Merak

featured

Merak

Bu haftanın yeşil siyah analizinin başlığını içimden merak koymak geldi. Millet olarak meraklıyız. Bizim merakımızın adresinde yeni Sakaryaspor var. Sakaryasporun transferleri nasıl, bu kurulan alternatifli  Sakaryaspor bizi TFF 1 ligine taşır mı? Yeni stat ,yeni sezona yetişecek mi? Her gün adı bir takımla anılan Burak nereye ,han ki takıma ,kaç paraya gidecek? Yeni sezon için basılan konbinelere ilgi ne kadar olacak? Sakaryaspor yönetimi transfer harcamalarının karşılığını nasıl temin edecek? Futbolculara verilen sözler, anında temin edilebilecekmiş? Başka merak edilen konular varda ben buraya yazmadıysam , unutmuşsam  ,lütfen bana hatırlatın . Bu merak konusu üzerine bende bir şeyler ekleyeyimde Merakın içeriği genişlesin. Valla hi bende Sakaryasporun  yeni, altarnatifli kadrosu ile TFF 2  ligten TFF 1  lige çıkış yarışında neler yapacağını ,bize bu uğurda heyecan yaratan oyunculardan kurulu  olup olmadığını  vallahi billahi bende merak ediyorum. Dedik ya biz meraklı bir milletiz . Bende bu milletin parçalarından biri olduğuma göre  bırakında, bende  yeni Sakaryasporu merak etmeyi sürdüreyim. Hoş yeni Sakaryasporla ilgili net bilgiler özel karşılaşmalar devreye girince futbol gönlümüze gerekli futbol ışığı tutabilir. Hele bir o özel maçları seyretmeye başlayalım da, gerisi çorap söküğü gibi gelir.

OLGUN AMBULANS

Allahları var bir hastalık, bir kaza anında 112 açil eşliğinde ambulanslar olay yerine çok çabuk geliyorlar.  Olgunlarda olgun sever futbolcu Alinin kalp krizi anında ambulans geldi ama geç kaldı. Demek ki bazı organizasyonlar için Ambulansa alo demek yerine, ambulansın  orada olması çok önemli. Ali ya ama veda etti, helvasında yedik . Allah gani gani rahmet eylesin. O olgunların sahada ölen ilk şehidi olduktan sonra Olgunlara ambulans tahsis edilmiş. Bayram geçtikten sonra kınayı bir yerine sür misali. Bizde işler böyle yürüyor. Kaza gelmeden önce ,ölüm kapıyı çalmadan önce atılacak adımlar, her nedense sonradan atılıyor. Bu olayda buna tıpa tıpa emsal gösterilebilir.

ÖZGÜR  TERFİ ETTİ

Sakaryasporun alt yapı patentli oyuncusu Özgür Gedik forma değiştirdi. Bir zamanlar   futbolda geleceği yükseklerde gezen Özgür bundan üç sene evvel  Manisa Büyükşehir’e transfer oldu. Üç sezonun ardından duyduk ki Özgür Gedik bu sezon TFF 2 ligine çıkan Bodrumspora transfer olmuş. Eh  bu transferin adını  çıkış koymak  gerek. Nede olsa TFF 3 liginden , TFF 2 ligine gitti.İnşallah bu yükseliş giderek büyür.

SECENEKLİ SAKARYASPOR

TFF 2 liginde gözünü yükseklere diken Sakaryaspor için  Yeşil Siyah alemde olumlu rüzgar esiyor. Yeni oluşan kadronun her mevki için seçenekli oyuncu grubunun oluşması , kadroya katılan yeni oyuncular için olumlu düşüncelerin hakim olması , lig akışı içinde Sakaryasporun futbol verimini yukarıya taşıyacak diyenlerin bir hayli fazla. İyimser hava, Spor kamuoyunun yanı sıra, Sakaryasporun yeni  yönetim  kurulunu oluşturanlarında fazlasıyla  sarmış olduğuna tanık oluyoruz. Bu hava oyuncu grubunuda etkiler diyerek yeni sezona bu yoldan umut postalayarak, Bizim Sakarya bize neden muhalif diyenlerede bu yoldan moral öpücüğü gönderirken kendi adımızada şu notu düşelim. . Biz kimseye karşı değiliz ,biz kimsenin kayığına binmeden ,futbolun doğrularını seslendirdiğimizi ,Sakaryasporun  doğru yönetilmesini, Yeşil Siyah forma için daha doğru işlerin yapılması için, uyarıcı olmaya gayret ettiğimizi hatırlatmak isteriz.

HALA BURAK KONUŞULUYOR

Sakaryasporda tam dört stoper oldu. Üçü eski , biri yeni ,bu mevkiinin içinde Burak konusunda gidecek veya gitmeyecek diyerek fal bakılıyor. Gitsin mi ? Yeni alınan stoper ,Burak’ın gitme ihtimaline göre yapılmış bir transfer. Bana göre son olarak adı Osmanlıspor  ile anılan Burak’ın transfer hikayesi  Yeşil Siyahlı ekibin kapısında nöbet tutmaya devam edecek. Bizde bu süreçte onunla ilgili gelişmelere kafa yormaya devam edeceğiz. Bu Burak yazısı benim tarafımdan bir vesile ile bundan önce üç kez kaleme alındı. Burak hayırlısı ile ,Sakaryasporun menfaatleri doğrultusunda  bir yerlere gitse ,bu yoldan Sakaryasporda ,Burak’ta hakkettiğininim alsa da ,herkes gibi  bizde rahatlasak.

TOKATA ÇİNDE BEŞ MAÇ , BİZDE ?

Burak Yılmaza Çin de oynanan bir maçta ,rakibine attığı bir tokat karşılığında 5 Maç ceza verilmiş. Bu olay sonrası, kafamı  Türkiye’nin futbol vitrinine çeviriyorum. Acaba  buna benzer olaylarda, bizim evin futbol mutfağından ne kadar ceza çıkmış. ? Valla GS,BJK ve FB li bir oyuncuysan eğer ,verilen ceza ne kadar olursa olsun,takımlar  tahkime koşar. Bu süreçte üç maçın ,ikiye, iki maçın bire düştüğüne sıkça tanık olursunuz. Bak el oğluna atılan tokatta tokat gibi bir ceza veriyor. Düşünüyorum da Burak Türkiyede olsaydı ona Beş maç ceza verilebilir miydi. ?

NALBANT IN SPORTMEN ASİSTANI OLDU

Sakaryanın sporda ve iş dünyasında sevilen ismi olan Diş Doktoru İbrahim Nalbantın en sonunda Sportmen asistanı oldu. Bir zamanlar futbol oynayan, son olarak atıcılık sporu yapan İzgi Erengül  sonunda Dişçi asistanlığına adım attı. İzgi Erengülün atçılık sporunda var olduğu günlerde ,ona bu spor dalında hizmet veren antrenörlerin içinde İbrahim Sarı ile Bülent Bıçakçının isimlerinin olduğu notunu buraya düşerken, İzgi Erengüle Dişçi Asistanlığında başarı dileğimizi iletelim. Sonuçta eski bir sporcu olarak  ,futbola yatkın ,futbolda bir ara Sakaryaspor başkanlığı kapısından dönmüş, geçmişte G.Tacsporu Bal ligine kadar taşımış  bir Başkan kimliği olan İbrahim Nalbantın yanında Asistanlık sınavı verecek.

FUTBOLU ÇOK BİLEN İŞGÜZARLAR ( Veliler)

Alt yapılardaki futbol çekişmesi içinde Veliler ön plana çıkıyorlar. Futbolu bilmeyen kalmadı. Veliler takım yapıyorlar,Veliler maç esnasında kimin çıkıp ,kimin gireceğine karar verebiliyorlar. V eliler tel örgüler arkasından çocuklarına taktik verebiliyorlar. Veliler eğer kendi çocuğuna forma verilmiyorsa ,veya hocası tarafından oyundan alınıyorsa teknik adam eleştirisini tribüne taşıyabiliyorlar. Kısacası alt yapı yaş gruplarında olup futbolcu olmaya aday çocuklarımızın gelişim sürecindeki en büyük handikapları  her şeyi bilen veliler. Bu veliler bu işi takım yapmanın ötesinde hakemlere saldırma alışkanlığımda eklemişler. U 12 ler  Tekspor- Sakaryagücü maçı sonrası  bir kısım veli ( Adı,Takımı önemli değil) maçın hakemine saldırmış. Yazık çok yazık. Takım yönetenlere tavsiyem olsun ,ne olursa olsun işgüzar velileri bu işin içine fazla sokmayın. Bu tür veliler hem kendi çocuklarının hem de takımın futbol gelişimine zarar verdiğini düşünüyorum.

BIRAKIN  NEFES ALSIN OYUNCULAR

Sportif 54 de bir haber Sakaryasporun topbaşı yaptığı gün saha ana baba günü. Basın mensupları resim almak adına saha içine dalan taraftarlarla   yer kapma savaşı verirken görevlerini de iyi yapma şansı bulamıyor. Cep telefonunu kapan sahaya dalarsa takım orada iyi çalışabilir mi, teknik adam ,medya görevini sağlıklı yapabilir mi? Profesyonel bir takım çalışmalarında hiç kimse tarafından sık boğaz edilemez. Herkes işine bakacak. Bu konuda Rüstemlere gerekli düzenleme önerisi gönderiyorum. Bırakın Sakaryaspor nefes alsın. Bırakın basın bile takımı sıkan , rahatsız eden konumda olmasın. Rüstemlere bu konuda yeni düzenleme apoleti asılsın. Uymayanlara idman kapıları kapatılsın. Her önüne gelen Rüstemlere balıklama dalarsa  Sakaryasporun moral motivasyonu da allak bullak olur.

ZEKİ BAŞKANIN DİKKATİNE

Zeki Başkanla ilgili haberlerin izini sürenler, boş oturmayın bu konuyu ona taşıyın. Hoş taşımasanızda ben konuyu ilk gördüğüm anda ona bizzat ben ilete cem. Zeki Başkanım Karasuyu turizmde marka yapacağım dediniz. Mavi Bayrak Karasuya çok yakışır dediniz. Bu dediklerinize bende katılıyorum. Bunun içinde azda olsa gözle görülür hamleler Karasu kıyısına taşındı. Turizimde Sakaryanın en yakın atardamarı,Sanayide gelişmeye başlayan bu ilçenin iki koldan ayaklanmasına lafımız yok. Karasunun Turizimde gelişmesi , hantal Karasu Belediyesinin hamleleri ile ayaklanmaz. Bunu sizde bende çok iyi biliyoruz. Buraya büyük el uzatılmalı. Sevgili Başkanım Karasunun denize nazır yollarının asfalt olmasına sözümüz yok. Büyükşehir olarak asfalt ve yol çalışmaları, yollara yapılacak kasisler sizin hizmet alanınıza giriyormuş. Başkanım Karasu Oteli geçince  ,yol kenarlarında banket yok. Buranın trafik kontrollüde yok. Karasu Otelden Limana uzanan yol ,yarış pisti gibi. Ben bu piste yürürken  bana carpan bir araba sayesinde  az daha yaşama veda edecektim. Ben kurtuldum. Mesele sen ben meselesi değil ,mesele bu yolun kontrol altına alınması. Bu mesele benim meselem değil ,yüzbinlerce tatilcinin meselesi.  Bu mesele benim meselem değil,bu mesele gelişen ,geliştikce dikkat ceken Karasu İlcesinin meselesi. Zeki Başkanım  ben bu konuları ,bu eksikleri, bu sıkıntıları iktidarın Sakaryada ki en güçlü ayağına anlatmayacağımda ,kime anlatacağım. Başkanım bu yazı önünüze geldikten sonra bu konuda atacağınız adımları takip etmek adına dinlenmeye çekiliyorum. Bu arada İlçenin yeni Emniyet Müdürü de ,benim değil,herkesin şikayet alanı olan bu yeri denetim altına alırsa inanın çok sevinirim.  Bekliyorum Zeki Başkanım.

BÖLGESEL TRANSFERLER UÇMUŞ

Bölgesel ligde iddialı takımlarım transferde harcadığı paralar dudak uçuklatan cinsten. TFF 3 ligine çıkmak adına harcanan paralar ,çıkacakları ligde yok be . Sakaryanın üç temsilcisi içinde Adapazarı spor çilekli transferlerle süslediği yeni kadrosu içindeki oyuncularına ne verdi bilemem. Takımın başındaki cimri Başkanının  yeni oluşturduğu yönetim kadrosunun bütçesi içinden transfere ne kadar para aktarıldı bilemem. Ancak benim bildiğim Kütahyaspor da ,benim bildiğim Yozgatspor’da  TFF 3 ligine çıkmak adına  transferde  rakamlar yüzbinlerin üstüne çıkmış durumda. Bu rakamların ne Adapazarıspora ,  Ne Karasusporda ,nede Sapancada konuşulacağını  düşünmüyorum. Büyük paralar harcayan daha çok takım varda , ben bunların içinden gözü kara iki takım seçtim. Harcanan büyük paralarla kurulan takımları duyunca bizim ilin temsilcilerinin yine Balda kendi içinde ,kendi ilinde yarıştan zaman bulup ,3 lig yarışı içinde olacaklarına ihtimal veremiyorum. Bu işler bir çilekli transferle zor olur. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar . Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın ,kalanlarda ,eğer kalırsa benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!