğimizin amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak ve spora teşvik etmektir. Spor yapan çocuklar paylaşımcı oluyor, derslerinde başarılı oluyor. Bu bilimsel bir gerçek olarak önümüzde duruyor. Biz de dernek olarak gençlerimiz için projeler geliştiriyoruz. İlimizde de 190 kulüp bulunuyor. Ülkemizde ilk 5 şehir arasında yer alıyoruz. Bu da şehrimizde spora ne kadar önem verildiğini gösteriyor. Sporun ve sporcunun dostu, derneğimizin onursal başkanı Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyorum.” dedi. Programda günün anısına Atlantis Su Sporları Kulübü antrenörleri Yiğit Erdeniz ve Yusuf Serdar Aldanmaz ve Karasu Stil Yüzme Eğitim Merkezi Antrenörü Tuğba Balcıoğlu’na plaket takdim edildi.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!