Liglerin başlama kararına tepki

Liglerin başlama kararına tepki

Şu zor günlerde bakıyoruz futbol federasyonun son aldığı karara

Alınan karar Türkiye’mizde oynanması istenen tüm liglerin 12 Haziranda start alması. Bu karar doğrumudur yanlış, mıdır sorusuna cevap ararken bu kararın artısını eksisini düşünerek aşağıda ki yazdıklarım cevabım olacaktır.

Sorumun birincisi bu kar acaba bazı kulüp yöneticileri isteklerine göre mi alındı acaba. Sonra düşünüyorum; Sağlık Bakanlığıca alınan kararda futbol maçlarının şu zor günlerde kitlesel virüs belası karşısında oynanmaması gerektiğini belirtmesine rağmen, neden bu karar alındığı

Bakıyorsun futbol federasyonun özerk olması nedeniyle Sağlık bakanlığı olarak karışamadıkları ifadesi nedeniyle Futbol federasyon başkanı yine ısrarla bu ligin oynanması isteğini neden

İşte bu konuda futbol federasyonu yeniden çok iyi düşünmesi gerekir derim. Ligin başlaması ardından getirileri götürüleri ne olacak.

Bence sonuç olarak alınan bu kararın hatalı oluşudur.

Neden mi?:

Lig başlama düdüğü çalındığından itibaren futbolcuların saha da ikili mücadeleye girecekler hatta her hangi bir faul atışı halinde o futbolcuların yan yana baraj kurması barajda futbolcuların yan yana oluşu, Birde gol sevincini paylaşan futbolcuların sevinç halinde bir birlerinde kucaklaşmaları haline ne diyeceksiniz, üstelik şu zamanda maskesiz dışarı çıkma yasağı da var. Sonuç ne olacak

Gelelim ileriki günlerde birde bakıyorsunuz seyirci için de Futbol federasyonu izin vermeye kalkacaklar sonrada bu seyirciyi nasıl oturtacaksınız.

Hani kişiler arası mesafe uyulması

Düşünüyoruz yine; Virüs nedeniyle ülkemizde alınan kararda Cuma namazının ve vakit namazlarının cami izinlerin kaldırıldığı hatta cenaze namazlarında mesafe uygulamaları varken ayrıca bu mesafelere uymayanlar ve maske takmayanlara yazılmasına rağmen Futbol federasyonu olarak lig başlamalı diyorsunuz.

Şahsım adına federasyon başkanına soruyorum: sizce insanların değerleri yokmudur. Bu futbolcular virüs riskine rağmen sahada iç içe futbol oynayacaklar. Her hangi bir takım içersinde bir futbolcu virüs riski taşıyorsa

Ne4yse Federasyon olarak bunları bir daha düşünsün derim. Çünkü Sağlık bakanlığı bu konuda çok riskli olduğu nu ve doğacak olan her hangi bir vakanın sorumlusu olmadığı ifade etmelerine rağmen bu lig oynatılıyorsa vay haline .

Son olarak aklına şunlar geliyor. Bu ülkede GS şampiyon yapmak için mi risk alınıyor. Acaba bu ligler Trabzonspor’un şampiyon olmaması için oynatılıyor. Ya da kulüplerin ekonomik bakımından zor durumda olmalarından mı?

Zannetmiyorum. Şu anda maçların seyircisiz oynanacağı halde seyirciden gelecek hâsılat olmayacağına göre ama ne var ki iddia ve yayın kuruluşlarından gelecek paralar kulüpleri az da olsa rahatlatması açısından düşünüldü

Ya da liglerin iptalinde bazı kulüplerin puanlama sıralarında en alt sırada olmaları sonunda ligden düşme tehlikesinde olmalarından mı?

Bakıyoruz üst sıralarda olan takımlardan neden ses çıkarmayışına

Artık lig start alındıktan sonra sonuçları bekleyeceğiz ve göreceğiz

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!