Mütevazi Soner İyem

featured

Bu şehrin Profosyenellerinde bu gün amatör ruhlu bir profesyonel bir var

Mütevazi Soner İyem

Sakarya’nın profosyenenleri yazı dizimizde adı sanı fazla duyulmayan ancak  profesyonel dünyada mütevazi, Amatör futbolda uzun yıllar hizmeti olan Soner İyemi anlatmaya çalışacağız. 1984 Doğumlu Soner İyemin futbol el kitabında iki yıl  Yeşil Siyah alt yapı eğitimi var. Alt yapıda Necmettin Sert, Şaban Yıldırım  ve Ahmet Seçkinle çalışan Soner İyem  Sakaryasporda  yaklaşık 13 maçta forma giyereken Sakaryaspor dışında Zonguldakspor forması giyerek dışarıya açılan Sakaryalılar kervanına katıldı.

TAMER İLACAN VE  TUNCAY ŞANLI

Soner İyemin futbol yürüyüşünde o zamanlar Teksporda görev yapan Tamer İlaçan ile bir ara beraber tekspor forması giydiği Tuncay şanlının önemli bir yeri olduğunu Soner İyemin anılar kitabından alıp buraya not ediyoruz.  Soner İyem  bu ikili için anlatımlarına özel bir yer açtı.

TUNCAYA ÇOK ŞEY BORÇLUYUM

Soner İyem  2007 yılında Tuna Güneysu ve Maradona Kazımın beraber çalıştırdığı Küçük Çekmecede  önemli bir sakatlık yaşar. İşte tam bu anda o sıralar FB de yıldızlaşan Tuncay Şanlı Teksporda beraber oynadığı Soner İyemin yardımına koşar. Soner’in tüm hastane masraflarını karşılar ve Soner’in tekrar sahalara dönme  imkanı sağlayan vefalı arkadaş olarak devreye girer. Soner İyem bu süreci anlatırken Tunca’ya ettiği teşekkürlerin adetini sayamadık. Vefa  Boza değilmiş demek ki.

SADİ TEKELİOĞLU ZAMANINDA KADRODAYDI

Soner İyemin Tekspordan sonra uğradığı Yeşil Siyah alt yapıda iki yıl oynadıktan sonra üst yapıya çıktı. Sakaryasporun Sadi Tekelioğlunun kurduğu ama başarılı olamadı  Burak Akdişli, Cemil İbişli, Mrat Bölükbaşılı, Fatih Ceylanlı, Ragıp Başdişli, Mesut Ünallı, Gökhan Kabalı, Hakan Özmertli ,A.Kadirli kadronun bir parçası olmayı başaran Soner İyem  şampiyonluk yaşayan  oyuncular arasında yerini aldı. Bilindiği üzere o yıllarda Sadi Tekelioğlu gitmiş yerine Şaban Yıldırım gelmişti. Bilindiği üzere o kadro o tarihte Sakaryasporu Süper lige taşıyan kadro olmuştu.

YEDİ SENELİK PROFOSYENEL YAŞAM

Soner İyem  forvet ağırlıklı futbolcu örneği ile süslü mütevazi bir profosyenel. 1984 de doğan 2001 de Sakaryaspor alt yapısını gören yeşil Siyah futbol çantasında  iki yılda Profosyenel geçmişi olan Soner İyemin, dışa açılımı 2004 de başlar.  O yıllarda TFF 2 liginde oynayan Zonguldaksporda  forma giyen Soner İyem  2006 da önce  Turan Sofuoğlunun ,sonra Cihat Erbil’in ele aldığı Yalovasporda  futbol yolculuğuna devam eder.  2007  Tuna Güneysu ve Maradona Kazımın çalıştırdığı Küçük Çekmece forması giyerken sakatlanan  Soner İyem bu sakatlıktan sonra Askere gider.

11 YIL AMATÖR KÜME GECMİŞİ VAR

Küçükçekmecede yaşadığı sakatlıktan kurtulması için Tuncay’ın el verdiği Soner İyem  Askerlik dönüşü amatör futbola dönüş yapar. Tam onbir yıl amatör futbolda  ,futbol geçmişine yükleme yapan Soner İyem  yedi senelik Profesyonel geçmişinin üzerine yüklediği  11 yıllık amatör futbol anılarını futbol çantasına koyup sahalara veda etti. Şimdilerde ne yapıyor? Soner İyem şuan  C diplomalı teknik adam olarak futbola hizmet için teklif bekliyor.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!