Mithatpaşa’da yıldızlaşan bir golcü

Sakarya’nın profesyonelleri yazı dizimize dışarıda iz bırakmış bir oyuncuyla devam ediyoruz.

Mithatpaşa’da yıldızlaşan bir golcü

Bugün size futbola Tekspor’da başlayan, Tekspor’dan Yıldırımspor’a giden oradan BAL’da oynayan zamanın Mithatpaşa Gençlikine giden Bayram Çolak’ın futbol dolu anılarını sizinle paylaşacağız. Mithatpaşa Gençlik’te Sadun Hoşbay’ın teknik adamlığında, Metin Çerlik (Sarı Metin), Kaleci Atalay, Ahmet Bağlar gibi oyuncu grubuyla Mithatpaşa Gençlik’in TFF 3. Lig’e çıkmasına katkı veren Bayram Çolak yeşil beyazlı forma altında iki sezon futbol oynadı.

GOL KRALI OLDU (Eskişehir’e gitti)

Bayram Çolak Mithatpaşa Gençlik’in TFF 3. Lig’e çıktığı yıl gol kralı oldu. Golleriyle dikkatleri üzerinde toplayan Bayram Çolak o sezon sonu Sakaryaspor’un da listesine girer. O süreçte Mithatpaşa Gençlik’in bonservis bedeli olarak talep ettiği para, Sakaryaspor’a ağır gelince, kapıda bekleyen Eskişehirspor Bayram’ı kapar Eskişehir’e getirir.

TALİHSİZ BAŞLANGIÇ

Eskişehirspor’da hemen forma bulan Bayram Çolak beşinci hafta önemli bir sakatlık yaşar ve sezonu kapatır. Bayram Çolak sakatlandığı ana kadar Es Es forması altında beş haftada dört golle takımına katkı sunmuştu. Bayram Çolak çok sevildiği Eskişehir’de tam dört yıl 1999 yılına kadar forma giyer.

ANKARASPOR YILLARI

Eskişehir’den sonra Bayram Çolak’ın profesyonel yolculuğu Ankaraspor’a uzanır. O yıllarda adı TFF 2. Lig olan bugün ise aynı lig TFF 1. Lig olarak anılır. Bayram Çolak’ın Ankaraspor yılları 2003 yılına kadar devam eder.

SON DURAKLAR

Bayram Çolak’ın 11 yıllık profesyenel geçmişinde Eskişehirspor, Ankaraspor sekiz yılla başı çeker. Kalan yıllarda Bayram Çolak 2003-2005 yıllarında Antalyaspor forması giyer. Bayram Çolak futbola 2005 sezonunda Sivasspor’da nokta koyar.

ÇOLAK’IN SEYİR DEFTERİ

Futbola profesyonel anlamda Mithatpaşa Gençlik’te başlayan Bayram Çolak profesyonel yaşamında 326 maç oynar. Bu sürecin içine golcü kimliği ile 89 gollük katkı sunan Bayram Çolak’ın futbol karnesinde bir de Ordu Milli unvanı yer alır.

UNUTAMADIKLARI

Bayram Çolak’ın futbol anı çantasında Sakarya Gençlik’te (O zaman adı Mithatpaşaydı)  yaşadığı şampiyonluk ve gol kralı olması önemli rol oynar. Bayram Çolak, Sakarya Gençlik’ten direk olarak Süper Lig’de oynayan Eskişehirspor’a gitmesini anılarının içinde önemli bir yere koyar. Çolak’ın anı dosyasında birde transfer hikayesi var. Ankaraspor’dan sonra Antalya’ya gitmeden önce Sakaryaspor kapısını çalar. Zamanın yöneticisi Selahattin Aydın 15 bin peşin ve 15 bin taksitle Çolak’a Sakaryaspor’a gel der. Bayram Çolak, bu transfer sürecinde kendisine 55 bin TL peşin 55 bin taksit teklifiyle gelen Antalyaspor’a evet der.

TEKSPOR’DA YENİ BAYRAMLAR İÇİN İŞBAŞINDA

Bayram Çolak futbolu bıraktıktan sonra futbolda gözünü açtığı Tekspor’a Teknik adam olarak döndü. Bugün Kırmızı Beyazlı ekip ile Süper Amatör Lig’e çıkma başarısı gösteren Tekspor’da Bayram Çolak’ın yarınların yeni Bayram Çolaklarını yetiştirmek için kollarını sıvadı. Yaklaşık 200e yakın alt yapı oyuncusunu bünyesinde barındıran Tekspor’da yetişenler için tercih edilen iki takım ismi var, Eskişehirspor ve Ankaraspor. Bayram Çolak bu iki takımın tercih edilmesinde bu iki takımla geçmişten kalan gönül bağının etkili olduğuna vurgu yaptı.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!