Kürek-Kano Tesisi Yenileniyor

featured

Kürek-Kano Tesisi Yenileniyor

Sporcu Eğitim Merkezi (SEM) ve Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezi (TOHM) Sakarya Kürek ve Kano takımlarının antrenman yaptığı Sapanca’daki Tesisler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün gayret ve çabalarıyla baştan aşağı yenileniyor.

Tüm gözler Sakarya Stadyumuna çevrilmişken dev bir proje daha sessiz sedasız ilerliyor. Türkiye’nin en önemli Kürek – Kano tesisi olma yolunda Sakarya dev bir adım daha attı. Mevcutta bulunan ve pek çok eksiği ile hizmet vermeye çalışan Sapanca Gölü Kıyısındaki Serdivan İlçesi Kürek-Kano tesisi baştan aşağı yenileniyor.

Yeni duş ve giyinme odaları yapılan mevcut binanın üst kısmı ise sporculara ayrıldı. Elektrik ve ısıtma tesisi komple yenilenen binanın dış kısmı ve çatısıda değiştirildi. Dış mekanda ise kürek ve kano ekipmanları için raflar yapılırken , kapalı alan ise komple değiştirildi.

SASKİ denetiminde yapılan inşaat çalışmalarının bitiminden sonra çevresi kapatılarak güvenlik sistemleri ve aydınlatma işlemleri yapılacak. Bahar aylarında ise çevre peyzajına geçilecek. Tesisin çimlendirilmesi ve ağaçlandırılmasında ise KYK Yurtlarında çalışan peyzaj konusunda uzman bir ekip görev yapacak.

Tesis için 2 adet güvenlik kulübesi, yeni mobilyalar ve spor malzemelerinin ise hazır halde bekletildiği öğrenildi. inşaat alanının tamamlanmasının ardından , tesisin hizmete girmesi ile birlikte ulusal ve uluslararası pek çok müsabakanın Sakarya’da yapılması bekleniyor.

TOHM ve SEM Sakarya Kürek ve Kano takımı antrenör ve sporcuları, hava şartları elverirse suya girerek antrenmanlarına devam ediyorlar. Hava muhalefetinde ise ısınma hareketleri ve koşularla antrenmanlarını tamamlıyorlar.  Antrenör ve sporcular tesislerin yeniden yapılanması ile birlikte çok daha iyi bir ortamda şampiyonalara hazırlanacaklarını belirterek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Arif Özsoy’a Kürek ve kano sporuna verdikleri destekten dolayı teşekkür ettiler.

 

 

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!