Ne kokuyor ne  bulaşıyor

featured

Ne kokuyor ne  bulaşıyor

Bu başlık  Yeşil Siyah futbol otobüsünün peşinden benden fazla koşan Sportif 54 yayın koordinatörü Ömer Sarıcaya ait. Sakaryasporun son beraberliğinin içini bu  düşünceyle doldurdu. Şık ve de gerçeğe yatkın düşünce olduğu için Salı sofrasına koydum.  Pendikspor önünde iki topu direklere takılan Yeşil Siyahlı ekibe bu sefer direkler geçit vermedi.. Hacettepe maçında direkler  bizden yanaydı ,bu sefer Pendikten yana çıktı. Futbol oyununda böylesi vakalar dün vardı bu günde olacak. Direklere takılmak ,kaçan gollerin içinde neler eksik onu bulmak gerek. Buda benim işim değil.  İkinci yarıda bal yapmayan arı misali üstün gibi gözük sekte  gol gelmedi ve Sakaryaspor üçüncü beraberliğini istemeye istemeye Rüstemlere taşıdı. Dört maçın içinde yenilgi yok ama kaybolan puanlar ,hırpalanan TFF birinci lig hayali var.  NOT  Yeni stadın açılış hayalinin tarihi gittikçe uzuyor. Böyle olunca da Sakaryasporun kaybettiği puanların  boyuda  uzadıkça uzuyor. . Böyle oluncada  zirveyle olan uzaklık katlanarak yol alıyor. Şimdide kısmetse grubun lideri vede en iddalısı Gümüşhane ile Boluda  oynayacakmışız. Bizi Kim bu hale düşürdüyse lütfen ayağa kalkıp bir adım öne çıksın. Tivit atmakla bu işler olmuyor.

KARAMANIN OYUNU

Bölgesel lig başlamadan Ak Siyasetçilerin akımına uğrayan Karamanın 3 lig hayali ile süslü futbol düşüncesinin içinden ilk maçta umut çıkmadı. Maç sonu yazım belki dokunaklı ama bana göre gerçek. Balon yakıştırması dokunaklı bir başlık ama bunun içinden alınması gereken ders var. Bize iddialı diye lanse edilen Adapazarısporun oyuncu grubunu oluşturanlar, Karasuspor önünde ortaya çıkan futbol manzarası içindeki eksikleri çok çabuk bir yere not etmeli. Bu takımın orta sahası, kanatları buysa ,yandı gülüm keten helva. Bu takımın golcüsü  58 numaralı Nuriyse vay Karamanın haline. Birazda Karasuspor diyerek Karmanın pazardan kalan notlarına nokta koyalım. Karasu galibiyeti kaçırdı. Dün yazdım bu gün yineliyorum. Amma velakin Adapazarına karşı gecen yıldan kalan iyi oyn ama huyu olan karasusporun kanatları ve orta sahası içinde onarım gerek. Beraber biten maçın içinden çıkan eksiklikler,  iki takım içinde geçerliydi diyerek , bir puan karşılığında oynadığı ile Adapazarısporun karlı taraf olduğunu bir kez daha yinelerek Karaman notlarına nokta koyalım.

HANİ BİZE BİSİKLET

Bu gün ki iktidarın, geçmişin önemli kurumlarının karşısına, kendi görüşündeki kurumları yerleştirmek adına ortaya çıkan Gazeteciler Birliği üyelerine ,Büyükşehir Belediye Başkanı  geçtiğimiz günlerde bisiklet dağıtmış. İktidar gücünün kolları arasındaki Gazeteciler  birliği üyelerini kıskandım vallahi. Ben hiçbir yere üye olmadığımdan Bisiklet dağıtımından faydalanamadım. Birliği güçlendirmek, birlik üyelerini azda olsa sevindirmek adına devreye giren bu bisiklet ödülü karşısında istermisin Gazeteciler cemiyetinde üye kaybı yaşansın. Bana göre Sezai Matur Başkanlığındaki gerçek Gazeteciler cemiyeti bu konuda dikkatli olsun. Ha bu arada Büyük Başkan kendisini seven bir abisi olarak bana da bir bisiklet armağan edemezmi? Yalnız ben bu bisikleti, günün iktidarının emir eri olan Birlik Başkanından değilde, Büyükşehir Başkan ın elinden almak isterim. Neden mi ?Benimki sevgiye dayalı ,siyasetin çıkarcı çeşmesinden değil de ,sevgiye ,saygıya dayalı bir ağbi kardeş ilişkisinle iç içe olduğu  için böyle bir siparişi ilgili olanların eline veriyorum. Bu düşünceler eşliğinde eğer bana verilecek bisikletileri varsa , ben  o bisikleti Zekilerin ,Toçoğlu olanından almak isterdim.

KUPADA YÜRÜSEYDİK  İYİ OLURDU

Türkiye kupası her takımın ( Bazı istisnalar hariç)rotasyon yaptığı ,forma uzatılmayan oyunculara forma verdiği bir organizasyon. Ucunda ekonomik yaptırımında olduğu bu kupa yürüyüşünde, elinde geniş seçenekli kadro olduğu idda edilen Sakaryasporun yol almasını isterdim. Oynamayanların takıma ısındırılması ,lig yolundaki teknik düşünceleri geliştirmeye açık kupa yolculuğuna erke veda, bu ligin üstünde gösterilen,TFF ligine aday bir takıma yakışmadı. Buna karşın ,güçlü bir çok takımın kupa dışı kalışlarını görünce Eyüp önünde alınan kupa yenilgisinin yaratacağı travmanın izlerinin azalmasına, bir tesell gözüyle bakmak geliyor içimden.  iki farklı geriye düşünülen maçın altından kalkma isteği içine yansıyan, göz alıcı mücadele anlarınıda olumlu gelişme olarak aldım bir kenara koydum. Çoşkunla atılan umut golü üstüne, Direğe takılan ,hakem tarafından iptal edilen  golün yarattığı futbol anları bu sürecin  içinde gelecek adına bize umut veren gelişmeler olarak  geride kaldı. Amma velakin ne olursa olsun bu sene eldeki oyuncu grubuna farklı bakan bizleri kupaya erkan veda ediş üzdü.

ES ES ESEMİYECEK

Kötü yönetim, plansız programsız harcamalar ,şaşalı günlerin geriye bıraktığı mirasın içindeki hayal kırıklığı Eskişehirsporu sarmış gözüküyor. Ligte üçpuanı silinen ,elinde o puan kalan Kırmızı siyahlı ekipin kupadan elenişi  ,bir başka futbol hüznü olarak ES ES lerin futbol evine girdi. Bu gidişle ES ES eski günlerine dönüp uzun süre kolay kolay esemeyecek gibi. Geçmişin kötü yönetimsel faturaların karşılığında sadece silinen üç puan olsa ne gam.. Bunun UEFA tarafından  24 puana kadar yükselme tehlikesi varmış. Maalesef  futbolun başındakiler gibi kulüpleri yönetenlerde bu işin har vurup harman savuran kısmındalar. Planlı programlı takım sayımız çok az. Buna birde ülkenin içinde bulunan Ekonomik çıkmaz eklenince futbolun içindeki  sorun daha da büyüyerek futbolun içinde büyüdükçe büyüyor. Yani birilen dediği gibi Türkiye her alanda umuyor, her alanda çöküş yaşıyor. Allah Sakaryasporumuzu korusun.

KARAMANA DÜŞEN AYRINTI

Bölgesel lig başladı. İçinden çıkan sonuçlara da bakacağız ama ondan önce bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek isteri. Bu ligte sadece Adapazarımı var? Sapanca yok mu? Karasu yok mu? Buralarının hepsinin Belediye sel forması ak değimli? Öyleyse  Şaban Dişli, öyleyse  Mustafa İsen, öyleyse  A.Sefer Üstün  lig başlamadan önce neden hep karamanda Mavi Beyaz kaşkol giydiler. ? Bana göre bu bir Ak ayrıcalık. Sizce ?

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!