Kıyısındayız Hâlâ

featured

Kıyısındayız Hâlâ

Sezon başından beri Sakaryaspor’da teknik açıdan sırıtan bir durum var: kondisyonsuzluk. Kaderimiz midir bilmem ama Selahattin Aydın’ın 2013’te kurduğu takımdan bu yana ortasaha oyuncularımız yumuşak karınlı, top yapmayı seviyor ama top rakipteyken silikleşiyor.

Bu sezon ligi birinci sırada bitiren Samsunspor’un aynı mevkideki oyuncularına baktığımızda iki takım arasındaki farkın sadece bütçe değil aynı zamanda “tasarım” da olduğu görülecektir. Çünkü düşük bütçeyle de ısıran bir takım kurmak mümkün.

Bakınız: hocamız Taner Taşkın’ın sezon başında oluşturduğu Keçirörengücü. Sezon başındaki Keçiörengücü takımının oyun tarzı, isteği, koşuları Sakaryaspor taraftarının beklentisine uygun bir model. Hem öne giden bir takım, hem görece ekonomik bir kadro. Sakaryaspor geçtiğimiz yaz pas oyunu oynayan, daha esnek bir takım kurgusuyla yola çıktığı için Taner Taşkın bu özelliklerdeki oyuncularla devraldığı takıma oynatmak istediği şablonu uygulatamadı.

Bu yaz Taşkın’ın seçeceği kilit oyuncularla, onun tempolu kamp anlayışıyla Sakaryaspor yola çıkarsa sezonun ilk yarısındaki kırılgan, çabuk gol yiyen görüntüsünden uzaklaşacaktır. Benim formülüm hem daha güvenilir,

hem geleceğe daha az yük yükleyen bir formül: Yeni sponsor ve takviyelerle aynı yönetim, aynı teknik kadro, takımın iskeleti aynı. Bu ligde kalitesi tescilli 7-8 oyuncu. Bir daha eski hatalara düşmemeliyiz.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!