Liderlik

featured

Liderlik

Liderlik bir takımın sorumluluğunu tetikler. Liderlik bir takımın oyun iştahını artırır. Liderlik bir üst ligin kapısının ilk işaret fişeğidir. Ama liderlik İsmail hocanın dediği gibi konsantrasyon eksikliğine takımın içine sokar. Lider olmak iyide ligi orada bitirmek bu işin en  iyi tarafı. Sakaryaspor  alt sıralarda dolaşan rakibini Ümit Yasin Aslanın kafa golüyle ikinci yarıda attığı golle  yendi. 1-0 korumak zordur. Sakaryaspor bu skoru korudu ve samsun maçına ilk yarının son hesap kitabını taşıdı. Yendik mi ,iki puanlık fark beşe çıkacak. Berabere kaldık mı ,iki puanlık fark yerinde sayacak. Yenildik mi ,ilk yarı liderliği Samsunsporun evine taşınır. Görüldüğü gibi bu maçın içindeki sonuçlar ilk yarının yeşil Siyah Futbol hikayesine farklı şeyler ekleyebilir. Ama ben Sakaryasporun bu çıkışının içinde kötü bir sonuç çıkacağına ihtimal vermiyorum. Samsunsporun dış saha performansı ,içerde dışarıda kolay kazanamayan oyun yapısı ile Sakarya Yeni Atatürk stadının içinden puan veya puanlar çıkartacağını uzak bir ihtimal olarak bir kenara not etmek istiyorum. Şimdi sıra oyuncularımızda , şimdi sıra 28 bin 500 kişilik stadın dolmasında . Şimdi sıra da kenetlenme vakti var. haydi şehrin büyükleri ,sıcak eller cebe. Bu maçın prim yükünü bu takımın yönetimine bırakmayın. İşte bu tür maça seve seve prim verilir. Bu maç Sakaryasporun  daha yükseğe tırmanması adına çok ama çok önemli.

BÜYÜK ÇÖKÜŞ MÜ ?

Büyükşehir Belediyede yaşananlara ,Büyük şehirde olup bitenlere ,Sakaryasporun zirve yürüyüşü içinde olmasının ,zirve yürüyüşünün şehirdeki yarattığı olumlu havanın peşine takıldığımız için onlara biraz uzaktan baktık. Oysa BŞB nin Tahincioğlu Basketbol liginde daha ilk yılında elden çıkarılma girişimleri Basketbol federasyonunda siyasi rozeti ak olan  Hidayet Türkoğlunun o günlerde Sakaryaya gelip BŞB Başkanının makamında ziyaret sonrası bir süreliğine rafa kalkmıştı. Bu sezon ne oldu? Ada Tıp sponsor oldu ama Dolarların ve EUROların çirit attığı bu ligte  Avrupaya uzanmanın, ligte azda olsa önemli bir başarıyı Sakaryaya taşımanın bedelinin karşılığında ekonomik yükte pota altına inmişti. BŞB de uzun yıllar bu kulupün içinde olan Cavit Akova’nın  pota altından sessizce çekip gitmesi de bir işaretti ama gören , hisseden olmadı. Bu günlerde BŞB nin önemli oyuncuları takımdan ayrılıyor. Benim için süperiz değil. Başkan Adil Köse eleştirilere karşı dururken meraklı olan v arsa buyursun gelsin takımı alsın deme gereğini neden duyuyor. Ülke ekonomisi ortada ,şehrin spora bakışı ortada. Bu şehirde Sakaryasporun yarınları tartışılırken BŞB nin Ada TIP sponsorluğuna rağmen sıkıntıya düşmesi hiçte süpriz değil. Hatta BŞB tasını tarağını toplayıp bu ligten çekilirse , alıcısı olursa başka bir diyara satılırsa da şaşırmam. Son gelişmelerde takımın baş antrenörü Selçuk Ernakın istifası ,takımın en önemli ikinci oyuncusu Toney Douglasın takımdan ayrılması na şaşırdığımı söyleyemiyeceğim. Özetle pota altında esen ,kısa süreli yüksekten uçuş süreci bitti. Artık oradan iniş süreci başladı. Kaçan kaçana tutana aşk olsun.

VAR OLMASAYDI ..

Türkiyede Süper ligdeki Var uygulaması genelde olumlu intiba yarattı. Avrupa’daki liglerde var olan Var uygulaması, bizde onlar kadar verimli olmasa da yine de bazı hallerde adalet tağıttığınada tanık oluyoruz. GS -Konya maçında  hem var odası hemde macın hakemi doğru eğilim gösterselerdi kan kaybı yaşayan GS ın isyan dünyası bu kadar kabarık olmazdı. Var olmasaydı gecen hafta oynanan derbiyi GS kazanırdı. Var var olduğu için BJK , olası güme gitmesi muhtemel penaltısı geriye gelmezdi. Var olmasaydı Cüneyt Çakırın Necipin hamlesine el yorumu yapıp cart diye penaltı çalması sonrası ,Vara gidip elle müdahalenin GS oyuncunun yaptığını görüp penaltıyı iptal etmezdi. Kısacası Var olmasaydı GS maçı kayb eden değil ,kazanan olurdu. Demek ki neymiş  efendim, VAR doğru uygulanırsa , bazen olası haksızlıklar devreden çıkarak,hakemleride hedef olmaktan kurtarabilen bir uygulama olarak gözüküyor. Bana göre iyi oynamayan Beşiktaş derbiyi Var sayesinde kazandı. Zamanla alt liglere de Var uygulaması taşınırsa kanımca oradada bir takım haksızlıklar devreden çıkabileçek.

MEMLEKETİN HALİ VE SAKARYASPOR

Gecen haftanın manşeti bana göre Cavit Derelinin Bizim Sakarya’yı öne çıkaran başlığıydı. Memlekette iyi giden tek Sakaryaspor. Nereden okursanız okuyun, bana göre hem günümüz Türkiyesini ,hem Futbolda Sakaryasporun yürüyüşü bundan güzel anlatılamazdı. Türkiyem de ekonomik çıkmaz ,enflasyon ,hayat pahalılığı ,geçim derdi almış başını giderken, tüm zorluklara karşın ,birkaç idealist yönetici kadrosu eşliğinde Sakaryaspor, TFF birici ligine gitmek adına  ayaklanmış. Umarım Sakaryaspor gibi Memleketin halide ayaklanır. Baksanıza depo baskınlarına rağmen Soğan fiyatlarında bir değişim yok. Demek ki bu artışın tefecilerle falan alakası yok. tamimiyle ülke yönetiminin eseri bu . Kimse bana masal anlatmasın.

KARASU BAŞKANINI BULDU( DR KEREM)

CHP sonunda Karasuda iktidarın havasını bozabilecek önemli bir ismi Karasu belediye Başkanı adayı olarak piyasaya sürdü. Karasuda görev yaptığı yıllarda her kesim tarafından sevilen  ,Karasuda olmamasına rağmen ,Karasusporun maçlarına gelerek  Karasu sporun Bal liginde olması gereken DR broşürünün yerine getiren Kerem Erksoy karasuda siyaset arenasına heyecan pompaladı. Karasuspor maçlarında DR olarak görev yapan kerem karşılığında hiç bir ücret talep etmeden bu işi yaptı. Özelikle genç taraftar grubunun gönlünde yer etmeyi başaran sevinen bir isim. DR Keremin CHP den Karasu belediye Başkan adayı gösterilmesi Karasuda her kesimde farklı bir heyecan yarattı haberleri kulağıma üflendi.. Karasuspor taraftarları onun Karasudan Toyota’ya tayin olduğu günlerde, siyasete tepki koyarken  İlçenin gözle görülür yerine pankarta astığı günlerin izleri hala sıcaklığını koruyor. O günlerde ne demişti Sarı Kırmızılı taraftarlar vede karasunun aydın insanları. Büyük harflerle yazıyorum. SEN KAL ; BİZ GİDELİM. İşte size fırsat onun sizinle olmasını daha yakınınızda olmasını istiyorsanız oylarınızla ,eş,nizle dostnunuzla seferberlik ilan edin DR Keremi Başkan yapın. Efendim bu haftalıkta benden bu kadar. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanı alın ,kalanlar benim olsun.

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!