NEDEN PUAN KAYBETTİK?

featured

NEDEN PUAN KAYBETTİK?

Bayramaşa’da ateşli bir taraftar topluluğunun önünde güzel bir maç ortamı vardı. Havanın güneşli olması da cabası. Gelin görün ki bu uygun atmosferin içinde Sakaryaspor o beklediğimiz tempoyu, yaygın pas oyununu tam olarak sahaya yansıtamadı.

 

Güneşte mayışmış yılanlar gibi uzandık sahanın ortasına ve Bayrampaşa’ya üstünlüğümüzü bir türlü kabul ettiremedik. Uzun haftalar galip gelmenin özgüveni güzeldir ama bunun bir adım ötesi ‘’rehavettir’’. Nasıl olsa buluruz bir goldür.

 

Öyle de oldu. Geçtiğimiz haftalardaki performansından çok uzakta olan Coşkun’un yerine oyuna giren Mümin yine kendi pişirdi kendi yedi. Mümin’in kendini Sakaryaspor taraftarına gösterme tutkusu, babasına okumayı öğrendiğini ispatlayan bir çocuğun ki gibi görülmeye değer. Oysa buna ihtiyacı bile yok. Geçen yılın gol kralı. Buna rağmen bu tevazu, takıma gösterdiği bu bağlılık takdire şayan. Mümin golden sonra tribünün tellerine atlamasını beklediğimiz o golcü. Dilerim ligleri teker teker çıkarız ve Mümin de ama ilk on birde ama kulübede bunun bir parçası olur.

 

Maç içerisinde Osman hocanın yaptığı bazı hatalar vardı. Bunların ilki davranışlarıyla, hakeme sürekli itirazıyla sarı kart ve devamında kırmızı kart görme potansiyeli olan Serdar Ümit Deniz’i oyunda tutmaktı. Serdar ilk kartı gördükten 10 dk içinde oyundan alınmalıydı çünkü kartı olmasına rağmen hakemle oynamaya devam etti. Özdemir de bunu fark etti ve Ferhat Yazgan’ı ısınmaya gönderdi ama onu oyuna sokmakta geç kaldı.

 

Özdemir’în yaptığı ikinci hata Sakaryaspor’un dikine adam eksilten, rakibi tek başına tehdit eden tek oyuncusu Fatih Özçelik’i devre arası oyundan almasıydı.

 

Sol açığa bu özellikleri olmayan Hüseyin Altuğ buradaki olası pozisyonlarda Fatih’in üreteceği enerjiyi ortaya koyamadı. Fatih ilk yarıda beklenen oyunu ortaya koyamasa da, ikinci yarıda onun yapısına uygun bir maç oldu. Oyunda kalsaydı Sakaryaspor’un çok gollü bir galibiyet alacağına inanıyorum.

 

Artık umudumuz play-off. Puan kaybetmek liderliği elde etmek adına bir engel olsa da, irkilmek kendine gelmek adına bize bir mesaj oldu.

 

 

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!