KOCAALİ’YE DALIŞ KULÜBÜ

KOCAALİ’YE DALIŞ KULÜBÜ

Kocaali İlçe Emniyet Amirliği’nin teşviki Kocaali Belediyesi ve Karasu Belediyesi’nin desteği ile Kocaali’de dalış kulübü kurulması için çalışma başlatıldı. Guinness Rekortmeni Dalgıç Cem Karabay’ın öncülük edeceği proje kapsamında su altı arama kurtarma faaliyetleri ve sualtı turizminin geliştirilmesine yönelik çalışmalar da yürütülecek.
İnceleme yapıldı
Kocaali İlçe Emniyet Amirliği’nin teşviki Kocaali Belediyesi ve Karasu Belediyesi’nin desteği ile Kocaali’de dalış kulübü kurulması için çalışma başlatıldı. Proje ile ilgili görüşülmek üzere Guinness Rekortmeni Dalgıç Cem Karabay ilçeye davet edildi. Kocaali İlçe Emniyet Amiri Murat Aybirdi, Kocaali Belediye Başkan Yardımcısı Enver Çelik, Karasu Belediye Başkan Yardımcısı Murat Çelik, Kocaali Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Ramazan Doğanay, Kocaali Güreş Takımı Antrenörü ve Cankurtaran Ekip Amiri Aziz Erdoğan ve yüzme eğitmeni Ahmet Mutlu’nun katılımıyla Kocaali Belediyesi’nde gerçekleşen toplantıda Kocaali’de hayata geçirilecek olan projenin detayları görüşüldü. Heyet ayrıca Kocaali Merkez Plajı Solmaz Cafe’de organize edilen öğlen yemeğinde bir araya geldi. Sahilde bir dizi incelemelerde bulundu.
Kurtarma timi
Kocaali Belediyesi’nde gerçekleşen ve yaklaşık bir saat süren toplantıda Kocaali’de oluşturulması planlanan Dalış Külübü’nün işleyişi ile ilgili detaylar masaya yatırıldı. Dalış eğitimlerinin yanı sıra su altı arama kurtarma timi olarak da hizmet verecek olan proje ayrıca, turistik amaçlı faaliyetler de yürütecek. Proje kapsamında civarda bulunan batıklar tespit edilerek turizme kazandırılması için çalışma yapılacak. Su altı kültür parkı ve yapay resif çalışmaları ile dalış turizmi ön plana çıkarılacak. 192 saat 19 dakika akvaryumda kalma ve 72 saat su altında yaşama dünya rekorlarını elinde bulunduran Guinness Rekortmeni Dalgıç Cem Karabay’ın öncülük edeceği proje kapsamında su altı arama kurtarma timi oluşturulacak. Tim Kocaali, Karasu ve Kaynarca sahillerinde ihtiyaç duyulan olaylara müdahale edebilecek.
Değer katacak
Konu ile ilgili açıklama yapan Kocaali Belediye Başkan Yardımcısı Enver Çelik projenin kuzey sahillerine değer katacağını söyledi. Çelik “İlçe Emniyet Amiri Murat Aybirdi’nin teşviki ile Merkezi Kocaali olmak üzere bir dalış kulübü oluşturulması için çalışma başlattık. Bu kapsamda Guinness Rekortmeni Cem Karabay davetlimiz olarak ilçemize geldi. Sahilimizde incelemelerde bulunduk ayrıca proje ile ilgili detayları görüşme fırsatı bulduk. Kocaali Belediyesi ve Karasu Belediyesi’nin ortaklaşa destek vereceği proje sayesinde ilçelerimizde hem turizmin desteklenmesi hem de nitelikli arama kurtarma faaliyetleri açısından önemli adımlar atılmış olacak. Ayrıca ilçemizde yüzme ve dalış sporlarının geliştirilmesi için eğitim faaliyetleri düzenlenecek. Gençlerimizin yüzme sporu ile ilgilenmesi teşvik edilecek” şeklinde konuştu.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!