Kırmızı grubun gecen haftaki rengi.

featured

Kırmızı grubun gecen haftaki rengi

Eyüp tekledi ama ..

TFF 2 ligte Beyaz grupta Manisa FK  TFF 1için gün sayarken Beyaz grupta neler oluyor birde ona bakalım. Gecen Çarşamba içinden çıkan sonuçlar sonunda zirvede Eyüp’ün yürüyüşü teklese de alttan gelenlerin umudu sadece ilk beşe takılı olduğundan  lider Eyüp’ün iki puan kaybı lidere çok şey kaybettirmedi. Kırmızı grupta Eyüp’ün TFF 1 görmesi adına attığı futbol adımlarının peşini bırakan takımların başında Sakaryaspor geliyor. Grupta düşecek üç takımın adı Karabük, Elazığ ve Mamak olarak gözüküyor. İlk beş için ise bayağı aday var. Gelin Kırmızı grubun gecen haftayı harmanlayarak nabzını tutalım. HABER ANALİZ NAZIM AKTÜRK

EYÜP KOPTU GİDİYOR

Kırmızı grupta gecen hafta evinde  Serik Belediye ile 1-1 berabere kalan  Eyüpspor bu beraberliğe rağmen TFF 1 adına adımlarını dahada  sıklaştırdı. Alttan gelen takımların istikrarsızlığa  koşması Eyüp’ün TFF hayallerine kol kanat geriyor. Sakaryaspor ve Vansporun ikinci yarıdaki  istikrarsız sonuçlar alması Eyüpün elini kuvvetlendiren en önemli iki takım faktörü.  Lider Eyüpün en yakın rakipleri Vanspor ile Sakaryaspor ile arasındaki puan farkı tamı tamamına 16. Eyüp rakiplerinin bu farkı kapatmasına göz yumarmı? Sanmıyoruz. Biz Eyüp’ün TFF 1 in yeni takımı ilan ediyoruz.

SAKARYA BU KEZ YAKALANDI

Ligin ikinci yarısında bazen son dakika uzatma golleri ile gülen, bazen uzatma ve son dakika gollerine takılan Sakaryaspor ilk beş için kritik Kırşehir virajında uzatma da ki gol ratarına takıldı. Sakaryaspor bu kez Kırşehir beraberliği ile evinde Pendiksporu 2-0 yenen Vanla sıralamada yer değiştirdi.  Vanspor ve Sakaryaspor 53 puanla kol kola yürüyorlar. Lig sonu bu eşitlik devam ederse vansporun ikili averaj üstünlüğü taşıdığına her ihtimale karşın dikkat çekmek gerek.

İLK  BEŞİN RESMİ

TFF 2 lig Kırmızı grupta ilk beş adına her an herşey olabilir. Vanspor,Sakaryaspor ( 53) Krklareli,Kırşehir ( 50 ) puanla sıralanıyorlar. Gelin görünki ilk beşin içinde olanlar rahat değiller. Alttan gelenlerle çok fazla puan farkı yok. Sadece van ve sakaryanın Kırklareli ve Kırşehire göre daha avantajlılar. Kırklareli ve Kırşehirin yerined gözü olan Bodrum ve Etimeskut ( 49) puanla onları tehdit ederken 48 puanlı Turgutluda hala ilk beş yarışının içinde yer alıyor.

ÇARŞAMBANIN İÇİNDE NELER VAR?

Gecen Çarşambanın ardından birde bu hafta içindeki Çarşamba programına bakarak Kırmızı grubun analizin ederinlik katalım. Lider Eyüpün lig sonuncusu ve lige çok önceden veda eden Karabük önünde kesin fovari olduğu Çarşamba günlüğünde gözler düşme ve de İlk beş hattında olacak. Sakaryaspor düşme hattında dümekle, düşmemek arasında gidip gelen yukarıdaki  Kas tamuya altı puan uzaklıkta olan( Kastamonunun ilk beş için iddalı olan Eti meskûtla deplasmanda oynadığına dikkat çekmek gerek)  yine de bir umut diyerek lige tutunmaya çalışan Mamakla oynayacağı maçın favorisi ama rakibin hala bir umut içinde ,bulunduğu yere tutunma direncinin olması dikkate alınmalı. Grupta Avar’la ikinci durumda olan Vanspor deplasmanda dürmemek adına direnen 23 puanlı Elazığsporla oynayacağı Çarşamba programında Bodrum, Sivas deplasmanında , Kırklareli, Bayburt deplasmanında oynarken, Kırşehirspor evinde Karacabey’le, Turgutlu’da  1922 Konya önünde puan ağrıyacak.  Bu haftanın Çarşamba programı içinden çıkacak bir takım sonuçlar hem alt sıraların ,hem de üst sıraların ateşine katkı yapabilir.

Giriş Yap

Sakaryaspor ve Sakarya Amatör Futbol Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!